logo

SESLİ; MİLLETVEKİLİNİ, BAŞKANI VE OYAK’I ELEŞTİRDİ

  • Kdz. Ereğli Belediyesi eski başkanlarından Murat Sesli, Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi Alanı ilan edilmesine yönelik Cumhurbaşkanı kararnamesinin iptali ve yürütmesinin durdurulmasına ilişkin açtığı davasına ilişkin gerekçelerini anlattığı toplantıda OYAK Yöneticileri, Milletvekili Saffet Bozkurt ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a yönelik eleştirilerde bulundu ve “Hani nerede Kdz. Ereğli halkının vekili ‘Aşkım Ereğli’ naraları atanlar?” dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi eski belediye başkanlarından Murat Sesli, gazetecilerle bir aray geldiği basın toplantısında, Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi Alanı ilan edilmesinin Kdz. Ereğli’nin geleceğinin karartılması anlamına geleceğin, iddia etti. 2 hafta önce de benzer açıklamalarda bulunan Sesli, Kdz. Ereğli adliyesinde açtığı davada, kararın iptali ve yürütmeyi durdurma talebini bildirdi, gerekçelerini tekrarladı.

“GÖRDÜM Kİ; KİMSEDEN SES ÇIKMIYOR “

Uzun konuşmasında seçim dönemine atıf yapan Sesli, Ak Parti Milletvekili Saffet Bozkurt’un fos çıktığını Belediye Başkanı Halil Posbıyığın ise cılız ses çıkardığını iddia ederek, “Gördüm ki; hiç kimseden ses çıkmıyor, hiçbir yönetici harekete geçmiyor. Kdz. Ereğli halkını temsil edenlerin halkın menfaatlerini ve halkı yok sayan bu karar karşısında süt dökmüş kedi misali köşelerine çekildiklerini izliyoruz. Bu durumda sesli düşünüyorum demek ki kendi menfaatleri Ereğli halkının menfaatlerinden çok daha önemli. Kdz. Ereğli Belediyesi başta olmak üzere ‘Kdz. Ereğli sevdalısı olduğunu’ iddia eden kişi ve kurum yöneticilerinin harekete geçmemesi üzerine sadece OYAK/Erdemir’den başkasına fayda sağlamayacak Erdemir Özel Endüstri Bölgesi Alanı ilan edilmesi kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemi ile avukatım aracılığı ile dün Kdz. Ereğli Adliyesi’nde dava dilekçemizi vererek hukuki süreci başlattık. Hani nerede Ereğli halkının vekili, belediye başkanının sözde “Aşkım Ereğli” naraları.” Tepkisini gösterdi.

EMSAL KARAR GÖSTERDİ

Daha önce başka illerde ki işletmelerle ilgili alınan Özel Endüstri Bölgesi Alanı ilanına ilişkin Cumhurbaşkanı kararnamelerinin yargı tarafından iptal edildiğinin örneklerinin var olduğunu açıklayan Sesli, Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi Alanı ilan edilmesi kararının da hukuk ve yasalara aykırı olduğunu, bu kararında iptal edilerek yürütmeyi durdurma kararının çıkacağına inandığını belirtti. Sesli 2020 yılında Mersin ili Akdeniz ilçesinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile polipropilen tesisi için Özel endüstri bölgesi alanının iptal edilmesi örneğini verdi.

“EREĞLİ’YE YARARI YOK, ZARARI ÇOK!”

Kararın belediye büyük zararlar vereceğini tekrar eden Sesli, “Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi Alanı ilanı edilmesi ile Ereğli halkına doğrudan hizmetle yükümlü Kdz. Ereğli Belediyesi’ne, kanunen mükellef olduğu vergi ve harçlardan muaf olacak, bu nedenle Kdz. Ereğli Belediyesinin halka hizmet için gerekli gelirlerinde ciddi bir azalma meydana gelecektir. Belediye gelirlerinde meydana gelen azalma vatandaşın alacağı hizmeti büyük sekteye uğratacaktır. Bu karar sadece ve sadece Erdemir’e fayda sağlayacak Ereğli halkı büyük zarar görecektir. Vel hasılı kelam tek cümle ile; Ereğli’ye yararı yok, çok ciddi zararlar verecektir.” diye konuştu.

CİMER’E BAŞVURDU

Sesli, Oyak yönetimi de ürettiği çelikten daha da soğuk olmakla eleştirdi ve konuyu CİMER’e aynı anda şikayet ederek  vatandaşlara CİMER’e benzer şikayatte bulunması çağrısında bulundu. Sesli ayrıca Kdz. Ereğli halkının temsilcilerinin gerekli adımları atmamaları durumunda kendisinin mahalle mahalle, sokak sokak gezerek bu konuya halka anlatacağını söyledi.

Sesli, gazetecilerin sorularını cevaplandırırken belediyenin by pass edilerek kaymakamlık aracılığı ile destekte bulunulmasını doğru bulmadığını söyledi.

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ :

Paylaşın:
89 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ