Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, henüz bir yılı aşkın bir süredir görev yaptığı ilçemize her alanda değer katmaya devam ediyor.
Sanayiye olduğu kadar, kültür-sanat ve turizm çalışmalarına da önem verdiği bilinen Kaymakam Çorumluoğlu, sanayi konusunda ‘çelik kümelenme’ toplantılarını yakından takip edip, kümelenmenin metal sektöründe faaliyet gösteren firmalar için önemini her fırsatta vurguluyor. Erdemir ve Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren endüstriyel işletmelerle de ilişkilerini sıkı tutmaya özen gösteren Çorumluoğlu’nun, son olarak Kdz. Ereğli-Kandilli arasında tren yolunun açık olduğu dönemlerde “tren garı-tamirhane” olarak kullanılan şimdilerde harabe halinde olan binayı ve çevresini kültür-turizm değeri haline getirmek istediği biliniyor.
VALİ BEKTAŞ’LA DA İNCELENMİŞTİ
Daha önce, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’la birlikte de inceleme yapılan bina ile ilgili görüşlerini, son olarak Ereğli Haber Gazetesini ziyaretinde Gazeteciler Vedat Kılıç İle Yeşim Özdoğan’a açıklayan Kaymakam Çorumluoğlu, “Buraya çok farklı bir proje yapacağız. Birincisi Kütüphane kafe. Türkiye’de bildiğim kadarıyla bir tek Bodrum’da var. Bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Ereğli demir çelik ve maden kenti aynı zamanda. Aynı yere bir çelik ve madencilik müzesi yapmayı planlıyoruz. Çelik’in nasıl üretildiğini, madenin nasıl çıkarıldığını insanlarımızın görmesini ve bilmesini istiyoruz” dedi.
HEPİMİZ KATKI VERMELİYİZ
Çorumluoğlu’nun Bodrum’da örnek olarak gösterdiği yapı ise ismini Zeytin’den alan Yeni Nesil Kütüphane olarak anılan modern yapı: Zai.
Kaymakam Çorumluoğlu’nun olduğu kadar tüm Ereğlililer’in de rüyası haline gelmesi beklenen yapının Ereğli sosyokültürel ve ekonomik ortamına kazandırılması için; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Erdemir, TTK, Tat Metal, kültür-eğitim hayırseverleri ile Türk Metal Sendikası, Genel Maden İşçileri Sendikası, Ticaret ve Sanayi Odası gibi ilgili STK’ların da her anlamda destek vermesinin gerektiği öngörülüyor.
Zai kurumsal web sitesinde şöyle ifade ediliyor:
Yeni Nesil Kütüphane Zai, “üçüncü mekan kütüphaneler” kavramından aldığımız ilhamla tasarlandı. Bilinen kütüphane anlayışı dışında, daha interaktif ve çok yönlü bir ortam yaratma fikri, mekanın yapısına ve hedefine taşındı. Okuyan kişiler için ev ve işyerinden sonra vakit geçirebilecekleri üçüncü mekan olma amacıyla kurulan Zai, misafirlerini sosyal ve kültürel bir alanla karşılıyor.
“Oku, dinle, izle” felsefesiyle, farklı ilgi alanlarına da hitap eden mekanda, klasik kütüphanelerde bulunan kitap okuma alanının yanı sıra, film gösterimlerinin ve okumalarının yapıldığı bir cep sineması, yazarlar ve şeflerle düzenlenecek yemekler için bir atölye, klasik müzik severler için bir müzik dinleti alanı, atıştırmalıklar, özel çaylar ve değişik demleme yöntemleriyle hazırlanan 3. nesil kahvelerin servis edildiği bir kafe bulunuyor. Zai, bu yeni nesil kütüphane anlayışı ile misafirlerine zeytin ağaçlarının altında, sakin ve keyifli bir ortam sunuyor.
Zai web sitesi: http://www.zaibodrum.com/index.html
BENZER HABERLER