logo

1 HAZİRAN’DA ‘YENİ NORMAL’E YAKLAŞACAĞIZ!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın koordinasyonunu üstleneceği ‘Covid-19 Normalleşme Planı’takvimine göre; kontrollü sosyal yaşama geçişin bir çok aşaması 1 Haziran’da gerçekleşecek.

‘Covid-19 Normalleşme Planı’ uygulaması, planın koordinasyonunu üstlenen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından kabine toplantısında sunumu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında hazırlanan taslak normalleşme planı takvimi masaya yatırıldı.

TESİSLER 1 HAZİRAN’DA, PİKNİK ALANLARI 15 HAZİRAN’DA

Sunumu yapılan ve salgının seyrine bağlı olarak ‘dinamik’ bir şekilde yürütüleceği vurgulanan tematik plana göre, Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile çay bahçesi, dernek lokalleri, yüzme havuzu, kaplıca ve spor merkezleri gibi tesisler 1 Haziran’da açılacak. Ören yerlerinin açılması
Nikâh salonlarının azami %25 kapasitesinin aşılmaması şartlarına
uyarak kademeli açılması için ise yine 1 Haziran öngörülüyor. Mesire yerleri ile piknik alanlarının açılmasına 15 Haziran’da başlanacak.

HASTANELERDE DURUM….

1 Haziran’da Sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılması da planlanıyor. Aynı tarihte sağlıkla ilgili öngörülen planlama ise şöyle : Pandemi hastanesi sayılarının kademeli olarak azaltılması ve sadece kısıtlı hastanelerin
pandemi hastanesi olarak kullanılması. • Diğer hastanelerin normal
hasta kabul ve işleyişe geri dönmesi. • Hastanelerde uygulanan salgın tedbirlerinin kademeli olarak gevşetilmesi. • Pandemi hastaneleri ayrıldıktan sonra gerek Covid- 19 tedavisi için gerekse elektif vakalar için sağlık hizmeti verilmesi

DÜĞÜN SALONU, SİNEMA VE GÖSTERİ MERKEZLERİ 1 TEMMUZ’DA…

Aynı planda SOSYAL YAŞAM ALANLARI başlığı altında; Düğün salonu, sinema, tiyatro ve gösteri merkezlerinde kısıtlamaların kaldırılması için 1 Temmuz 2020 tarihi işaret ediliyor.

KONSER SALONLARI YÜZDE 50 KAPASİTE İLE BAŞLAYACAK

25 sayfalık taslan planda yine 1 Haziran’da; Müze ve Ören yerleri Genel ve özel kurallara uyulmak şartıyla kontrollü şekilde ziyarete açılacak. Sergi gibi kültürel faaliyetlerin genel ve özel kurallara uyulmak şartıyla yapılması ve konser salonlarının %50 kapasitesi ile genel ve özel kurallara uyulmak şartıyla oturma düzeni olan konserlerin başlatılması da 1 Haziran 2020’de öngörülüyor.

Paylaşın:
678 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ