logo

SESLİ, BOZKURT VE POSBIYIK’I “SUÇLU” İLAN ETTİ!

  • Kdz. Ereğli önceki dönem Belediye Başkanlarından Murat Sesli, Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi olmasına karşı çıktığını tekrarladı. Ak Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt ile Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı işinin müsebbibi olmakla eleştiren ve suçlu ilan eden Sesli, ‘Ereğli Geleceğini Konuşuyor Platformu’nun tekrar kurulmasını ve hukuksal yoldan mücadele edilerek kararın iptal edilmesini talep etti.

Kdz. Ereğli önceki dönem Belediye Başkanlarından Murat Sesli, Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi olmasına karşı çıktığını açıklamak için basın toplantısı düzenledi.

6 Eylül 2024 Cuma günü Gülüç Beldesinde bulunan Ahos otelde düzenlenen toplantıda konuşa Sesli, Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi ilan edildiği 28 Ağustos tarihini Ereğli için kara gün ilan etti. Kararın Ereğli Belediyesi için yıkım olduğunu savunan Sesli, “belediye maaş bile ödeyemeyecek duruma gelebilir” dedi.

Konuşmasında sık sık Ak Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt ile Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı eleştiren Sesli, ikiliyi suçlu ilan etti.

“EREĞLİ’YE HİZMET EDECEĞİM”

Sesli, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın belediyeyi ağlama duvarına çevirdiğini iddia ettiği konuşmasında, “mazeret kabul etmiyoruz” dedi. Erdemir’le her türlü pazarlığa kapalı olmak gerektiğini savunan Sesli “tek isteğimiz Erdemir’in Ereğli’ye karşı yükümlülüklerini yerine getirmesidir” diye konuştu. “Ereğli Geleceğini Konuşuyor Platformu”nun tekrar kurularak hukuksal yoldan mücadele edilmesi talebini dile getiren Sesli, geçmişte Ereğli’ye hizmet ettiği gibi gelecek de hizmet etmeyi planladığını söyledi ve Ereğli’nin il olması gerektiğini tekrarladı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sesli sözlerini şöyle tamamladı :

“Ben bu süreçte, milletvekilinden ilçe başkanından Erdemir ile ilgili hiçbir açıklama duymadım. Benim korkum şu, ileride il olma pozisyonuna girersek, yine yalandan ağlama pozisyonuna girebilirler. Bizim iki tane hedefimiz var, birincisi Erdemir Özel Endüstri Bölgesi olmasın, ikincisi Ereğli İl olsun. Bununla ilgilide zaten ileri ki zamanda mücadelemizi vereceğiz. Eğer yetkililer bir şey yapmazsa ben Murat Sesli olarak, bir vatandaş olarak, Türkiye Cumhuriyetinin bana vermiş olduğu kimlikle Ereğli menfaatleri doğrultusunda her şeyi yapmaya hazırım. Yapacak olanlarında yanında olacağıma, buradan Ereğli halkının önünde söz veriyorum. Düşün önümüze bizde arkanızdan gelelim. Ama Ereğli’ye ihanet etmeyin. Bugüne kadar Erdemir’le hep kavga ettik. Her sene Ereğli’de hava kirleniyor, deniz kirleniyor, tozları yutuyoruz, kanser arttı. Her sene bu kavga yapılıyor ama ne için yapılıyor? Ya festivale para istiyoruz, ya spor kulübüne para istiyoruz yada başka şeyler istiyoruz. Ama nedense bu açıklama yapılıyor, ondan sonra unutuluyor. Bir sene sonra tekrar başlıyor. Kavga ile bizim hiçbir yere varma şansımız yok. bizim kavga olayını bırakmamız lazım. Yalnız kalıyorum dediğiniz zaman, eski milletvekiline saldırıyorsun, yenisine saldırıyorsun, kendi bölge milletvekiline saldırıyorsun, ilçe başkanına saldırıyorsun, kendi yönetimine saldırıyorsuın, saldırmadığın kimse yok. o zaman kimse seninle beraber olmaz. Kavga etmeden eğer birlikte olursak, herkes bir araya gelir. Ereğli menfaatleri için ben herkesle bir araya gelirim.”

.

HABERİN VİDEO GÖRÜNTÜSÜ İÇİN TIKLAYINIZ :

.

Paylaşın:
356 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ