logo

PANDEMİDE DOĞADAN UZAK KALAN ÇOCUKLARA ANLAMLI DESTEK

Kdz. Ereğlili 2 öğretmen “Topraktan Oyuna” temalı eTwinning  projesi ile pandemi şartlarında doğadan uzak kalan çocukları destekleyen yöntemler geliştirdiler.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Ereğli İlkokulu anasınıfı öğretmenlerinden Öznur Acar ve Sevil Çubukçuoğlu, “Topraktan Oyuna” adlı  4-6 yaş çocuklarını kapsayan eTwinning  projesi ile pandemi sürecinde çocukları uzak kaldıkları doğaya bir nebze de olsa tekrar yakınlaştırmayı amaçladılar.

Pandemi süresi boyunca evlerde canı sıkılan çocuklar tablet, bilgisayar, televizyon gibi dijital ortamlara fazlasıyla maruz kaldıklarını ifade eden Acar ve Çubukçuoğlu, öğrencileri doğa ile buluşturmak, stres atmalarını sağlamak, bedensel ve ruhsal gelişimlerini desteklemek amacıyla böyle bir projeye dahil olduklarını belirttiler.

AMAÇ; ÇOCUKLARI DOĞA İLE BULUŞTURMAK, BEDENSEL VE RUHSAL GELİŞİME KATKI SAĞLAMAK

Çocukların yaratıcılık becerilerinin gelişmesi ile İfade ve iletişim becerilerinin de ortaya çıktığı “eTwinning  projesi” ni Ereğli’de hayata geçiren Ereğli İlkokulu anasınıfı öğretmenlerinden Öznur Acar ve Sevil Çubukçuoğlu projenin amacını ve sonuçlarını şu şekilde sıraladılar:

“Topraktan Oyuna adlı  eTwinning  projemiz 4-6 yaş çocuklarını kapsamaktadır. Pandemi sürecinde çocuklarımız doğadan ve akranlarından uzun süre uzak kaldılar. Evlerde canı sıkılan çocuklar tablet, bilgisayar, televizyon gibi dijital ortamlara fazlasıyla maruz kaldı. Kovid-19 salgın döneminde küçük yaş grubundaki öğrencilerimiz doğa ile buluşturmak, stres atmalarını sağlamak, bedensel ve ruhsal gelişimlerini desteklemek amacıyla böyle bir projeye dahil olduk.

Planladığımız etkinlikler ile ilk olarak çocuklarımızı toprakla tanıştırdık. Dokun, Hisset, Farket sloganımız ile öğrencilerimiz toprakta çıplak ayakları ile gezdiler, elleri ile çamur yaptılar, mikroskop ve büyüteç ile toprağı incelediler, çamur ile el baskısı ve suluboya gibi sanatsal çalışmalar yaptılar. Öğrencilerimiz daha sonra hayal ettikleri oyuncakları toprağa şekil vererek oluşturdular. Bir sonraki aşamada ise tasarım oyuncaklarını suluboya, parmak boyası ve guaj boyalar ile renklendirdiler. Son aşamada ise web 2.0 araçlarını da kullanarak oyuncaklarını konuşturup hikaye anlattılar.

PROJE EĞİTİM PROGRAMI İLE ENTEGRE EDİLDİ

Okulöncesi eğitim programı ile entegre ettiğimiz bu projede tasarladığımız etkinlikler ile öğrencilerimizin bilişsel, psiko-motor, sosyal-duygusal ve dil gelişimlerini desteklemeyi başardık. Ayrıca yaratıcı ve farklı düşünme, hayal gücünü kullanma, problem çözme becerisi, girişimcilik becerisi, araştırma-sorgulama becerisi, Türkçe’yi doğru ve etkin kullanma becerileri desteklendi.

Web 2 araçları ile geliştirdiğimiz oyunlar ile öğrencilerimizin oyun temelli öğrenmeleri sağlandı. Projeye Ankara, Kırşehir, Antalya, İstanbul ve ilçemizden toplam 10  öğretmen katılmıştır.”

Paylaşın:
581 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

#

PANDEMİDE DOĞADAN UZAK KALAN ÇOCUKLARA ANLAMLI DESTEK” için 1 yorum

  1. Derya ERDOĞMUŞ : diyor ki:

    Bu güzel çalışma için başta Sevil öğretmenimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.. Çocuklarımızın bu pandemi sürecinde bir nebzede olsa eğlenceli ve güzel günler geçirmelerine destek oldular.. Harika bir çalışmaydı 🥰