logo

“GÖÇ ALAN BATI KARADENİZ” HEDEFİNDE TOPLANDILAR

  • Karabük’te düzenlenen ‘Uluslararası Batı Karadeniz İlleri Birliği Toplantısı’na katılım sağlayan ZTSO Başkanı Metin Demir, değerlendirmesinde “Bu, sadece yatırımların artmasını değil, aynı zamanda insanlarımızın mutluluğunu ve refahını artıracak, göç veren değil, göç alan bir Batı Karadeniz yaratacaktır.” ifadelerini kullandı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Karabük Anemon Hotel’de gerçekleşen “Uluslararası Batı Karadeniz İlleri Birliği Toplantısı” na katılım sağladı.

Toplantı; Karabük Valisi Mustafa Yavuz ,Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya , İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Haddeciler Derneği Başkanı Pehlivan Sözen, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mehmet Çetinkaya, Batı Karadeniz Bölgesinde bulunan Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanları, Uluslararası Batı Karadeniz İlleri Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri ve iş insanları katılım sağladı.

SONRAKİ TOPLANTI KASTAMONU’DA YAPILACAK

Toplantıda; Batı Karadeniz bölgesinin ekonomisinin canlanması, sektörel çeşitliliğin sağlanması, istihdamın arttırılması ve turizm olanaklarının çeşitlendirilmesi başta olmak üzere birçok konuda güçlü lobiler oluşturmak üzere istişarelerde bulunuldu. Bir sonraki toplantının Kastamonu’ da yapılması kararlaştırıldı.

“TEMASLAR VE LOBİ FAALİYETLERİ ARTIRILACAK”

Toplantıyı değerlendiren Başkan Demir “Batı Karadeniz İlleri olarak ısrarla üzerinde durduğumuz ve talep ettiğimiz, BAKAP’ın ilan edilmesi ve Bölge Kalkınma İdaresi’nin kurulması, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerimizi kapsayan bir yapı ile çok daha geniş çaplı projelere imza atılmasını mümkün kılacaktır. Bu, sadece yatırımların artmasını değil, aynı zamanda insanlarımızın mutluluğunu ve refahını artıracak, göç veren değil, göç alan bir Batı Karadeniz yaratacaktır. Bugün ki toplantımızın temel konularından biri ; bu talebimizi daha güçlü bir şekilde gündemde tutarak ilgili bakanlıklarla olan temaslarımızı artırmak ve lobi faaliyetlerimizi güçlendirmektir. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz’a ev sahipliği ve misafirperverliklerinden dolayı ve tüm katılımcılara ilgi ve kıymetli istişarelerğnden dolayı teşekkür ediyorum. Toplantımızın Bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum “ dedi.

Paylaşın:
34 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ