logo

TURGUT REİS ORTAOKULU’NDA ENGELLER BİRLİKTE AŞILDI

  • Kdz. Ereğli Turgut Reis Ortaokulu’nda gerçekleştirilen “Engelleri Birlikte Aşalım Projesi” ile engelli bir çocuğa tekerlekli sandalye alınırken, öğrencilerin ise duyarlı bireyler olması hedeflendi.

Birleşmiş Milletler üyesi ülkeler tarafından 10-16 Mayıs tarih aralığında çeşitli etkinliklerle kutlanan Engelliler Haftası kapsamında Kdz. Ereğli Turgut Reis Ortaokulu’nda “Engelleri Birlikte Aşalım Projesi” gerçekleştirildi.

Turgut Reis Ortaokulu Engelliler Dayanıma Kulübü tarafından organize edilen “Engelleri Birlikte Aşalım” projesinin açılışı 16 Mayıs Perşembe günü Okul Müdürü Reşat Atar tarafından yapıldı.

“TEKERLEKLİ SANDALYE DESTEĞİ”

Okulun bahçesinde gerçekleştirilen projenin açılış töreninde konuşan Kulüp Danışman Öğretmeni Selma Fındık, projenin sosyal sorumluluk kapsamında gerçekleştirildiğini hatırlatarak, sergilenen ürünlerin geliri ile bir çocuğa tekerlekli sandalye alınacağını söyledi.

FINDIK: “ÖĞRENCİLER DUYARLI BİREYLER OLACAK”

Fındık, konuşmasında projenin öğrencilere sağlayacağı faydaları da özetledi ve “Öğrencilerimiz az masrafla, ailelerinin de destekleri ile kendi el becerileriyle ürünler hazırladılar. Etkinlik sonunda sosyalleşmeyi, güzel dilimiz Türkçemizi kullanmayı, alışverişi öğrenecek, merhamet duyguları, empati yapma becerileri gelişecek, yaşıtlarına örnek olacak, topluma karşı duyarlı bireyler olacaklardır.” diye konuştu.

Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen okul yönetimine, öğretmenlere, velilere ve ürünleri hazırlayarak satışa sunup destek olan öğrencilere teşekkür eden Öğretmen Fındık, konuşmasını “haydi alışverişe” ifadeleri ile sonlandırdı.

Paylaşın:
485 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ