logo

GAZETECİLER SEÇİM DÖNEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

  • Kdz. Ereğli 23.. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Festivali kapsamında düzenlenen “Geleceğe Bakış Söyleşi ve İmza Günü” etkinliğine katılan gazeteciler, ağırlıklı olarak 2023 yılı Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel seçimleri öncesi ve sonrasını değerlendirdi.

Kdz. Ereğli 23.. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Festivali kapsamında Çağdaş Gazeteciler Derneği Zonguldak Şubesi tarafından “Geleceğe Bakış Söyleşi ve İmza Günü” etkinliği düzenlendi

8 Temmuz Cumartesi günü İlçedeki Ayazma Mağarasında gerçekleştirilen söyleşiye Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Eşi Nariman Posbıyık, ÇGD Zonguldak Şube Başkanı Ali Ayaroğlu, Meclis üyeleri ve yağmura rağmen kalabalık bir topluluk katıldı.

Halk TV Programcısı Zonguldaklı Şule Aydın Moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, gazeteciler Timur Soykan, Pınar Türenç, Barış Pehlivan ve Saygı Öztürk konuşmacı olarak yer aldı. Programa dinleyici olarak katılan Başkan Posbıyık’ta söz isteyerek kısa bir değerlendirmede bulundu.

İKTİDAR ELEŞTİRİLDİ, CEZAEVİNDEKİ GAZETECİLER SAVUNULDU

Ağırlıklı olarak son Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri öncesi ve sonrasının değerlendirildiği söyleşide konuşmacılar, AK Parti iktidarının tutum ve davranışlarına karşın muhalefet kanadının ise gereğini yapmadığı eleştirisinde bulundular. Altılı Masa’da yer alan siyasi parti ve liderlerinin kaybedilen seçimin sorumlusu olarak gösterildiği konuşmalarda, halkın ise geçmişte yaşananları çabuk unuttuğu vurgusu yapıldı. Barış Pehlivan’ın, muhalefet partilerinin seçim sonrası halkın karşısına çıkamadığını, daha çok sosyal medyadan verilen mesajlarla bilgi aktarımında bulunduğunu, bunun da yanlış olduğunu anlattığı konuşmasında, izleyenlere yönelik, “korkmayın, örgütlenin. Siyasi partilerde, sivil toplum kuruluşlarında apartmanlarda örgütlenin” dedi. Pınar Türenç’in daha çok Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasının, aynı zamanda Tele 1’in de kapatılmaya çalışıldığına dikkat çekerken, bir çok gazetecinin ‘suçsuz şekilde’ Silivri’de yattığına, mutlaka destek amacıyla ziyarete gidilmesi gerektiğini savundu. Timur Soykan’ın da örgütlenmenin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, gazetecilerin yaşadığı zorluklardan bahsederken, gelecek için umutlu olmanın örgütlenmeden geçtiğine dikkat çekti ve sözlerini “Karadeniz Ereğli İl Olsun” diyerek tamamladı. Gazeteci Saygı Öztürk ise mesleki ve toplumsal sorunlardan bahsettiği konuşmasında umutlu olmak gerektiğini söyledi.

PEHLİVANA YAŞ GÜNÜ SÜRPRİZİ!

Programın sonunda sahneye sürpriz yaş günü pastası getirildi. Şule Aydın, önümüzdeki günlerde yaş günü olması vesilesiyle, belediye Başkanı Posbıyık tarafından Gazeteci Pehlivan’a erken kutlama yapmayı uygun gördüklerini söyledi. Pasta’daki mumları söndüren Pehlivan, umutlu günler dileğinde bulundu.

Ereğli Belediyesince ilçedeki Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı Neriman Posbıyık’ın konuklara çeşitli hediyeler takdim ettiği etkinlik, Gazeteciler Pehlivan, Soykan ve Öztürk’ün kitaplarını imzalaması ile sona erdi. (Kaynak: Hakimiyet)

Paylaşın:
229 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ