logo

EREĞLİLİ ÖĞRETMEN YAZARLARDAN ROMAN : NOUS

  • Kdz. Ereğli’de görev yapan Oktay Çakan ile Veysel Dağ, öğretmen yazarlar “NOUS” isimli kitap yayınladı.

Kdz. Ereğli Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu öğretmenlerinden Oktay Çakan ile Veysel Dağ, birlikte kaleme aldıkları NOUS isimli kitabı Haber Hayat Yayıncılık İmtiyaz Sahibi Doğan Gönüllü’ye imzaladı.

Bilgi Ağacı Yayınları’ndan çıkan 385 sayfalık roman türündeki NOUS adlı eser “Düşsel Sancılar, Gerçek Aşklar” alt başlığı sunulmuş. Öğretmen yazarlar Kdz. Ereğli’nin farklı bölgelerinde geçen olayları romanlaştırdıkları kitapla ilgili “Ereğli’nin bildiğiniz yollarında, bilmediğiniz hikayesiyle anlatıyoruz.” ifadelerini kullanıyor ve keyifli okumalar diliyor. “NOUS” ise Latincede RUH anlamına geliyor.

“ORTAK HİSLER GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR”

Kitabın arka kapağında yapılan özet yazı ise şöyle :

“İntihar mektubuyla başlayan kitap, on ay öncesine dönerek dönüm noktasından başlayıp olayları ele alıyor. Tüm yaşadıklarını ortaya dökmekten çekinmeyen karakterin uzun süren yalnızlığından sıyrılma çabaları ve peşi sıra gelen seanslar… İkilemlerle geçen süre içinde psikoloğa karşı eski, köhne yüreğinde belli belirsiz duyguların gezinmeye başlaması ve bu duygular etrafında şekillenen olaylar; acı, aşk ve anılar mesleğinden edindiği tecrübelerle de harmanlanarak kahramanın zihninin en karanlık noktalarına bir yolculuk başlatıyor. Yakın tarihimizde yaşananlar, kahramanımızın geçmişiyle kesişiyor ve okurların da hissedeceği acıyla yoğrulan ortak hisler gün yüzüne çıkıyor. Modern zamanların Leyla ile Mecnun aşkına olanca yoğunluğuyla şahitlik ederken bazen bir hobi odasında bazen bir tatil beldesinde mitolojiyle iç içe bir aşkın peşinden gidiyoruz. Anlatılan ‘an’a özel olarak kaleme alınmış şiirleriyle özgünlüğünü perçinlerken: Eğer aşk üzerine bir tarif yazılacaksa bu kitaptan alıntı yapılmadan eksik kalacak.”

Paylaşın:
458 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ