logo

KURBAN BAYRAMI MESAJLARI…

  • İslam Aleminde kutlanan Kurban Bayramı nedeni ile protokol mensupları bayram mesajı yayınlıyor. Yayın kurulumuza ulaşan Kurban Bayramı mesajları şöyle :

ZONGULDAK VALİSİ OSMAN HACIBEKTAŞOĞLU:

Kurban Bayramı’nın bereketi ve mutluluğunu hep birlikte yaşamanın coşkusu içindeyiz. Bayramlarımız, birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştiren, kardeşlik bağlarımızı güçlendiren müstesna günlerdir. Bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; huzur, sağlık ve mutluluk dolu bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum.

Bayram tatili nedeniyle yola çıkacak tüm sürücülerimize bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Trafik kurallarına riayet etmek, hem kendi can güvenliğimiz hem de sevdiklerimizin güvenliği için büyük önem taşımaktadır. Unutmayalım ki, sevdiklerimize kavuşmanın en güvenli yolu trafik kurallarına uymaktan geçer.

Geçtiğimiz bayram, “Hayatla Yarışılmaz” sloganıyla dikkat çekmeye çalıştık. Bu bayramda ise “Yolun Sonu Bayram Olsun” diyerek sizleri trafik kurallarına uymaya ve dikkatli olmaya davet ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, bir kez daha Kurban Bayramınızı kutluyor, tüm Zonguldaklı hemşehrilerime sağlıklı, huzurlu ve mutlu bayramlar diliyorum.


KDZ. EREĞLİ KAYMAKAMI MEHMET YAPICI :

Ülkemiz ve Milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştiren, milli ve manevi duyguların çoğaldığı, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı Kurban bayramını hep birlikte karşılamanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 

Bayramlar karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kuvvetlendiği, dargınlıkların unutulduğu, toplumsal barışın, millet olma bilincinin ve birlikte yaşama iradesinin güç kazandığı günlerdir.

İnsanları günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştırarak birbirine yakınlaştıran bayram günleri, toplumda umut, sevgi, birlik ve beraberliği pekiştirmektedir. Bu özel günlerin tüm ülkemizde aynı coşku ve mutlulukla yaşanabilmesi için her birimize düşen en anlamlı vazife; başta büyüklerimiz olmak üzere yakınlarımızı, kimsesizleri, yetimleri ve ihtiyaç sahiplerini ziyaret ederek gönüllerini almak olmalıdır.

Unutmayalım ki; Bizlerin, ailelerimizin ve sevdiklerimizin sağlıklı olduğu her gün bizlerin bayramıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit ailelerimiz, kahraman gazilerimiz ve aileleri olmak üzere Ereğli’li hemşerilerimizin Kurban Bayramını kutluyor, herkese sevdikleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.


AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ SAFFET BOZKURT :

Paylaşma ve yakınlaşmanın zirveye ulaştığı dini bayramlarımızdan Kurban Bayramı’na millet olarak kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bilindiği üzere Bayramlar; birleştirici ve bütünleştirici özelliği ile toplumsal hayatımızda önemli bir yere sahiptir. İyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı müstesna günlerimizdir. Dini bayramlarımızın oluşturduğu bu manevi ortamları taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlamalı; sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her gününe taşıyabilmek için daha çok çaba göstermeliyiz.” dedi.

Milletvekili BOZKURT mesajının devamında şunları söyledi: “İnsanlar arasında kardeşliğin canlanmasına, birlik ve beraberliğin pekişmesine, sevinç ve kederlerin paylaşılarak milletçe el ele, gönül gönüle, dirlik ve düzenliğimizin devamına vesiledir. Kısacası Bayramlarımız millet olma şuurumuzun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; şehrimizin, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, bu güzel bayram coşkusunun kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini, hem aziz milletimiz, hem de tüm insanlık için barışa huzura ve refaha vesile olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


.

ZBEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. İ. HAKKI ÖZÖLÇER:

“Birliğin, beraberliğin ve kavuşmanın en müstesna zamanlarından birini oluşturan bayramlar; dayanışmanın, yardımlaşmanın ve hürmetin de en güzel göstergesidir. Millet olarak büyük bir mutlulukla eriştiğimiz bayramın sevincini yaşarken aynı zamanda aylardır Filistin’de Müslüman kardeşlerimize yapılan katliamın da hüznü içerisindeyiz. Nurun, bereketin ve rahmetin yağmur gibi indiği bayramın, Rabbimize edeceğimiz dualar vesilesiyle başta Filistin topraklarında yaşanan acılar olmak üzere dünyanın her bir köşesinde devam eden savaş ve çatışmaların tez vakitte sona ermesine vesile olmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ailesinin olmak üzere güzide şehrimizin, şehit ailelerimizin, gazilerimizin ve tüm aziz milletimizin mübarek Kurban Bayramı’nı canı gönülden kutluyor; bayramın kadim ülkemize ve tüm İslâm âlemine barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”


Paylaşın:
137 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ