logo

İLETİŞİM FAKÜLTESİ DANIŞMA KURULU’NDA ‘MESLEK’ KONUŞULDU

  • Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirilen Danışma Kurulu toplantısında, öğrencilerin mesleki deneyimlerini geliştirmeye yönelik projeler ve iş birlikleri üzerinde duruldu. 

  BEUN İletişim Fakültesi Danışma Kurulu toplantısı Dekan Vekili Prof. Dr. Hamza Çeştepe başkanlığında yapıldı.

4 Aralık Çarşamba günü İletişim Fakültesi binasında gerçekleştirilen toplantıya Fakülte öğretim üyeleri Dekan yardımcıları Doç. Dr. Tuğba Akdal, ve Doç. Dr. Bilal Süslü, Halkla İlişkiler ve Tanıtım  bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Funda Şehirli, Dr. Öğr. Üyesi Cem Evrim Aslan, Fakülte Sekreteri Mustafa Masat ile Dış Paydaşlardan Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti(ZGC) Başkanı Derya Akbıyık, İhlas Haber Ajansı Zonguldak İl Temsilcisi Onur Altındağ, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı(BAKKA) Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu ve Yönetici Asistanı  İlknur Yılmaz İpekçi, Zonguldak Kömür Jeoparkı Müdür Yardımcısı Arda Yılmaz, mezun öğrenci Kaan Mızrak katıldı.

İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARI GÖRÜŞÜLDÜ

  Yaklaşık iki saat süren toplantıda özellikle saha çalışmalarında basın kuruluşlarının desteğiyle öğrencilerin daha etkin bir şekilde eğitilmesi için yapılacak iş birliği fırsatları ele alındı. Zorunlu staj uygulamalarının güçlendirilmesi ve bu süreçte öğrencilerin yerel basın, ajans haberciliği, radyo ve televizyon gibi alanlarda daha fazla deneyim kazanabilmesi için öneriler tartışıldı.

AKBIYIK VE ALTINDAĞ, İLETİŞİM FAKÜLTESİ DANIŞMA KURULUNDA YER ALDI

Danışma Kurulu toplantısında üye olarak yer alan Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık ile ZGC Başkan yardımcısı Onur Altındağ, birçok konu hakkında dikkat çekici görüş sundu. Toplantıda zorunlu stajın yapılmasının öneminden bahsedilerek, uygulama adına tüm öğrencilerin yararlanmasının önemli olduğunun altı çizildi. Gazeteciler özetle “Bu konuda gazeteci örgütleri, haber ajansları, televizyon, radyo ve basın kuruluşları olarak her türlü yardım, katkı, tecrübe ve deneyimlerimizi aktarmaya hazırız. İletişim mezunlarının diplomaları ile hemen asgari kadroya alınmasının, iletişim mezunu olan öğrencilerimizin kıdemli gazeteci olarak adlandırılması da çok önemli. Bu önemli fırsatın ve avantajın iletişim fakültesi mezunları tarafından değerlendirilmesi uygun olur. Yeni medya gazetecilik üzerine iletişim fakültesinde açılan yeni bölümünde gazetecilik geleceği adına önem arz ediyor.” dedi.     

İletişim Fakültesi danışma kurulu kendi arasında bilgi paylaşımını genişletecek.

  Toplantıda, medya sektörü temsilcileri ve akademisyenler arasında bilgi paylaşımı ve iş birliğinin artırılmasının önemine vurgu yapıldı. Yerel basının desteğiyle öğrencilere gerçek saha deneyimi kazandırılması gibi konular masaya yatırıldı.

  Yerel gazetecilik ve ajans haberciliği alanında deneyimli isimlerin, öğrencilere doğrudan rehberlik yapabileceği saha çalışmaları için protokoller hazırlanması görüşüldü. Toplantının sonunda, alınan kararların hayata geçirilmesi için bir yol haritası belirlenmesi gerektiği vurgulandı.

Jeopark müdür yardımcısı Arda Yılmaz, Jeoparkın öneminden bahsederek bu konuda iletişim fakültesi öğrencilerine her türlü  desteği haber adına , röportaj ve diğer tanıtımların haber amaçlı yapılmasına destek verebileceklerini açıkladı.  

  Toplantıya katılan sektör temsilcileri ve akademisyenler, öğrencilerin sektöre en iyi şekilde hazırlanmaları için üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini ifade etti. 

Paylaşın:
99 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ