logo

MUHTARLARDAN GMİS’E DESTEK: “YALNIZ DEĞİLSİNİZ”

  • Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, KİT reformu taslağı ile ilgili destek ziyaretleri kapsamında Zonguldak Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ettiğinde, “yalnız değilsiniz” mesajı ile destek buldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın KİT Reformu adı altında gündeme getirdiği taslak çalışmasıyla ilgili ziyaretlerini sürdüren GMİS, Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas ve muhtarları ziyaret etti.

Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, KİT reformu taslağı adı altında TTK’nın karşı karşıya kalacağı sorunları anlattı. Mutlu, bu reformun ileriye dönük çok tehlikeler arz etmekte olduğunu söyledi.

MUTLU : “MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Geçmişte bunun örneklerini yaşadıklarını ifade eden Mutlu, “Özelleşme ve kapatmanın önünü açacak bir reform olarak bunu görmekteyiz. TTK, sadece kar ve zarar marjıyla yani şirket marjıyla bakılması çok doğru değildir. TTK’nın ülkemiz için stratejik bir durumu var. Sadece Zonguldak’ta üretilen taşkömürü Türkiye’de hiçbir yerde olmadığını ve uzun yıllar halen daha demir çelik sanayisi başta olmak üzere sanayinin bel kemiği olacağını görüyoruz. Bu üretimin devlet eliyle devam etmesi gerektiğini, özelleştirmenin ve kapatmanın önünü açacak her türlü çalışmaya karşı olduğumuzu beyan ediyoruz. Kamuoyuyla, milletvekillerimizle, siyasi partilerle, sivil toplum örgütleriyle bu konuda ki görüşlerimizi ifade ettik. Zonguldak olarak bu tür her türlü yasaya karşı mücadelemiz devam edecek. Halkımızı temsil eden muhtarlarımızın desteğine ihtiyacımız var. TTK için Zonguldak ve bölgemiz için sizlerin de desteğiyle mücadelemizi sürdüreceğiz. Temenni etmiyoruz ki sahaya inmemiz gerekmesin. Şayet inmemiz gerekiyorsa da hep beraber omuz omuza şanlı tarihimizde olduğu gibi bugünde yarında Zonguldak’ımızın TTK’nın menfaatlerini beraber savunma adına buradayız.” dedi.

NAS: “HER ZAMAN YANINIZDAYIM”

Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas da TTK’dan emekli olduğunu ve sendikal mücadelede yer aldığını söyledi. Mücadelenin her zaman içinde olduğunu ifade eden Nas, “Bu mücadelede sendikanın her zaman yanındayım. Sendikada temsilcilik ve baş temsilcilik yaptım. TTK Zonguldak’ın onuru ve şerefidir. Hiçbir zaman yalnız değilsiniz.” dedi.

  • HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN BAĞLANTIYI TIKLAYINIZ:

https://we.tl/t-mF9j4iXXIA

.

Paylaşın:
94 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ