Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Türkiye Taşkömürü Kurumu personeline yönelik maaş promosyon ihalesinde Bakanlık yazısına aykırı işlem yapıldığını öne sürerek, ilgili kamu görevlileri ve banka yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) personeline yönelik düzenlenen maaş promosyon ihalesine ilişkin basın açıklaması yaptı.
Sendika tarafından yapılan açıklamada, Bakanlığın yazısına göre TTK personel maaşlarının 1 Ocak 2026-31 Aralık 2028 tarihleri arasında Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. tarafından ödeneceği, her bir personel için 31 Aralık 2025 tarihinde peşin olarak 99 bin 500 lira promosyon ödemesi yapılacağının belirtildiği ifade edildi.
TTK’nın internet sitesinde yayımlanan “Personelimize Maaş Promosyon İhalesi Sonuçlandı” başlıklı duyuruda da, açık artırma sonucunda kişi başı 3 yıllık peşin 99 bin 500 lira ile en avantajlı teklifi veren Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ile protokol imzalanmasına karar verildiğinin yer aldığı hatırlatıldı.
Açıklamada, tüm bu bilgilere rağmen TTK ile Vakıflar Bankası yetkilileri arasında 30 Aralık 2025 tarihinde, Bakanlık yazısına aykırı şekilde 1 Şubat 2026 başlangıç tarihli ek protokol yapıldığı öne sürüldü. Yeni protokolle promosyon bedellerinin işçiler arasında ayrım yapılacak şekilde düzenlendiği, münavebeli işçilere 66 bin 333,33 lira promosyon ödenmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.
Maaş ödeme-promosyon ihalesi komisyonunda alınan kararda ise her bir personel için 99 bin 500 lira promosyon ödeneceğinin açıkça belirtildiği vurgulanan açıklamada, yapılan bu değişiklikle maden işçilerinin hakkı olan yaklaşık 60 milyon liranın bankaya bırakıldığı savunuldu.
Sendika açıklamasında, promosyon ödemelerinin ana protokole göre 31 Aralık 2025 tarihinde yapılması gerekirken bugüne kadar herhangi bir ödeme yapılmadığına da dikkat çekildi.
GMİS Yönetim Kurulu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından belirlenen esaslara aykırı işlem yapıldığı ve görev gereklerine uygun hareket edilmediği gerekçesiyle, başta TTK Genel Müdürlüğü ve banka yetkilileri olmak üzere ilgili tüm kamu görevlileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

BENZER HABERLER