logo

KEAL’DE ROZET ZAMANI

  • Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi (KEAL) ve KEAL Mezunlar Derneği, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde okula yeni katılan 9. sınıf öğrencileri için “Geleneksel Rozet Töreni” düzenledi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi(KEAL) ve KEAL Mezunlar Derneği tarafından 2024-2025 eğitim-öğretim yılında liseye yeni başlayan 9. sınıf öğrencileri için Rozet Töreni gerçekleştirildi. Törende, KEAL mezunları tarafından öğrencilere, okulun değerlerini ve kültürünü temsil eden rozetler takdim edildi.

11 Ekim Cuma akşamı okulun spor salonunda düzenlenen tören, 9’uncu sınıf öğrencilerinin salondaki yerlerini almasıyla birlikte saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Öğrenciler, daha sonra hep birlikte okul marşını söyledi. 

Çok sayıda ailenin yer aldığı törende, farklı okullardan yöneticiler, KEAL Mezunlar Derneği yönetim kurulu üyeleri, Okul Aile Birliği yönetimi ve 1986 yılında KEAL Okul Marşının sözünü ve bestesini yazan müzik öğretmeni Gülay Aykan da hazır bulundu. 

YAVUZYİĞİTOĞLU VE ATEŞ, KEAL’Lİ OLMANIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Okul Müdürü Faruk Yavuzyiğitoğlu, törende yaptığı açılış konuşmasında, okulun 43 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyledi ve Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi’nin bu süre içinde binlerce mezun verdiğini ve mezunların, ülke ve dünya genelinde çeşitli meslek alanlarında hizmet etmeye devam ettiklerini belirtti. 

KEAL Mezunlar Derneği (KEALMED) Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Ateş, dernek çalışmaları ve KEAL değerleri ile ilgili bilgiler verdiği konuşmasında; “Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi mezunları olarak, okulumuzda aldığımız eğitim ve KEAL kültürü sayesinde Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Cumhuriyeti savunan, 30’dan fazla ülkede bulundukları topluma fayda sağlayan bireyler olarak çalışmaktayız. ”dedi. 

DUYGUSAL ANLAR!..

Konuşmaların ardından salonda yer alan okul mezunları tarafından 9’uncu sınıf öğrencilerine rozetleri takıldı. Törende farklı dönem ve mesleklerden 30’un üzerinde KEAL Mezunu yer alırken, bazılarının kendi çocuklarına ve akrabalarına rozet takıyor olması duygusal anlara sahne oldu.

Gecenin sonunda okul orkestrası tarafından verilen mini konserin ardından, tören anı fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Paylaşın:
299 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ