logo

“ŞEFFAFLIK, DÜRÜSTLÜK VE ADALETTEN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kdz. Ereğli İlçe başkanlığına Genel merkez kararı ile atanan Op. Dr. Eylem Ertuğrul, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, “yönetim kurulu olarak şeffaflık, dürüstlük ve adaletten asla ödün vermeyeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından partinin Kdz. Ereğli ilçe başkanlığı görevine Dr. Eylem Ertuğrul’un atanması sonrası devir teslim töreni yapıldı.

CHP Genel Merkezi tarafından partinin Kdz. Ereğli ilçe başkanlığı görevine atanan Dr. Eylem Ertuğrul, görevi ilçe teşkilatında düzenlenen törenle önceki dönem ilçe başkanı İsmail Foto’dan devir aldı.

26 Ekim Cumartesi günü partililerin yoğun katılımı ile gerçekleşen toplantı da Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, İl Başkanı Hakkı Güney, önceki dönem ilçe başkanı Hayrettin Kartal, belediye meclis üyesi Yaşar Balcı, ADD Yönetim Kurulu Üyesi ve partinin belediye başkan aday adaylarından Semih Özkök ve parti yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

İL BAŞKANI GÜNEY’DEN TAM DESTEK

Toplantıda ilk konuşan İl Başkanı Hakkı Güney, il yönetimi olarak özverli çalışmalar yaptıklarını kaydederek görevi devir eden İsmail Fota ve arkadaşlarına teşekkür etti. Prtilerini iktidara taşımak istediklerini vurgulayan Güney, genel merkez kararı ile ilçe başkanlığıan atamam Eyle Ertuğrul’Un başarlı olacağına inandığını söyledi ve onurlu şerefli, havsiyetli başarılı kardeşimizdir. Başarılar diliyorum. Büyük katkılar vereceğini adım gibi biliyorum” dedi.  

FOTA “EMRİNDE OLACAĞIM”

Daha sonra söz alan önceki dönem ilçe başkanı İsmail Fota, zorlukların aşıldığını belirtti ve “böylece gelen yönetimin önünü açtık. Eylem Ertuğrul’un yanında ve emrinde olacağım. Kendisini canı gönülden destekliyorum” dedi.

ERTUĞRUL ALKIŞLAR EŞLİĞİNDE KONUŞTU “PARTİ KÜLTÜRÜ HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

İlçe Başkanlığı görevini devir alan Dr. Eylem Ertuğrul ise gördüğü kalabalığın kendisini mutlu ettiğini ifade ederek, “Sizleri bu kadar kalabalık, coşku içerisinde görmek bize inanılmaz güç veriyor. Desteğiniz için çok teşekkür ediyorum. Genel merkez tarafından ilçe başkanlığı görevi tarafıma verildi. Çocukluğumuzdan beri biz Cumhuriyet Halk Partisi kültürü içinde büyüdük. Annem hem ilçe yöneticiliği hem belde başkanlığı yaptı. Devamlı bir Cumhuriyet Halk Partisi kültürü içerisinde büyüdük. Daha sonra ilçe yönetim kurullarında, il yönetim kurullarında görev yapmak bize de nasip oldu. Her zaman her türlü seçimde sahada aktif olarak arkadaşlarımla birlikte gönülden çalıştık. Bizim için parti kültürü her şeyden önemli. Genel merkezin bize verdiği bu onurlu görevi severek kabul ettik. Ardından bir yönetim kurulu listesi oluşturdum. Bizim görevimiz olağan kongre sürecine partiyi demokratik bir ortamda, adaletli bir ortamda götürmek. Ben de geleneksel bir yönetim kurulu listesi hazırlamak yerine daha çok bu süreçte bana yardımcı olacak olan tecrübeli, hepsi birbirinden değerli, çalışmaktan onur duyacağım isimlerle bir yönetim kurulu listesi oluşturdum.”dedi.

“PARTİMİZİ KONGRE SÜRECİNE TAŞIYACAĞIZ”

Ertuğrul, CHP’liler olarak Cumhuriyete ve  Atatürk’e aşık insanlar olduklarına vurgu yaptı ve “Hepimiz de en büyük sevda bu ülkenin sevdası. Bu yolda yürümeye çalışıyoruz. Bu yolda da tabi ki Ulu Önder Atatürk’ün devrimlerinin aydınlattığı yönde yürümek zorundayız. Bu yoldan asla ayrılmayacağız. Bu süreci çok düzenli bir şekilde sonlandıracağız, partimizi kongre sürecine taşıyacağız. Bu yolda yürürken dürüstlük, şeffaflık, adalet bizim en önemli yol göstericimiz olacak. Bunlardan asla ödün vermeyeceğiz, hiçbir şekilde ödün vermeyeceğiz. Kolay bir süreç değil, seçim süreçleri her zaman sıkıntılı olmuştur; partimizde biraz daha bu sıkıntılar demokratik bir ortam olması nedeniyle sıkıntılı geçmekte. Fakat, hepimizde bu Cumhuriyet sevdası, Atatürk sevdası olduktan sonra her türlü zorluğu hep beraber aşacağımızı düşünüyorum. Bu yolda her türlü desteğinize, eleştirinize açığız. Lütfen bunları yapmaktan imtina etmeyin. Yanlış gördüğünüz şeyler konusunda bize lütfen bilgi verin. Maalesef dedikodu süreci çok hızlı ilerliyor, küçük bir yerde yaşıyor olmamız nedeniyle. Bu tür şeylere asla kulak asmayın. Şundan emin olun; bu partinin ilkeleri doğrultusunda Cumhuriyet ve Atatürk yolunda sonuna kadar ilerleyeceğiz. Yıkılsak da, devrilsek de bir daha ayağa kalkacağız, yürümeye devam edeceğiz. Bu yolda da sizin desteğiniz bize en büyük güç olacak.”şeklinde konuştu.

SORULARI CEVAPLANDIRDI

Konuşmalar sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ertuğrul, yıl sonunda yapılacak olağan kongrede başkanlığa aday olup-olmayacağı konusunu daha sonra cevaplandıracağını, yönetim kurulunu belirlerken sosyal dengelerle birlikte, parti kültürünü bilen, emek vermiş isimler ile bayan ve genç dengesini gözettiğini söyledi. Geçtiğimiz kongre sürecinde İlçe Başkanı Adaylarından Ali Kocamanoğlu’nun listesinde olmasından “başımızın üstünde yeri var” sözleri ile memnuniyet duyduğunu ifade etti.

CHP’li Belediye Başkanı Halil Posbyık’ı toplantıya davet ettiğini söyleyen Ertuğrul “kendisi ile dirsek temasımız devam edecek” dedi. İl Başkanı Hakkı Güney ise Milletvekili Ünal Demirtaş ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın işleri olduğu için toplantıya katılmadıklarını açıkladı ve “CHP’yi iktidara getiriyoruz” dedi.

Toplantının son bölümünde halef selef başkanlar espriler eşliğinde birbirlerine çiçek takdim ettiler. Toplantı dışarıda çekilen toplu fotoğrafla son buldu.

İşte Eylem Ertuğrul’un yönetim kurulundaki isimler:

Paylaşın:
1217 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ