logo

“ZORDAYIZ GEÇİNEMİYORUZ; BİZİ GÖRSÜNLER ANLASINLAR!”

  • TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde yapılan kitlesel basın açıklamasında “12 ay çalışıyor, 1,5 ayını vergiye veriyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle kötü, adil olmayan bir vergi sistemi yok… Sayın Mehmet Şimşek, bunları ne kadar biliyor, ne kadar anlıyor, ne kadar görüyor bilmiyorum. Bu yüzden bugün ‘Zordayız, geçinemiyoruz’ sloganı ile buradayız. Bizi görsünler anlasınlar diye buradayız.dedi.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, 20 Ekim’de Ankara’da büyük miting yapacaklarını duyurdu.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanlar Kurulu, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde ‘Zordayız, geçinemiyoruz’ kitlesel basın açıklaması yaptı.

ZONGULDAK’TAN DA YOĞUN KATILIM OLDU

TÜRK-İŞ’in Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde gerçekleştirdiği kitlesel basın açıklamasına TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu, aralarında Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil’in de bulunduğu TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, TÜRK-İŞ’in Bölge ve İl Temsilcileri TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların örgütlü olduğu Ankara’da bulunan işyerlerinden emekçiler katıldı. TÜRK-İŞ’in basın açıklamasına GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil’in yanı sıra GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, TÜRK-İŞ Zonguldak İl Temsilcisi ve GMİS Merkez Servisleri Şube Başkanı Aysel Yaman Kocabaş, GMİS MTA-İŞ Şube Başkanı Tarkan Bor ve Şube Yönetimi ile MTA ve Maden işçileri de katıldı.

LOGANLAR ATILDI

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ın basın açıklaması sırasında işçiler “TÜRK-İŞ nerede biz oradayız”, “Vergide adalet istiyoruz”, “İşçiyiz güçlüyüz kazanacağız”, “Vur vur inlesin Şimşek dinlesin”, “Direne direne kazanacağız”, “İş ekmek yoksa barış da yok”, “Şimşek Şimşek duy sesimizi bu gelen işçinin ayak sesleri”, “Hükümet şaşırma sabrımızı taşırma” sloganlarını attı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işyerlerinde ücret dengesizliği, vergi adaletsizliği, taşeron işçiliği, KİT Reformu ve çalışma hayatının gündeminde yer alan konulara değindi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MİTİNGİ YAPILACAK

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, “Enflasyonu düşüreceğinize bizi düşürüyorsunuz. İşçinin, emeklinin, asgari ücretlinin dayanma gücü kalmadı” dedi. Atalay, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı uyararak Türkiye’nin en büyük mitinginin yapılacağını açıkladı.

TÜRK-İŞ’in 20 Ekim 2024 tarihinde Ankara’da büyük Emek Mitingi yapacağını açıklayan Ergün Atalay sıkıntısı olduğunu söyleyen tüm kesimleri Ankara’da Büyük Emek Buluşması olacak Mitinge davet etti.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ın açıklamalarından satır başları;

“Bugüne kadar işçi, emekli, taşeron, asgari ücretli… kimin ne problemi varsa alanlarda, meydanlarda anlatıyoruz. Maalesef duyması gerekenler duymakta zorluk çekiyor. Bugün, işçilerin enflasyondan dolayı ücretlerinin eridiğini, asgari ücretlinin geçinemediğini, emeklinin zor durumda olduğunu konuşacağız. Geçen salı günü işi 2 saat durdurduk. Bugün Maliye Bakanlığı’nın önündeyiz.

1 YILIN 1,5 AYINI VERGİYE VERİYORUZ

Öyle bir vergi sistemi var ki bizim ülkemizde, ocak ayında aldığını nisan ayında almıyor, nisanda aldığını temmuzda almıyor, temmuzda aldığını Aralık da alamıyor. 12 ay çalışıyor, 1,5 ayını vergiye veriyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle kötü, adil olmayan bir vergi sistemi yok… Sayın Mehmet Şimşek, bunları ne kadar biliyor, ne kadar anlıyor, ne kadar görüyor bilmiyorum. Bu yüzden bugün ‘Zordayız, geçinemiyoruz’ sloganı ile buradayız. Bizi görsünler anlasınlar diye buradayız.

UZUN YILLARDIR BÖYLE BİR TABLO GÖRMEDİK

TÜİK’in rakamlarına kamuoyu da, işçiler de inanmıyor. TÜİK’in açıkladığı rakamlar pazara, markete uyum sağlamıyor. Onların açıkladığı rakamlarla pazardaki, marketteki fiyatlar arasında dağlar kadar fark var. Bu yüzden uzun yıllardır görmediğimiz bir ekonomik sıkıntıyla karşı karşıyayız. İşçilerin büyük bölümü akşamları işten sonra ek iş yapmaya başladılar. Uzun yıllardır böyle bir tablo görmedik. Devlet, bu çarpık tabloyu düzeltmek mecburiyetinde.

Ayın 20’sinde Ankara’da TÜRK-İŞ’in Büyük Ankara Mitingi’ni yapacağız. Buradan tüm kamuoyuna sesleniyorum; emekçiler, asgari ücretliler, kamu işçileri, taşeronlar, özel sektör emekçileri, staj mağdurları orada olacak. Türkiye’ye, ülkeyi yönetenlere diyeceğiz ki; bu taleplerimize kulak verin, bizi dikkatle dinleyin.

Meclis açıldı. Vergi ile ilgili acil düzenlemeye ihtiyacımız var. Maliye Bakanlığı çalışma hayatı ile ilgili çalışma yapıyor. Kısa çalışma, esnek çalışma ile ilgili sakın aklınızdan geçirmeyin. Özelleştirme ile ilgili bir sürü düzenleme yapıldı, faydası olmadı.

KİT REFORMU’NDAN BİRAN EVVEL VAZGEÇSİNLER

KİT Reformu adı altında bir çalışma yapılıyor. Deniyor ki Enerji Bakanlığına 7 yönetimin 4’ünü biz atacağız. Deniyor ki Ulaştırma Bakanlığı’na 7 yönetimin 4’ünü biz atacağız. Maliye Bakanlığındaki kardeşlerimiz vergiden anlar ama enerjiden ne anlar, madenden ne

anlar, karayollarından ne anlar, demiryollarından ne anlar, tarımdan ne anlar! Onun için bu ucube sistemden bir an evvel vazgeçsinler.

YÜZDE 35’LİK FARK OLMASIN

Bir emeklilik sistemi var ki, dünyanın hiçbir yerinde yok. Deniyor ki, Ocak ayında emekli olursan yüzde 35 daha fazla alacaksın, ocaktan sonra olursan yüzde 35 kaybın olacak. Böyle ucube bir sistem kabul edilemez. Bir an evvel bu yasama döneminde bu yasayı değiştirin. Yüzde 35’lik fark iki işçi arasında olmasın. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok.

KİMSENİN DAYANMA GÜCÜ KALMADI

Hazine ve Maliye Bakanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na sesleniyoruz; bu meseleleri bir an evvel çözün. Enflasyonu düşüreceğinize bizi düşürüyorsunuz. İşçinin, emeklinin, asgari ücretlinin, kimsenin dayanma gücü kalmadı. Bu ücret dengesizliğini çözün. Evde, iş yerinde huzurumuz yok. Duyması gereken hükümet, duyması gereken Hazine ve Maliye Bakanı. Şimdi Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın duvarına bir yazı asacağız. Diyeceğiz ki, ‘zordayız, geçinemiyoruz’. Onun için Sayın Bakan evde, mutfakta, iş yerinde ne oluyor duysun. Mutfakta da yangın var, iş yerlerinde de yangın var” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kapısına “Zordayız, geçinemiyoruz” yazılı pankart astı.

Paylaşın:
57 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ