logo

PAZARCI KADINLAR “İŞİMİZ KOLAY DEĞİL AMA…”

Kdz. Ereğli Bölücek Mahallesinde sebze-meyve ürünleri yetiştirip, ilçede Cumartesi günleri kurulan pazarda satan anne Safiye Akyüz ile kızı Nursel Şişman, yaptıkları işin kolay olmadığını ancak bazen emek ve masraflarının karşılığını çıkaramadıklarını ifade ettiler.

Kdz. Ereğli Bölücek Mahallesindeki bahçelerinde sebze-meyve ürünleri yetiştiren ve pazarda satışa sunan Anne Safiye Akyüz ile kızı Nursel Şişman, yılladır bu yorucu işi yaptıklarını söylediler.

“SEVEREK YAPIYORUZ, ÖZENLE YETİŞTİRİYORUZ”

Muhabirimize konuşan ve işlerini severek yaptıklarını ifade eden pazarcı aile “4 mevsim yılın on iki ayı tarlalarda bahçelerdeyiz. Gördüğünüz gibi şu anda tohumda elde ettiğimiz biber fidelerini bahçeye dikiyoruz. Bunların hepsi(marul, soğan, ıspanak, semiz vs. yeşillikler) bakım istiyor; Sulama, gübreleme, çapalama yapıyoruz. Çiçek gibi özenle ve tamamen organik ortamda bakımını yapıp, yetişince dalından pazara taşıyor ve alışverişe gelenlere satıyoruz. Yumurta ve sütümüz de var. Bazen çok pazarlık yapmak istiyorlar. Ama bu işler sanıldığı gibi kolay değil. Görüyorsunuz işte yeri geliyor çamur içinde soğuk sıcak demeden çalışıyoruz. Ailemizin geçimine katkıda bulunuyoruz. Yakın müşterilerimizden gelip burada bahçemizden satın alanlar da oluyor. “şeklinde konuştu.

TAZE VE GÜVENİLİR ÜRÜNLER

Zaman zaman emeklerinin ve yaptıkları masrafın karşılığını bile çıkaramadığından yakınan pazarcı kadınlar, müşterilerinden fazla pazarlık yapmamasını ve Korona salgın günlerinde maske ile mesafe kuralına dikkat etmelerini isteyerek, “işimizi severek, emek vererek yapıyoruz, taptaze ürünlerimizi güvenle alabilirler. Bu cuma(16 Mayıs Cuma günü) günü yine pazarda olacağız inşallah.” dediler.

YERLİ ÇİLEK YAKINDA

Cumartesi pazarının müdavimi pazarcı kadınlar, yerli çileğin birkaç hafta sonra olgunlaşarak pazara çıkacağını hatırlatarak, tüm müşterilerinin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile Ramazan bayramını kutlamayı ihmal etmediler.

Paylaşın:
666 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ