logo

GMİS, KİT REFORMU TASLAĞINA KARŞI ORTAK HAREKET İSTEDİ

  • Genel Maden işçileri Sendikası (GMİS)  Yönetim Kurulu, Genel Başkan Hakan Yeşil başkanlığında Ankara’da Zonguldak Milletvekillerine ziyaretlerde bulunarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın KİT Reformu adı altında gündeme getirdiği taslak çalışmaya karşı birlikte hareket etme konusunda destek istedi.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit,  Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, 25 Haziran 2024 tarihinde TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ın yanı sıra TBMM’de AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Muammer Avcı, Ahmet Çolakoğlu ve Saffet Bozkurt ile CHP Genel Başkan Yardımcısı, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve CHP Milletvekili Eylem Ertuğrul’u ziyaret etti.

Ziyaretlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın KİT Reformu Taslak çalışması, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve diğer KİT’lerin durumu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ziyaretlerde, TTK gibi stratejik kamu kuruluşlarına kar mantığıyla bakılamayacağını, bu kurumların piyasa şartlarına terk edilemeyeceğini, teknik uzmanlıkları nedeniyle bağlı Bakanlıkların kontrol ve yönetiminden çıkarılamayacağını vurgulayarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın KİT Reformu adı altındaki taslak çalışmasından vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

Ziyaretlerde Milletvekillerinden KİT Reformu adı altındaki çalışmaya karşı birlikte hareket etme konusunda destek istendi.

Paylaşın:
122 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ