logo

MARTI ANADOLU LİSESİ; RESMEN!..

 Kdz. Ereğli’de 2019-2020 eğitim öğretim yılında faaliyete geçen Özel Evim Martı Anadolu Lisesi için resmi açılış töreni düzenlendi.

Kdz. Ereğli’de Özel Evim Martı Eğitim Kurumları bünyesinde 2019-2020 eğitim öğretim yılında faaliyete geçen Evim Martı Anadolu Lisesi için resmi açılış töreni düzenlendi.

YOĞUN KATILIM OLDU

1 Kasım Cuma günü Şehit Ömer Halisdemir Bulvarında bulunan okulun giriş katında gerçekleştirilen törene; Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ormanlı Beldesi Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı, Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Evim Martı Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Numan Korkmaz, Evim Martı Eğitim Kurumları Müdürü Mesut Özkara, kurum koordinatörü Ramazan Yıldırım, bazı özel ve kamu okullarının müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

ÖZKARA MARTI EĞİTİMİN  ‘İLKE VE AMAÇLARINI’ ÖZETLEDİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Kurum Müdürü Mesut Özkara;  2016 yılında eğitim hayatına başlayan Martı Eğitim Kurumlarının şuan Martı Kişisel Gelişim Kursu, Martı Özel Öğretim Kursu ve Martı Anadolu Lisesi ile faaliyetlerini sürdüğünü belirterek, “okulumuz sorumluluğun farkında olan, yaptığı işi seven, çalışkan, gayretli, insan haklarına saygılı, ulusal ve evrensel değerleri önemseyen, özgür ve bilimsel düşünce gücüne sahip, yapıcı ve yaratıcı, edep, haya, tevazu ve merhametle donanmış bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu doğrultuda hem kolej, hem dershane deneyimine sahip uzman kadromuz, eğitim ve öğretimde modern teknolojileri kullanan öğretmenlerimiz, öğrencilerini kişisel çalışma programlarıyla takip eden rehberliğimiz, iletişim kurabilen ve kendini ifade edebilen öğrenci yetiştirme amaçlı yabancı dil programımız, okul eğitiminin yanında üniversite hazırlığı ön plana alan eğitim modelimiz, sosyal sorumluluk projeleri, sanatsal ve sportif etkinlikler… İşte bunlar temel ilkelerimiz olup en fazla 18 kişilik sınıflarda yaşam disiplini kazandırmanın yanında üniversite hedeflerine ulaşmak isteyen öğrencilere eğitim ve öğretim hizmeti sunmayı hedefledik.” ifadelerine yer verdi.

KORKMAZ “ÖNCELİĞİMİZ; ÖĞRENCİLERİMİZDİR”

Daha sonra söz alan kurumun Yönetim Kurulu Başkanı Numan Korkmaz da; 30 yıllık eğitim hayatı boyunca topluma ve ilçeye faydalı hizmetler yapmaya çalıştığını söyledi ve “bugün de başta yeğenim Mesut Özkara olmak üzere 35 kişilik öğretmen kadrosunun Ereğli eğitimine yapacağı katkılar neticesinde kendi tecrübelerimizi de paylaşmaya karar verdim. Burada olduğumuz sürece önceliğimizin öğrencilerimiz olacağının bilinmesini isterim. Bu duygu ve düşüncelerimle Evim Martı Anadolu Lisesi’nin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”dedi.

POSBIYIK “CUMHURİYET ÖĞRETMENLERLE GELİŞECEK”

Belediye Başkanı Halil Posbyık da açılışta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Yönetim Kurulu Numan Korkmaz’ın aynı zamanda belediye meclis üyesi olduğunu hatırlatarak Korkmaz’dan sitayişle bahsetti.  Posbıyık, konuşmasının son bölümünde “Ereğli; eğitim, kültür ve sanat yönünden gelişmiş bir şehir. Daha da geliştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İnanıyorum ki bu ülkenin geleceği, büyümesi aydınlanması; Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetin daha da gelişmesi öğretmenlerin öğrencilerine vereceği bilgiler sayesinde olacaktır. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere hayırlı-uğurlu olsun diyorum” ifadelerini kullandı.  

ÇORUMLUOĞLU “DEVLET VE ÖZEL OKULLAR TATLI REKABET İÇİNDE”

Son sözü alan Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, özel okullar ile devlet okulları arasında tatlı bir rekabetin olduğunu, rakip değil paydaş olarak görüldüğünü ve Özel okullar sayesinde devletin yükünün hafiflediğini vurguladı. Çorumluoğlu ayrıca, kurumun 3-4 yıl içerisinde daha büyük bir alana taşınarak büyüyeceğine olan inancını açıkladı. Genel ve yerel idareciler olarak Eğitimin her zaman yanında olduklarını belirten Çorumluoğlu, “seviniyorum ki Ereğli’de eğitim alanında ciddi atılımlar yapılmış. Hayalimizde bir okul kaldı. O da özel eğitim okulumuz. İnşallah onun temelini de il milli eğitim müdürümüz Murat Kapıcı ile beraber atacağız.” diye konuştu.

EREĞLİ’NİN BAŞARI GRAFİĞİ EN ÜSTTE OLACAK!

Özel eğitim kurumlarının devletin kontrolünde faaliyetlerini sürdürdüğünü hatırlatan Çorumluoğlu, “Bu müesseseler merdiven altlarından kurtuldu, şu anda olduğu gibi ışıl ışıl şık oldu.  Ereğli’de atacağımız çok temel, açacağımız çok okul var. Belediyemizle, siyasi partilerimizle halkımızla, hayırsever vatandaşlarımızla el birliği içinde olduktan sonra Ereğli’nin başarı grafiğini Zonguldak’ın ve Türkiye’nin en üst noktasına çıkarmak için burada sizlere söz veriyorum. Bu eğitim kurumunun hayırlı- uğurlu olmasını diliyorum.”dedi.

DUALARLA…

Konuşmaların ardından dua yapıldı ve protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Davetliler daha sonra okul içinde gezerek, kurumun eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Açılış töreni verilen ikramların ardından son buldu.

  • Galeri fotoğrafları için lütfen görselleri tıklayınız:

Paylaşın:
2861 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ