logo

YETİM VAKFI KIRTASİYE KAMPANYASI BAŞLATTI

  • Yetim Vakfı, eğitim ve öğretim sezonunun açılmasına az bir süre kala “İyilik Zili Çalıyor” sloganıyla kırtasiye destek kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında deprem bölgesi illerimiz başta olmak üzere Türkiye’yle 21 ülkede yetim, öksüz, sosyal yetim ve dezavantajlı çocukların eğitim ihtiyaçları karşılanacak.

Her yıl Türkiye’de ve dünyada milyonlarca öğrenci için çalan eğitim öğretim sezonu ders zili öncesi, aileler hazırlıklara başladı. Ancak savaş, doğal afet ve yoksulluk gibi sebeplerle baba veya annesini kaybetmiş ya da onların sevgi ve ilgisinden mahrum kalmış çocukların eğitim imkânlarından yararlanmaları bu yolda atılacak iyilik adımlarına bağlı.

22 BİN 530 ADET EĞİTİM KİTİ HAZIRLANIYOR

Yetim Vakfı yetkilileri ; Yıllardır hem yurtiçi hem de yurtdışındaki yetim çocuklara psikososyal destek verildiğini, aynî ve nakdî yardımda bulunulduğunu, eğitim, sağlık gibi alanlarda kampanyalar düzenlendiğini ifade ederek, bu sene de günler öncesinden yeni bir kırtasiye kampanyası başlatıldığını açıkladı. Buna göre; Yetim Vakfı’nın eğitim faaliyetleri kapsamında, Türkiye’yle birlikte dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi yetim çocuklara ulaştırılmak üzere 22 bin 530 adet eğitim kiti hazırlanıyor. Kit içerisinde çanta, kalemlik, defter takımları (8 adet) kurşunkalem, tükenmez kalem, kırmızı kalem, boya kalemleri, silgi, kalemtraş, cetvel takımı ve matara ile çocukların yaşlarına uygun kitaplar bulunuyor. Hazırlanan eğitim seti ile bir öğrencinin yıllık kırtasiye ihtiyacının karşılanması planlanıyor.

DESTEK OLMAK İÇİN….

Yetim Vakfı’nın “İyilik Zili Çalıyor” sloganıyla başlattığı kırtasiye kampanyasına destek vermek isteyen herkes www.yetimvakfi.org.tr resmî internet sitesini ziyaret ederek online bağış sayfası üzerinden 500 TL’lik katkıda bulunabiliyor. Ayrıca “EĞİTİM” yazıp 9868’e göndermek suretiyle 10 TL, “EĞİTİM” yazıp 8868’e göndererek 70 TL bağış yapmak da mümkün.

Paylaşın:
251 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ