logo

TİP’Lİ KADINLARDAN TOPLUMSAL UYANIŞ ÇAĞRISI!

  • Kdz. Ereğli’de Ocak ayı sonunda ayrılma aşamasında olan eşi tarafından öldürülen Bahar Kanyılmaz cinayetine tepki gösteren Türkiye İşçi Partili kadınlar, toplumsal uyanış çağrısında bulunduklarını ifade ederek “Erkek Adalet Değil Gerçek Adalet” temalı gösteri düzenleyip basın açıklaması yaptı.

Türkiye İşçi Partisi(TİP) Kdz. Ereğli Örgütü kadınları, geçtiğimiz günlerde ilçede meydana gelen kadın cinayetine sert tepki göstererek olayın takipçisi olacağını açıkladı.

Katilin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade eden Tipli kadınlar, basın açıklamasında, “Bu trajik olay, toplumumuzun derinlerine işleyen bir sorunu bir kez daha gündeme getirdi. Şiddet, hiçbir şekilde kabul edilemez ve bu tür vahim olaylarla yüzleştikçe, birlik olma ve değişim talebi daha da önem kazanıyor. Sadece bir kadının değil, tüm toplumun güvenliği ve huzuru için harekete geçme zamanı geldi. Adaletin sağlanması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz.” dedi.

ÖNERİLER SUNDULAR…

“Tipli kadınlar olarak tüm kadınlarımıza ve şiddet mağdurlarına destek olma sorumluluğunu hissediyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşı durmak, eğitim ve farkındalığı artırmak için birlikte çalışmalıyız. Toplum olarak, sevgi ve saygı temelinde bir birliktelik oluşturmalı ve şiddeti önlemek için elbirliğiyle çaba sarf etmeliyiz.” görüşene yer verilen açıklamanın ilerleyen bölümünde önerilere de yer verildi. Toplumsal uyanış çağrısı yapılan açıklamada “Toplum olarak, cinsiyet eşitsizliğiyle mücadele etmeli ve eğitim yoluyla bilinçlenmeyi artırmalıyız. Okullarda, iş yerlerinde ve toplumun her kademesinde cinsiyet eşitliği konusunda eğitim programları düzenlenmelidir. Ayrıca, şiddet mağdurlarına daha etkili destek mekanizmaları sağlanmalı ve bu kişilerin güvenliğini korumak adına acil tedbirler alınmalıdır. Şiddetin önlenmesi için duyarlılık ve ihbar mekanizmaları kurularak, toplumun her bireyi bu tür durumları rapor edebilmelidir. Medya, bu konuda sorumluluk alarak doğru bilgi vermeli ve şiddeti romantize etmeyen, aksine önleyen içeriklere odaklanmalıdır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklama şöyle sonlandı :

“Kadın haklarını ve can güvenliğini yok sayan bu coğrafyada adalet yerini bulmuyor ve katiller bulunsa da cezasız kalıyor. Her gün en az bir kadın cinayeti ile güne başladığımız bu sistemin içerisinde biz kadınlar birbirimizi örgütlülüğümüzle korumaya ve haklarımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bir kişinin daha aramızdan ayrılmasına tahammülümüz yok. Türkiye İşçi Partisi Zonguldaklı Tip’li Kadınlar olarak bu cinayetin, bu katliamın takipçisi olacağımızı bir kez daha buradan belirtelim. Erkek adalet değil gerçek adalet sağlanana kadar mücadelemiz devam edecek!”

Paylaşın:
311 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ