logo

HALAYLAR, HORONLAR, BARLAR, EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE…

  • Erdemir Musiki ve Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Türk Halk oyunları ekipleri tarafından “Anadolu’nun Renkleri” temalı Türk Halk Oyunları gösterisi halaylar,, horonlar, barlar, ele ele gönül gönüle dedirtti.

Kdz. Ereğli’de faaliyet gösteren Erdemir Musiki ve Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Türk Halk oyunları ekipleri tarafından “Anadolu’nun Renkleri” temalı Türk Halk Oyunları gösterisi 2-3 Haziran tarihlerinde Erdemir Kültür Merkezinde düzenlendi.

2 gece devam eden gösterilere Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, CHP İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, EVEDER Başkanı Azizi Boy, ERMED Başkanı Doğan Gönüllü, CHP Belediye Başkan Aday Adayı Buket Müftüoğlu, STK temsilcileri ve aileler katıldı.

Arzu Hasman tarafından sunumları yapılan gösteriler öncesi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının 59. İşletme yılı kutlanarak, derneğin de kuruluşunun 51. yıldönümü olduğu hatırlatıldı.

ÇİLOĞLU, KÜLTÜREL KATKIYA DİKKAT ÇEKTİ!

Gecede Şefliğini Coşkun Öztürk’ün yaptığı halk oyunları ekiplerinin hazırlık süreçlerinin video kayıtlarının izlenmesinin ardından açılış konuşması konuşma yapan Dernek Başkanı Savaş Çiloğlu, halk oyunlarının kültürel kaynaşmanın katkısına dikkat çekerek “Halk oyunları aynı zamanda halkın duygularını, düşüncelerini, müziğini, giyimini ve ritmin birleşmesiyle yansıtan bir bütündür” ifadeleri ile iyi seyirler diledi.

EKİPLER ÇOK İYİ HAZIRLANMIŞLARDI

Program, Türk Halk Oyunları Eğitmeni ve Antrenörü Hüseyin Kocamanoğlu tarafından hazırlanan
Bursa yöresi ekibinin gösterisi ile başladı. Ardından Eğitmen Meltem Üçpınar tarafından hazırlanan miniklerden oluşan ekip dans gösterisini yaptı. Eğitmen ve Antrenör İlter Yüzgeç tarafından hazırlanan Ankara Seymen oyunları ise salondan büyük alkış aldı. Birinci bölümün sonunda sahne alan ve Türk Halk Oyunları Eğitmeni ve Antrenörü Berna Gümüşdağ tarafından hazırlanan Mardin yöresi Halk Oyunları ekibinin koreografisi sahneyi tam doldurdu. İkinci bölüm Hüseyin Kocamanoğlu’nun hazırladığı Tokat yöresi halk oyunları ile başladı. Devamında ise TRT Çocuk ve Gençlik Halk Oyunları Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu en küçük Oyuncusu İbrahim Kurt, “Efe” Temalı solo gösterisini alkışlar eşliğinde sundu. Berna Gümüşdağ tarafından hazırlanan Roman halk oyunları ise salonda tempoyu artırdı. Asuman Altay’ın hazırladığı küçük halk oyuncuları gösterisinin ardından Dernek Denetim Kurulu üyesi ve Müzisyen Caner Yıldırım ile Volkan Ballı’nın Aşuk ile Maşuk gösterisi izlendi. Gecenin finalinde ise İlter Yüzgeç tarafından hazırlanan Rize yöresi halk oyunları ekibi sahne aldı.

ALKIŞLAR GECENİN MİMARLARINA GELDİ

Program sonunda Gecenin Mimarları olarak sahneye davet edilen Türk halk oyunları eğitmenleri;
Asuman Altay, Meltem Üçpınar, Berna Gümüşdağ, Hüseyin Kocamanoğlu, İlter Yüzgeç ve Türk Halk Oyunları Sorumlusu ve Şefi Coşkun Öztürk’ü sahneye davet edilerek, dernek Başkanı Savaş Çiloğlu tarafından plaket ve çiçek takdimi yapıldı.

Erdemir Musiki ve Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri ve katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekilmesini seyircilerin sahneye çıkarak ekiplere eşlik etmesi takip etti. Dernek yöneticileri ve halk oyuncuları, tebrikleri kabul ederken tüm yorgunluklarının geçtiğini söyledi.

Paylaşın:
888 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ