logo

KURSİYERLERE BELGELERİ TÖRENLE VERİLDİ

Kdz. Ereğli’de bayanlara yönelik gerçekleştirilen aile destek merkezi projesi kapsamında çeşitli branşlardaki kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri düzenlenen törenle takdim edildi.

Kdz. Ereğli Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından hazırlanan Kdz. Ereğli İŞKUR, Kdz. Ereğli Hizmet Merkezi, Kdz. Ereğli Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa yürüttüğü ve ilçede yaşayan bayanlara yönelik geliştirilen aile destek merkezi projesi kapsamında belge töreni düzenlendi.

15 Ocak Çarşamba günü Polisevinde düzenlenen törene Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, daire ve kurum amirleri ile çok sayıda eğitmen ve kursiyer katıldı.

HASÇELİK, “ÇALIŞMALAR 2020 YILINDA DA DEVAM EDECEK”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan törende proje hakkında bilgi veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abdullah Hasçelik, “İlçemizde başta dezavantajlı gruplar olmak üzere; yöre ve bilge şartlarına uygun, aile ekonomisine katkı sağlayacak, farkındalık yaratacak kurslar ve yöreye uygun unutulmaya yüz tutmuş ürünlerin canlandırılması doğrultusunda açılan kurslarımız; elpek bezi dokuma, el nakışı, ahşap boyama, seracılık kültür mantarcıları, arıcılık ve overlok kurslarıdır. Bunun yanında KOSKEP Destekli girişimcilik kursları da; 3 oturum şeklinde 60 kursiyere verilmiştir. Ayrıca kursiyerlerimizin çocuklarına yönelik kreş hizmeti de sağlanmıştır. Aile Destek Merkezi proje bedeli; 250 TL olup bunun içinde; personel gideri, işletme gideri, demirbaş gideri, inşaat- tadilat gideri, elektrik, doğalgaz gibi giderler bulunmaktadır. İş-kur tarafından kursiyerlere cep harçlığı olarak sağlanan yıllık katkı; 164 bin 159 TL’dir. Halk Eğitim Merkezi tarafından usta öğretici olarak sağlanan katkı 62 bin 265 TL’dir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfımızca kursiyerlerin ara vermeden devam etmesi açısından cep harçlığı 35 kursiyere günlük 30 TL’den kurs boyunca toplam; 39 bin 600 TL desteklenerek yardım yapılmıştır. Aile Destek Merkez projesi için 2019 yılı içinde toplam harcanan 516 bin TL’dir. Aile Destek Merkez binamız yeni sezona açılıncaya kadar elpek bezi dokuma kursu haftada 3 gün olarak çalışmalara devam etmektedir. Ayrıca 2020 yılında da çalışmalarımız devam edecektir.”diye konuştu.

ÇORUMLUOĞLU, “AİLE EKONOMİSİNE KATKISI OLMASI LAZIM”

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da, kursları başarıyla tamamlayan kursiyerleri tebrik ederek, “Şüphesiz bunlar sizler için faydalı kurslar. Hem evinizde hem de yaşantınızda. Ama aile ekonomisine katkı sağlama anlamında bu kursların bir sonucunun olması lazım. Sonucu nedir bu kursların; buradan bir kazanç elde etmeye çalışırsanız, eğer aile bütçenize bir katkı sağlanırsa esas başarı orada gelecektir. Biz kiralık bir binadan kendi binamıza geçtik ve 20 yıl özel idare o binayı bize tahsis etti. Hangi amaç ile kazanç sağlamak istiyorsanız o binanın elektriği, suyu, doğalgazı ve onarım masraflarının tamamını biz karşılayacağız. Yeter ki orada gelin üretim yapın. Orada çocuklarınızın bakılabileceği kreşe kadar her şeyi biz düzenledik ve bilabedel size sunduk. Çıkın odalarda tezgahlarda dokuma yapın satın. Malzemenizin bir kısmını yine biz verelim. Benim 30 yılda öğrendiğim noktalardan bir tanesi de şu; kadının öz geliri olmalı. Eğer bu öz geliri yoksa adamın eline bakıyorsa evdeki duruşu, oturuşu bile değişik olur. Buradan kazanç elde etmenizi ben tavsiye ediyorum.”dedi.

“ÖNEMLİ OLAN VATANDAŞA HİZMET SUNMAK”

Çorumluoğlu, Kaymakamlık olarak bu tür imkanları sağlamaya devam edeceklerini dile getirdi ve “geçen Pazar spor okullarının açılışına katıldım. Meslek yaşantımda en güzel anlardan bir tanesiydi. O çocukları oyun masalarının, bilgisayarların, cep telefonlarının üzerinden almışız spor yaptırıyoruz. Mutlaka dereceye girmek, şampiyon olmak önemli değil. Sağlıklı bir nesil yetiştirmede de bu çocuklar ileride bizlere teşekkür edecekler, bizlere dua edecekler. Yine aynı şekilde belediyemizin halkevlerinde yapmış olduğu çalışmayı halk eğitim merkezi ve kaymakamlık olarak canı gönülden destekliyoruz. Bu konuda bize ne düşerse maddi manevi biz de yapmaya hazırız. Çünkü vatandaş hepimizin vatandaşı; buna kaymakamlık hizmet vermiş, garnizon komutanlığı hizmet vermiş, belediye hizmet vermiş ya da bir sivil toplum kuruluşu hizmet vermiş çok önemli değil. Önemli olan o vatandaşa bir hizmet sunuluyor mu, sunulmuyor mu. Çünkü bunun alternatifi nedir tüketim toplumu. Tüketim derken sadece parayı tüketen demiyorum. Hayatta geri koyamayacağınız en önemli husus zamandır. Zamanınızı tüketiyorsunuz. Bugün televizyonda hangi kanalın başına geçseniz evlenme-boşanma programları, o onu aldatmış, o onu kandırmış bu hayat böyle değil ki. Hayat akşam çorba pişirmektir. Hayat çocuğun eline sabah giderken para verebilmektir. Hayat eşini güzel bir şekilde karşılayabilmektir. İşte bizim kurslarımızın ana gayesinin temeli budur.”diye konuştu.

“DAHA ÖNCE EREĞLİ KADAR POTANSİYELİ OLAN BİR İLÇEDE ÇALIŞMADIM”

Ereğli’nin her şeyin en iyisini hak ettiğini söyleyen Çorumluoğlu, “Ben Ereğli’de çalışmaktan, Ereğli’deki insanlara hizmet etmekten ziyadesi ile memnunum. Ama bizim daha hızlı koşmamız gerekiyor. Ereğli ekonomik faaliyetiyle, insan yapısıyla ve imkanlarıyla nadide bir ilçe. Yıllarca başka başka ilçelerde çalıştım, ömrü hayatımda bu kadar potansiyeli olan bir ilçede ben çalışmadım. Ama bu potansiyeli eğer harekete geçirip bir şey üretemiyorsak hem aldığımız maaşı hak etmiyoruzdur. Hem de Allah’a bir borcumuz, görevimiz varsa bunu da yerine getirmiyoruzdur. Bu vebal bizimdir. Burada dedikoduyla, birbirimizi üzecek davranışlarla, şununla bununla vakit harcamaya gerek yok. Dünya gelişiyor, Türkiye gelişiyor Ereğli bundan daha fazla gelişsin. Geçmişte olduğu gibi. Benim gönlümdeki Ereğli de bu. Bu açıdan bu çalışmalarda her ne kadar benim ismim zikredildiyse de bu çalışma bir ekip meselesi. Önümüzdeki dönem için de 250 bin lira daha paramız var. Biz bu işlere para harcayacağız. Batıda bu projeyi yürüten nadir ilçelerden bir tanesi biziz. Başka batıdaki ilçelere bu proje verilmiyor. Neden? Dezavantajlı gruplara, üretime, Roman vatandaşlarımıza yönelik olduğu için bu proje destek görüyor. Projeyi izlemeye haberli ya da habersiz Ankara’dan defalarca izlemeye geldiler. Biz bu parayı çarçur etmedik, bu parayı hak eden kişilere hak ettiği şekilde harcamak için biz çaba sarf ettik. Bu manada Ereğli’de kim ne yapacaksa biz katkı sağlamaya hazırız. Kursiyerlerimize belgeleri hayırlı olsun. Halk Eğitimimiz başarılı çalışmalar yürütüyor, yaklaşık 25 bin civarında kursiyerimize bir yılda kurs veriyoruz. Neredeyse komşu ilçemizin nüfusu kadar bir nüfusa biz belge veriyoruz. Tüm ilgililere teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

POSBIYIK, “EREĞLİ’DE BU FAALİYETLERİ GÖRMEKTEN ONUR DUYUYORUM”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da bir kentin sosyal faaliyetleri ne kadar yüksek olursa kültürünün de o kadar yüksek olacağını dile getirdi ve “Bu kursların verilmesi, onların eğitilmesi bu ülkenin geleceği açısından son derece önemli olduğuna inanıyorum. Bizlerde belediye olarak bu konuda elimizden gelen katkıları yapmaya çalışıyoruz. Eğer bir kentte yöneticiler, idareciler çalışıyorsa, halkla iç içe ise, halkı eğitme yönünde onlara bir şeyler verebiliyorsa o kent daima ilerleyecektir. Engel olamaya çalışanlar ne kadar fazla olursa olsun, ne kadar engel olmaya çalışırlarsa çalışsınlar Kdz. Ereğli’de bu faaliyetleri görmekten dolayı onur duyuyorum.”dedi.

Tören konuşmaların ardından kursiyerlere başarı belgelerinin takdim edilmesiyle son buldu.

Paylaşın:
934 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ