logo

FATİH, KDZ. EREĞLİ AÇIKLARINDA PETROL ARAYACAK

Fatih Sondaj Gemisi, 15 temmuz’da Kdz. Ereğli açıklarında petrol arama faaliyetlerine başlayacak.

Fatih sondaj gemisi, dün düzenlenen törenin ardından petrol arama çalışmaları için Boğaz’ı geçerek Karadeniz seferine çıktı.

Programda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Fatih sondaj gemisinin 15 Temmuz’da ilk sondajına başlayacağı müjdesini vererek, “2 yıl önce Mayıs ayının son günü Fatih sondaj gemimizi Doğu Akdeniz’de ilk sondajı için görevine uğurladık. Ve 2 yıl sonra bu kez İstanbul’da başka bir ilke daha hep birlikte şahit oluyoruz. Fatih’i, kutlu fethin 567. yıl dönümünde, bu kez Karadeniz’deki ilk sondajı için yolcu ediyoruz. Gemileri karadan yürüten cihan padişahının heybetine, onun büyüklüğüne yakışır bir projeyle milletimizin huzurundayız. Fatih’in 103 metrelik kuleleri İstanbul Boğazı’ndan geçebilmesi için tamamen söküldü. 1 Haziran’da inşallah gemimiz Trabzon’a ulaşacak ve burada kuleler yeniden monte edilecek. Kuyu öncesi yaklaşık 1,5 aylık bir hazırlık süresinin ardından inşallah 15 Temmuz’da, Fatih Karadeniz’deki ilk sondajına Tuna-1 lokasyonunda başlayacak’’ dedi.

Fatih sondaj gemisinin Karadeniz’deki ilk sondajına 15 Temmuz’da Karadeniz Ereğlisi açıklarındaki Tuna-1 lokasyonunda başlayacağı öğrenildi.  

Paylaşın:
1011 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ