logo

YARDIM GELMEZSE BELEDİYESPOR KULÜBÜ KAPANACAK!

  • Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve Belediyespor Kulüp Başkanı Halil Posbıyık, belediye meclis toplantısında Ereğli kamuoyuna bir kez daha seslenerek, 980 lisanslı sporcuya ev sahipliği yapan Kdz. Ereğli Belediyespor kulübünün sahip çıkılmaması durumunda Ağustos ayında kapanacağını duyurdu. Erdemir, Tat Metal ve Çınar Boru’dan bir kuruş yardım alamadıklarını söyleyen Başkan Posbıyık, “Milletvekilimiz Saffet bey ve Kaymakam bey birlikte konuşurken Saffet bey, Kaymakam beye ‘Bu bizim ayıbımız olur, buna el atmamız lazım’ dedi. Önümüzdeki günlerde Erdemir ve diğer sanayi kuruluşları ve belediyeyle birlikte bir toplantı yapılacak. Bir ışık doğdu diye bekliyoruz. Eğer oradan bir sonuç çıkmazsa maalesef kulübü kapatacağız.dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı AKM Nikah Salonu’nda Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında yapıldı.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gündem maddelerine geçilmeden önce bazı açıklamalarda bulundu. Ereğli kamuoyuna bir kez daha seslenen Başkan Posbıyık, sahip çıkılmazsa 980 lisanslı sporcuya ev sahipliği yapan Belediyespor kulübünün hükümetin tasarruf tedbirleri genelgesi nedeniyle kapatılacağını söyledi.

“Kulübü kapatacağız, yazık olacak diyoruz kimse sahip çıkmıyor.”

Belediye Basın Bürosundan verilen bilgiye göre; AK Parti Milletvekili Saffet Bozkurt’un girişimleriyle önümüzdeki günlerde yapılacak olan toplantıya gözlerini çevirdiklerini belirten Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Hükümetin çıkardığı tasarruf tedbirleri genelgesi nedeniyle spor kulübü çok kötü duruma düştü. Bir tek forma dahi alamıyoruz. Kulüpte 980 lisanslı sporcumuz var. Hentbolundan, voleyboluna kadar 12 branşta sporcumuz var. Ayni yardımları daha evvel belediyeden karşılıyorduk. Diğer kısmını da dilencilik yapıyorduk, müteahhitlerden, iş insanlarından alıyorduk. Ama şimdi belediyeden ayni yardımları kestikleri için biz bir şey yapamıyoruz. Kulübü kapatacağız, yazık olacak diyoruz kimse sahip çıkmıyor. Bu kulübün spor yaptırdığı çocukların hepsi de Erdemir’de, Tat Metal’de, Çınar Boru’da çalışanların çocukları, Ereğli’nin gençleri. Bunlar kötü yola gitmesin, kötü alışkanlıkları olmasın diye büyük bir efor sarf ediyoruz, spor yaptırıyoruz ama hiç kimse bize gelip de biz yardımcı olalım demiyor. Erdemir, Tat Metal, Çınar Boru bir lira dahi para vermiyor, peki bu gençlik ne olacak? Ağustos ayında kongre kararını alıyoruz ve kulübü komple kapatıyoruz. Ondan sonra yandım Allah diye bağıran yetkililer olacak göreceğiz.

Sadece 1 Temmuz törenlerinde Milletvekilimiz Saffet bey ve Kaymakam bey birlikte konuşurken Saffet bey, Kaymakam beye ‘Bu bizim ayıbımız olur, buna el atmamız lazım’ dedi. Önümüzdeki günlerde Erdemir ve diğer sanayi kuruluşları ve belediyeyle birlikte bir toplantı yapılacak. Bir ışık doğdu diye bekliyoruz. Saffet bey üzerinde durdu sağolsun. O toplantıyı bekliyoruz. Eğer oradan bir sonuç çıkmazsa maalesef kulübü kapatacağız.”

.

Paylaşın:
141 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ