11 Mayıs 2025 tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Uluslararası Eğitim Zirvesi (Global Education Summit), dünyanın dört bir yanından eğitim liderlerini, akademisyenleri ve yenilikçi öğretmenleri bir araya getirdi. Zirvede Türkiye’yi temsilen katılan Zonguldak’In Ereğli İçesine Bağlı Gülüç Beldesindeki Gülüç İbrahim İzmirli Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Nebahat Çamkırlı, panelist olarak katıldı. Çankırlı, “Yenilik mi Gelenek mi? Küresel Müfredatlarda Doğru Dengeyi Kurmak (Innovation vs. Tradition: Striking the Right Balance in Global Curricula)” başlıklı oturumda konuşmacı olarak yer aldı.
“GELENEKSEL DEĞERLER KORUNUP YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLARLA DENGELENMELİ”
Konuşmasında, geleneksel eğitim değerlerinin korunarak çağdaş ve yenilikçi yaklaşımlarla nasıl dengelenebileceğini ele alan ve kültürel mirasın eğitim politikalarıyla nasıl bütünleştirilebileceğine dair örnekler sunan Nebahat Çankırlı, 21. yüzyıl becerileriyle donatılmış bir nesil yetiştirmenin ancak köklü bir geçmişi göz ardı etmeden mümkün olabileceğini vurguladı.
Eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik ulusal ve uluslararası düzeyde yürüttüğü çok sayıda proje ve akademik katkıyla tanınan Nebahat Çankırlı’nın önemli zirvede yer alması, Kdz. Ereğli ve ülkemiz adına gurur kaynağı oldu. Katılımı, aynı zamanda Türk eğitimcilerinin küresel platformlarda artan etkisini ve değerini bir kez daha ortaya koydu.
“GEÇMİŞLE GELECEĞİN BAĞLANTISI GELİŞİM İÇİN ÖNEMLİ!”
Konu ile ilgili değerlendirmesinde “Geleceği inşa ederken geçmişin birikimlerini unutmadan ilerlemek zorundayız.” diyen Çankırlı, “Gelenekle bağ kuran, ama aynı zamanda çağın gereklerine ayak uyduran bir eğitim anlayışı; hem bireyin hem toplumun gelişimi için hayati önemdedir.” görüşlerine yer verdi.
BENZER HABERLER