logo

GÜLBAY: “BELİRSİZLİK, ENDİŞE VE BEKLENTİLER VAR!”

  • MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Kemal Gülbay, Genel İdare Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi olması ile ilgili konuda belirsizlikler olduğunu ve ayrıca endişe ile beklentilerin dile getirildiğini açıkladı.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) 109. Genel İdare Kurulu, MÜSİAD Genel Merkezinde gerçekleştirildi. MÜSİAD Karadeniz Ereğli Başkanı Kemal Gülbay, 13-14 Eylül tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen toplantıları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Gülbay açıklamasında şunları kaydetti;

“İş dünyasının ve ekonominin gelişimine katkı sağlamak amacıyla, ulusal ve kurumsal gündemi ilgilendiren konu başlıklarında panellerin yapıldığı, derneğimizin çalışma ve faaliyetleriyle ilgili Genel Merkez ve Şube Yönetim Kurullarımızın görüş alışverişlerinde bulunduğu Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantılarımızın 109.’su, İstanbul’da Genel Merkezimizde gerçekleştirildi.

MÜSİAD’ın yurt içindeki 80 Şubesinin Başkan, Başkan Yardımcıları, Temsilci ve Üyelerinin katıldığı programın son gününe T.C. İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya da katılım sağladı. İki gün süren etkinlikte 300’den fazla MÜSİAD Üyesi bir araya geldi ve 2024-2025 yılına dair planlamalar yapıldı.

ERDEMİR’İN VERECEĞİ DESTEKLERİN ÖNEMİ VE GEREKLİLİĞİ VURGULANDI

Genel İdare Kurulu Toplantımızda şube faaliyet ve çalışmalarımız hakkında bilgiler aktarırken, bölgemizin sıcak gündemi olan Erdemir özel endüstri bölgesi konusunu da dile getirdik. Konu hakkındaki belirsizlikler ve buna bağlı olarak Ereğli halkının duyduğu endişeleri Sayın Genel Başkanımıza ilettik. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ile yapılacak görüşmelerde Erdemir’in özel endüstri bölgesi olmasının Ereğli’ye getireceği maddi kayıpların vurgulanması ve ERDEMİR’in bu kazanımdan sonra şimdiye kadar vermediği ekonomik, sosyal ve eğitim destekleri hakkında bölgeye vereceklerinin önem arz ettiği hususunun Sayın Bakanımıza arz edilmesinin gerekliliğini vurguladık. Sayın Genel Başkanımız da konuyla ilgili gerekli desteği vereceklerini ifade etti.

Sayın Genel Başkanımıza bölgemizin önem arz eden konusu hakkında sağlamış olduğu destekten dolayı bir kez daha şükranlarımızı sunar, Genel İdare Kurulu Toplantımızın düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederiz.”

Paylaşın:
182 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ