logo

SESLİ, ‘ÖZEL ENDÜSTRİ’Yİ DURDURMAK İÇİN RESMEN BAŞVURDU

  • Kdz. Ereğli Belediyesi eski Belediye Başkanı Murat Sesli, Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesini öngören Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin yürütmesinin durdurulması için dava açtığını açıkladı.

Kdz. Ereğli Belediyesi eski Başkanı Murat Sesli 28 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete ’de yayınlanan ve Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi Alanı ilan edilmesini öngören 8861 Karar Sayılı Cumhurbaşkanı kararının yürütmesinin durdurulması için, Avukatı Mehmet Ünal ile Kdz. Ereğli Adliyesi’ne giderek resmi başvuru dilekçesini verdiğini açıkladı.

Daha önce de konuyu gündeme getiren ve “pazarlık dahi yapılmamalı” ifadesi ile tepki gösteren Sesli, konuyla ilgili olarak yarın saat 10.30’da basın toplantısı düzenleyerek kamuoyuna önemli açıklamalarda bulunacağını söyledi.

Sesli iptal ve yürütmeyi durdurma davası açtı

Kdz. Ereğli Belediyesi eski Belediye Başkanı Murat Sesli, Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesini öngören Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin iptali ve yürütmeyi durdurması için dava açtı.

Kdz. Ereğli Belediyesi eski Başkanı Murat Sesli 28 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete ’de yayınlanan ve Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi Alanı ilan edilmesini öngören 8861 Karar Sayılı Cumhurbaşkanı kararının iptal ve yürütmeyi durdurma için Avukatı Mehmet Ünal ile Kdz. Ereğli Adliyesi’ne giderek resmi başvuru dilekçesini verdi.

Sesli açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ Bilindiği üzere Zonguldak İli, Ereğli İlçesinde bulunan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. Zonguldak Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesine ilişkin, 4737 sayılı Özel Endüstri Bölgesi Kanununun 4/ç maddesi gereğince 28.08.2024 tarih ve 8861 Karar sayılı Cumhurbaşkanı Kararı yayınlanmıştı. Bunun üzerine bende Kdz. Ereğli’de yaşayan ve Kdz. Ereğli’yi seven bir birey olarak bu kararın iptali ve yürütmenin durdurulması için dava dilekçemizi avukatım Mehmet Ünal vasıtası ile adli mercilere verdik. Kdz. Ereğli’ye büyük zarar verecek olan Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi Alanı ilan edilmesi kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması için hukuki süreci başlatmış olduk. Bu konu hakkında belgeleriyle birlikte önemli ve daha ayrıntılı açıklamalar yapmak üzere yarın saat 10.30’da basın açıklaması yaparak, kamuoyunu da bilgilendireceğiz.

Paylaşın:
148 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ