logo

VALİLİK, EREĞLİ BELEDİYESİ, ÜNİVERSİTE, ZTSO…

  • Deprem Bölgesinde ihtiyaç duyulan yardım malzemelerinin sevkiyatı tüm hızı ile devam ediyor. Zonguldak bölgesi insani, depremin ilk gününden itibaren nakdi ve ayni yardımları hassasiyetle ve yetkili kurumlar aracılığı ile toparlayarak depremzedelere güvenli şekilde gönderdi.

Buna göre Zonguldak Valiliği il merkezi ve ilçelerden toplanan desteklerin envanterini paylaştı. Yapılan paylaşımda Zonguldak genelinde toplam 4701 personel, 245 araç-iş makinesi, 133 tır ve 65 kamyon bölgeye sevk edildi. Bunlardan 40 tır, 7 kamyon, ve 9 pikap malzemesi Kdz. Ereğli kaymakamlığı tarafından gönderildi.

Kdz. Ereğli halkı, deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılmak üzere Belediye tarafından başlatılan yardım kampanyasına verdiği destek sonrası bugün 14’düncü tır depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı. Yardım kampanyasını bizzat koordine eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık ve gönüllülerle birlikte depremden sonra ilk gün 4, ikinci gün 4 ve üçüncü gün 3 ve bugünde 3 tır olmak üzere 14 tır yardım malzemesini bölgeye uğurladı.

Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

Kdz. Ereğli halkının destekleri ile bugün 3 tır daha yardım malzemesini deprem bölgesine yola çıkarıldığını açıklayan Posbıyık, “Dün yola çıkan 9. Tır Abdullah Danışmaz bölgeye ulaştı, 10. Tır Sedat Sarcan henüz bölgeye ulaşmadı takibimizde, 11. Tırımız İstanbul’dan Okyanus Firması Sevcan – Erdinç Saraç tarafından gönderildi, Oğuz Cömert’in abisi Yılmaz Cömert’in verdiği tırla Hatay’a gidiyor şuanda. Bugün de 12. Tırı bize Pizzante sahibi Birol Hakan Güner, Süreyya Serttaş ve Serdar Bakkaloğlu gönderdi, halkımızın yardımlarını yükledik, 13. Tırı Gökmen Baydar, Sercan Demir ve Adem Ustamehmetoğlu gönderdi, şoförümüz de Murat kardeşimiz. 14. Tırı Şaban Akdeniz bize verdi, şoförümüz Erol Yılmaz kardeşimiz. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bugün de 3 tırı deprem bölgesine gitmek üzere yola çıkarmış olduk. Ayrıca, şuanda  bölgede en büyük sıkıntı elektrik sıkıntısı, çadır, seyyar tuvalet, baz istasyonu sıkıntısı var. Elektrik sıkıntısına destek olmak üzere Ereğli’den dostlarımız GNY Solar Güneş Enerjisi Şirket Sahibi Günay Karaman ve gönüllüler Serdar Kameray ve İrem Aktürk’ü elektrik paneli kurmak üzere araçlarıyla bölgeye uğurladık. Kendilerine elektrikçilerden topladığımız 600 ampül verdik. Şerife Keskin Veziroğlu, cenazelerimizi almak üzere bölgeye gitmişti, geldi şimdi gönüllü olarak orada gördüğü bazı sıkıntıları gidermek üzere beraberinde yardım eşyalarıyla ayrı bir araçla Adıyaman’a uğurladık. Aynı zamanda bugün Suat bey başta olmak üzere bir çok gönüllü doktorlarımız ve avukatlarımızı uğurladık. Türk Milleti hasletlerini kaybetmemiş. Millet olarak geleneklerimize, göreneklerimize, maneviyatımıza, birbirimize sahip çıkmaya çalışan bir millet olduğumuzu bu felakette de gördük. Bunu bütün Ereğli, bütün Türkiye ispatladı. Bütün gençler, kızlar, üniversite öğrencileri, lise öğrencileri, belediye çalışanları burada depremin ilk gününden itibaren yardım ulaştırmak için canla başla çalışıyorlar. Herkes birlik beraberlik içerisinde. Allah’a şükür Türk Milleti’ni bu maneviyatından, birlik beraberliğinden dolayı hiç kimse yıkamaz. Her şeyi atlattığımız gibi bu büyük yüzyılın felaketini de hep birlikte atlatacağız.” dedi.

ÜNİVERSİTE 3 TIR GÖNDERİYOR

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde(ZBEÜ) Deprem koordinasyon birimi oluşturuldu.

7 Şubat Salı günü Rektörlük Senato Salonunda birim yöneticileri ve senato üyeleriyle yapılan toplantılar sonrası bir dizi planlama yapan ZBEÜ yönetimi, AFAD tarafından açıklanan ihtiyaç listesi doğrultusunda ilçe kampüslerden ve merkez kampüsten gelen destek paketlerini Farabi Kapalı Spor Salonunda toplarken, Zonguldak Valiliği koordinasyonunda yürütülen nakdi destek çalışmalarına da önemli katkılar sağladı.

‘3 Tır Yola Çıkmaya Hazır’

Gönüllülük esasına bağlı olarak üç gün boyunca sürdürülen hazırlıklar bugün öğle saatlerinde tamamlanarak, deprem bölgesine yollanmaya hazır hale getirildi. Saat 14.30’da Merkez Farabi Kampüsü Kapalı Spor Salonunun önüne gelen tırlar planlı şekilde yüklenmeye başlandı. Bir diğer tır ise Tıp Fakültesi, Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve diğer birimlerin hazırladığı destek paketlerini depremzedelere ulaştırmak üzere Sağlık Kampüsü olarak da adlandırılan İbn-i Sina Kampüsünden bölgeye doğru yola çıktı.

‘Gün birlik ve beraberlik günüdür’

Çalışmaları yerinde takip eden Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, son yüzyılın en büyük afetlerinden birisi olarak nitelendirdiği deprem ile ilgili olarak ‘gün birlik ve beraberlik günüdür’ dedi. 18 binin üzerinde vatandaşımızın yaşamını yitirdiği depremin büyük bir üzüntü meydana getirdiğini belirten Özölçer, empati kurmanın önemine dikkat çekerek, “kendini depremzedelerin yerine koyarak, üç gündür canla başla onlara destek olmak için çalışan tüm personelime ve diğer herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

ZONGULDAK TSO ÜYELERİ İLE İŞBİRLİĞİ HALİNDE…

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın Rödevans usulü özel maden ocağı işletmeci üyeleri depremzedelere; Kendi maden ocaklarında ürettikleri Taşkömürü’nü ulaştırarak yardım elini uzatmaya devam ediyor. Oda üyesi Rödevanslı saha işletmecileri, nakdi yardım ve Eren Enerjinin lojistik desteği ile Maden Ocaklarında çalışan ve alanında son derece yetkin becerilere ve donanıma sahip arama kurtarma ekibi oluşturarak bölgeye göndermişti.

Ocaklarında Ürettikleri Taşkömürünü periyotlar halinde bölgeye sevk etmeye başladılar.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, açıklamasında “yaptığımız çağrıya duyarsız kalmayarak, yardım elini uzatan Rödevans Usulü Özel Maden Ocağı İşletmecisi Aşkar Enerj, Madencilik Üyemize teşekkür ederiz. Yolları açık olsun…” dedi.

Paylaşın:
502 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ