logo

“1 NİSAN’DA ERDEMİR YÖNETİMİ İLE BİR ARAYA GELECEĞİZ”

  • Ak Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Çakır, doğup büyüdüğü şehirde 31 Mart 2024’de belediye başkanı seçildiği taktirde ilk iş olarak Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları(ERDEMİR) yönetimi ile bir araya gelerek işçi alımı konusunda yerele öncelik tanıması kriterleri getirilmesini isteyeceğini açıkladı.


Ak Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Çakır, Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği(ERMED) Yönetimini ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

22 Aralık Cuma günü Haber Hayat Ofisinde gerçekleşen ziyarette, Çakır’ı ERMED Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gönüllü, Başkan Yardımcısı Fikri Kapan ve Denetim Kurlu Başkanı Fahrettin Özaydın ağırladı.
Ak Parti’nin aday adaylığından adaylığa geçiş sürecini yerelde ve genel merkezde titizlikle sürdürdüğünü belirten Çakır, sonucun şimdiden hayırlı olmasını dileyerek “demokrasimiz işliyor, hizmet yarışı sürüyor” dedi.

“DOĞUP BÜYÜDÜĞÜM, YAŞADIĞIM ŞEHRİMİN SORUNLARINI VE ÇÖZÜMLERİNİ BİLİYORUM”

Siyasi yaşamı boyunca ilçenin sorunları ile ilgilendiğini ve çözüm yollarını çok iyi bildiğini savunan Çakır, “46 yaşıma kadar doğup büyüdüğüm ve yaşadığım Ereğli’mize layık olduğu hizmetleri getirmek istiyorum. Vatandaşlarımızın doğumundan vefatına kadar yanında olacağıma söz veriyorum.” diye konuştu.
Çakır, kendisinin aynı zamanda sanayici olduğunu hatırlatarak, işsizlik başta olmak üzere, eğitim sorunları, yatırımcılara cazibeler sunulması ve kurumlarla iyi ilişkiler kurulması gibi konuların önceliği olduğunu söyledi. Birinci aşamada aday olup 31 Mart 2024’de belediye başkanı seçildiği taktirde ilk iş olarak Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları(ERDEMİR) yönetimi ile bir araya gelerek işçi alımı konusunda Kardemir örneğindekine benzer yerele öncelik tanıması kriterleri getirilmesini isteyeceğini açıklayan Çakır kriterleri de şöyle özetledi: 1- Ereğli nüfusuna kayıtlı olması, 2-En az 10 yıl Ereğli’de ikamet ediyor olması, 3-Ailesnin en az 10 yıldır Ereğli’de ikamet ediyor olması.
Soru üzerine, ERDEMİR’in Özel Endüstri Bölgesi olmak istemesi konusuna da değinen Çakır, “konuyu masaya yatıracağız. Şehrimize ne kazandıracak, kendisi ne kazanacak ona göre durum değerlendirmesi yapacağız” dedi.

“EREĞLİ’YE MARKA OTEL KAZANDIRACAĞIZ”

İlçede yaşanan trafik sorununa çözüm olarak; çevre yolu, katlı otopark gibi projeleri uygulayacağını açıklayan Çakır ayrıca, uzun süre partisinin ilçe başkanlığını yaptığına işaret ederek, yeni yatırımcılara cazibeler sunularak yerel ekonomin canlandırılacağını ve istihdam sağlanacağını söyledi ve “sanayi kentinde işsizlik diye bir sorun varsa bu hepimizin ayıbıdır, bu konu kesinlikle çözülecektir.” diye konuştu.
Ereğli’de Turizm konusunun bugüne kadar ihmal edildiğini savunan Çakır, “Bu konuda yapacağımız ilk şey en az iki marka oteli Ereğli’ye kazandırmak olacaktır. İnsanlar Zonguldak’a Akçakoca’ya otelde kalmaya gidiyorlar. Biz belediye olarak altyapı desteği vereceğiz, teşvik edeceğiz, takipçi olacağız en az iki tane marka otelin Ereğli’de yatırım yapmasını sağlayacağız” dedi. Böylelikle Kruvazör turizminin de canlanacağını savunan Çakır, “Ereğli’de turizm hareketliliğini ve gelirini arttıracağız” iddiasında bulundu. Çeştepe, Radartepe ve Göztepe gibi alanlarda gezi alanları oluşturulacağını söyleyen Çakır, turizm yatırımları ile herkesin kazançlı çıkacağını söyledi.

ERDEMİR STADI İLÇEYE AÇILACAK VEYA SPOR KOMPLEKSİ KURULACAK

Bir başka konunun ilçede stadyum eksikliği olduğunu açıklayan Çakır, “Burada ya Erdemir stadını Ereğlili sporcuların hizmetine sunacağız ya da alternatif olarak Delihakkı mevkiindeki spor kompleksini kuracağız. Bu ikisinin kaçarı yok; çünkü bu kadar sporcu genç yetiştiriyoruz ama sahayı sekize bölüp idman yapıyorlar.” diyerek bunun kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi. Ereğli Belediye Spor’un hala BAL liginde olmasını da eleştiren Çakır, “ben spordan gelmeyim, maçlara gidiyorum ama zoruma da gidiyor, o’nu mutlaka yukarılara, ikinci lige taşıyacağız.” diye konuştu.
ERMED Başkanı Doğan Gönüllü’de, Çakır’ın ziyareti için teşekkür ederek, başarılar diledi ve gazeteciler olarak siyaseti yakından takip ederek tüm mecralarda en tarafsız haberleri zor ekonomik koşullar altında olsa da sunduklarını söyledi. Kapan ve Özaydın’da Çakır’a başarı dileklerinde bulundu.

Paylaşın:
496 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ