logo

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJLARI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yazılı mesajlarla kutlanıyor. Yayın kuruluşumuza ulaşan mesajlar şöyle :


Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz :

Ülkemizin büyüyüp gelişmesi, kalkınması ve milletimizin refahı yolunda emek veren, alın teri döken, üreten işçi ve emekçi kardeşlerimizin, tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü en içten duygularımla kutluyorum.

Emek ve alın terinin kutsallığını, değerini her zaman önemseyen, takdir eden devletimiz ekonomik kalkınmanın temel ögesi olarak gördüğü işçi ve emekçilerimiz ile tüm çalışanlarımızın haklarının korunması, çalışma şartlarının her konuda iyileştirilmesi yönünde önemli düzenlemeleri hayata geçirmiş, işçi, emekçi ve tüm çalışanlarımızın yanında olmaya özen göstermiştir.

Bunun yanında çalışanlarımızın, ülkemizin ve ilimizin kalkınması, her yönden gelişmesi için sergiledikleri sağduyulu tutum ve davranışları ve işveren kesimiyle oluşturulan, takdir gören, karşılıklı özveri, diyalog ve iş birliği sayesinde ülkemiz ekonomik ve sosyal kalkınma hamleleriyle önemli başarı sağlamıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününün ülkemizin aydınlık yarınları için özveri, emek ve alın teriyle üreten işçi, emekçi ve tüm çalışanlarımız için, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhunun artmasına vesile olmasını temenni ediyor, tüm çalışanlarımıza aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yaşam ve çalışma hayatı diliyor, saygılar sunuyorum.


Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Hakkı Özölçer:

“Emek ve alın teriyle ülkemizin büyümesi ve kalkınmasında büyük pay sahibi olan, bilimde yapılan yeniliklerin endüstriye uygulanmasıyla sanayimizin gelişmesinde, gündelik hayata uyarlanması ile  toplumsal yaşamın refaha erişmesinde önemli rol oynayan, gücünü insanlığın geleceğine ve yararına harcayan işçi ve emekçi kardeşlerimizin  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyor,  bugünün, kardeşlik, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularımızın artmasına vesile olmasını temenni ediyorum.” 


CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğrul :

“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”nü, geçmiş yıllara nazaran daha dar kapsamlı etkinliklerle de olsa duygularımız ve fikirlerimiz değişmeden kutluyoruz.
İçinde bulunduğumuz endüstri ve bilim çağının en kıymetli ayak izi olan; 98 yaşındaki cumhuriyetimizin de temel gücü niteliğini elinde tutan emekçilerimiz için 1 Mayıs’ın önemi tartışılmaz. Hele, alın terinin karşılığının o ter soğumadan verilemediği; içinde bulunulan ekonomik sıkıntılar sebebiyle ülkenin işveren sınıfının işçi çıkarmak zorunda kaldığı hatta işçilerinin haklarını veremediği; devleti yöneten siyasî otoritenin de EYT gibi bir türlü çözüm üretmediği sıkıntıların yaşandığı, işçi çıkarımlarının olağan hale geldiği; devlet kurumları niteliğindeki birbirinden değerli tesislerin ve fabrikaların, özelleştirme adı altında elden çıkarılarak yok edildiği Türkiye’de bu 1 Mayıs’ta da haklı taleplerin dile getirilmesi için bedenimizle ve yüreğimizle alanlarda olacağız.
Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak her zaman birlik ve dayanışmadan yana olduk. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde işçilerimizin verdiği her emek ve özgürlük mücadelesinde onların yanlarında yer aldık. Bundan sonra da işçi sınıfının yanında olmaya, onlara güç vermeye devam edeceğiz. Her 1 Mayıs; barış, demokrasi ve güvenli bir gelecek için mücadele günüdür. Emek ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun.


Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş :

İşini en güzel şekilde yapan, üreten, hayat veren, alın teriyle, emeğiyle ülkemizin kalkınması ve büyümesine katkı sağlayan tüm emekçilerimizin #1Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.Çalışarak, üreterek daha güçlü yarınlara…


Paylaşın:
674 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ