logo

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJLARI

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hayatını kaybetmesininin 82. yıl dönümünde törenlerle anılacak. Kdz. Ereğli’deki ilk tören saat 09.05’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile son bulacak. İkinci tören ise 09.45’te Anadolu Lisesi Organizasyonu ile Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinde çeşitli anma etkinlikleri ile gerçekleştirilecek.

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hayatını kaybetmesininin 82. yıl dönümünde törenlerle anılacak. Kdz. Ereğli’deki ilk tören saat 09.05’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile son bulacak. İkinci tören ise 09.45’te Anadolu Lisesi Organizasyonu ile Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinde çeşitli anma etkinlikleri ile gerçekleştirilecek.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ile ilgili yayın kurulumuza ulaşan açıklamalar şöyle :

ZONGULDAK VALİSİ MUSTAFA TUTULMAZ :

Milli mücadelenin önderi, yurdumuzun kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ebediyete intikalinin 82. yılında özlem, saygı ve rahmetle anıyoruz.

 ATATÜR; tüm yaşamını milletimize adamış, aziz milletimizi ve vatanımızı, eşsiz komutanlık vasfı,  üstün sevk ve idare yeteneği ile yok olmaktan kurtarmış, milli bir kahramandır.

ATATÜRK; yok edilmek istenen bir milleti önderliği ile ayağa kaldırmış, tüm imkânsızlıklara rağmen zaferle taçlandırılan Kurtuluş Mücadelesi sonucunda özgür, bağımsız ve sağlam temeller üzerinde yeni bir devlet kurmuş, milletimize aydınlık bir gelecek armağan ederek çağdaş dünyanın yolunu açmıştır.

 ATATÜRK; üstün liderlik vasfı, engin öngörü ve sezme yeteneği, hoşgörülü ve barışçıl tutumu ile çağa damgasını vurmuş, diğer ülkelere örnek olmuş, övgüyle bahsedilen, iz bırakan, takip edilen ve saygı duyulan bir lider olmuştur.

Büyük ATATÜRK’ün aramızdan ayrılışının 82. yılında, bizlere düşen görev: büyük fedakârlıklarla kurduğu Türkiye Cumhuriyetini çok çalışarak birlik ve beraberlik içerisinde korumak, yükseltmek; hatırası, eserleri ve ideallerine sahip çıkmaktır. 

Büyük Türkiye Cumhuriyeti, güçlü bir devlet olarak ATATÜRK’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın azim ve kararlılığı ile çalışmalarına devam etmektedir. Aziz milletimiz, ATA’sının milleti ile birlikte kurduğu ve emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyacak, kollayacak, gözetecek, gelecek nesillere aktaracak, yaşatacak, ATATÜRK milletimizin gönlünde sonsuza dek yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü aramızdan ayrılışının 82. yılında bir kez daha özlem ve saygıyla anıyoruz.

KDZ. EREĞLİ KAYMAKAMI İSMAİL ÇORUMLUOĞLU :

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin, 82. yıl dönümünü yaşamaktayız.

Ömrünü milletinin kurtuluşuna, bağımsızlığına adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi yaşatmak, yükseltmek ve geliştirmek en önemli görevimizdir.

Gelecek nesillerimizin Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında, Cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkacağına olan inancımız her geçen gün daha çok artmaktadır.

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, birçok milletin bir araya gelip yok etmek istediği ulusumuzu en zorlu dönemde ayağa kaldırmış, milletimizi hürriyet mücadelesinde “muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur” diyerek cesaretlendirmiş, yol göstermiş, önderlik etmiştir.

İlke ve inkılaplarıyla, Çağdaş dünyayla bütünleşmemizi sağlamış, bizlere demokratik bir Cumhuriyet, bağımsız bir ülke ve aydınlık yarınlar armağan etmiştir.

 Bu anlamlı gün, onun düşüncelerinin, ileri görüşlülüğünün daha iyi anlaşılması, aynı zamanda gelecek nesillere aktarılması bakımından önemlidir. Bu gün, Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi geliştirip, yücelterek korumak ve geleceğe taşımak, bağımsızlığımıza sahip çıkmak bakımından daha çok anlam bulmaktadır. 

Geçmişten günümüze Ülkemizin birlik ve beraberlik içinde varlığını sürdürmesi, Atatürk’ün hedefleri doğrultusunda adım adım ilerleyen bir Türkiye, aynı zamanda çağdaş, bilimde, teknolojide, sanayide, sporda, sanatta her geçen gün yapılan çalışmaları bir adım ileri taşıyan milletimiz, Ulu Önder Atatürk’ün aziz hatırası olan Türkiye Cumhuriyeti’ni  ilelebet yaşatacağını bütün dünyaya gösteren en büyük kanıttır.

Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu, tarihimizin akışını değiştiren, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum.


CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÜNAL DEMİRTAŞ

“Mustafa Kemal Atatürk, yokluk ve yoksulluk içindeki bir milleti, sahip olduğu inanç, mücadeleci ruh ile ayağa kaldırmıştır. Türk ulusuna olan inancını üstün askeri dehası ve stratejileri ile birleştirmiş, kazandığı büyük zaferlerle bir ulusun kaderini değiştirmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, ekonomik kalkınmayı, toplumsal ve kültürel gelişmeyi önemseyen büyük bir liderdir. Mustafa Kemal Atatürk, sahip olduğu eşsiz öngörü ile tüm dünyanın saygısını ve takdirini kazanmıştır.

O’nun aydınlık bir gelecek için attığı adımların önemi, ilkelerinin değeri ve devrimlerinin anlamı her geçen gün daha fazla anlaşılmaktadır. O’nun bıraktığı eserlerin büyüklüğünü her geçen gün daha iyi anlarken, tarihe ve insanlığa mal olmuş kişiliği ile övünç duyuyoruz. Büyük Önder’in kurduğu Cumhuriyet’in, laikliğin, demokrasinin ve hukuk devletinin ne kadar önemli olduğunu her geçen gün daha iyi anlıyoruz

Bugün, Mustafa Kemal Atatürk’ün adını ve mirasını gölgelemeye çalışanlar, O’nun inanç, azim ve kararlılıkla çıktığı bu yolda, her zaman arkasında milyonların olduğunu asla unutmamalıdır. Büyük Önder Atatürk, bağımsızlığın ve ulusal birliğin simgesidir

Kurtuluşun ve kuruluşun ruhu ile Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmak hayatını bu vatana adayan Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk’e karşı en temel görevimizdir. O’nun kuruduğu Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır. Bıraktığı miras hepimizin geleceğidir.

Bağımsızlığımızın mimarı, ebedi Başkomutanımız Büyük Önder Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82’inci yıldönümünde özlem, şükran ve rahmetle anıyorum”


KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HALİL POSBIYIK

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 82. yıldönümünde bir kez daha büyük bir özlemle, minnetle, rahmetle anıyoruz.

Atatürk, yalnızca ülkesine değil, özgürlük ve bağımsızlık için mücadele eden bütün ülkelere ilham vermiş, büyük bir önder ve yol gösterici olmuştur.

Yaktığı özgürlük ve bağımsızlık ateşiyle, vatan sevgisiyle kurduğu cumhuriyet güvencemiz, bu topraklara aşıladığı özgüven ve bilinç mücadele gücümüzdür.

Atatürk’ün büyüklüğünü, eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık insanlarında görüyoruz.

Önderlik gücü, azmi, ilkeleri, hedefleri bize kuvvet vermeye devam ediyor.

Ülkesi için mucizeler yaratmış bir liderin izinden gitmenin büyük gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Yaşadığı yüzyıla damgasını vurmuş, açtığı yolda geleceğe ışık olmuş, devrimleriyle yeni bir ulus yaratmış olağanüstü bir liderin, Mustafa Kemal Atatürk’ün önünde saygıyla eğiliyoruz.

“Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini bir kez daha hatırlayalım ve birlikte söz verelim.   

Bize çağdaş bir bakış açısı ve gelecek umudu veren büyük bir liderin kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti için mücadele etmekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Bugünü borçlu olduğumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün eserlerine, devrimlerine, fikirlerine sahip çıkacağız. “En büyük mirasım” dediği akıl ve bilimin ışığında yürümeye devam edeceğiz.”


İYİ PARTİ KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI OP.DR. EVRİM BALBALOĞLU


AK PARTİ KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI AV. SAFFET BOZKURT

“10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma değil, O’nun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk gerek askeri dehası, gerekse devlet adamlığı ile geride bıraktığımız yüzyılda sadece kurduğu ve mimarı olduğu Türkiye Cumhuriyeti için değil; tüm insanlık ve dünya tarihi açısından önemli bir şahsiyettir. Atatürk; aynı zamanda yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri, fikirleri, başarıları, eserleri ve kılavuz edinmemiz için geride bıraktığı ilke ve devrimlerinin yanında büyük bir komutandır.

Büyük Önder Atatürk; kısa hayatına büyük işler sığdırmış, milletimizden aldığı destekle yeni ve modern bir devlet kurarak aydınlık yarınlarımızın temellerini atmıştır. Temellerini attığı aydınlık yarınlarımızı inşa ederken de ilke ve idealleri ile milletimize daima ışık olmuştur. Milletçe, Türkiye Cumhuriyetini çağdaş dünyanın güçlü bir devleti olarak O’nun işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşıyoruz.

Atatürk’ün aramızdan ayrılışının yıldönümünde bizlere düşen en önemli görev, bilimi rehber alarak çizdiği yolda milletimizi ve devletimizi aydınlık yarınlara taşımak, Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmak için birlik ve beraberlik içerisinde azami gayretle çalışmak, milli ve manevi değerlerimize bağlı gençler yetiştirmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Mücadelemizin tüm Kahramanlarını, vatanın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”


CHP KARADENİZ EREĞLİ İLÇE BAŞKANI EYLEM ERTUĞ ERTUĞRUL

Dünya tarihinin en büyük askerî dehası olarak kabul edilen, önder devlet adamımız; Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete uğurlanışının 82. yıl dönümündeyiz.

Vefatından on yıllarca yıl sonra, kendisini hiç görmemelerine rağmen, milyonlarca insan tarafından büyük bir sevgi, saygı ve bağlılıkla sevilen Atatürk, sıcak cephelerde verilen kutlu mücadelelerin sonrasında tam bağımsız Türkiye’nin meşalesini yakarak, bu vatan toprakları üzerinde yaşayan toplumları tek millet altında bir araya getirmiş eşsiz bir liderdir.

Hiçbir devlet adamına nasip olmadığı kadar derin bir saygı duyulan; vefat ettiği 10 Kasım 1938 günü, dünyanın bütün milletleri, devletleri ve o devletlerin liderleri tarafından en güzel sözlerle tanımlanan Gazi; 97 yaşındaki aziz Türkiye Cumhuriyeti’nin ışığı olmaya devam ettiği gibi, “Yurtta Sulh, Dünyada Sulh” ilkesiyle de o dünyanın ihtiyacı olan barışın sembolü olmuştur.

Önderlik ettiği Türk Milleti ile; emperyalist düşünceye karşı nasıl bir ve bütün olunabileceğini, tam bağımsızlığın nasıl elde edilebileceğini en güzel örnekleriyle tarihe nakşeden ve bu yönüyle de ezilmiş, parçalanmak istenmiş ülkelere rehber olan Atatürk, Cumhurbaşkanlık yaptığı 15 yıl boyunca da yüzlerce ülke için barış elçisi kabul edilmiştir.

Önümüze koyduğu ilke ve devrimlerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet nasıl ayakta kalabileceğini gösteren; geçmişi şanla dolu bu millete en doğru yönü gösteren Atatürk; yaşam süresi içinde, birçok devlet ve toplumun aklına getirmekten dahi uzak durduğu çağdaş hedefleri; savaştan çıkmış, yorgun düşmüş ve yoksul bir millet ile birlikte gerçekleştirdi. Vatanı ve şanlı bayrağımızı emanet edeceğimiz gençlerimize verdiği öğütler, aradan geçen onca yıla rağmen güncelliğini koruyor, o öğütleri her okuduğumuzda; “Gazi her konuda haklı çıktı.”, diyebiliyorsak, bu da Atatürk’ün ne kadar ileri görüşlü, engin bir deha sahibi olduğunu göstergesidir.

Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi eşsiz bir lidere sahibi olduğu için dünyanın en onurlu, en vakur milletidir.

Ne mutlu bu gerçeği kalbinde hissedip yaşayanlara ve yaşatanlara!

Bir 10 Kasım’da daha gönlümüz buruk. Ulu Önder’imizi en derin hislerle; saygı ve rahmetle yâd ediyoruz. O’nun yolundan yürümeye devam edeceğiz. Atatürk Cumhuriyeti’ni yaşatmaya and içen bir milletin evlatları olarak Ata’mızın gösterdiği hedefte hiç durmadan yürümeyi sürdüreceğiz.

Ruhu şâd olsun.


BEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. MUSTAFA ÇUFALI

Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 82. Yıldönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anmaktayız. Türkiye Cumhuriyeti,  “Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir” sözüyle ilmin ve akılcı düşüncenin önemini, bilim ve fennin yol göstericiliğini vurgulayan Gazi Mustafa Kemal’in işaret ettiği ve bilimin aydınlattığı yolda gelişmesini sürdürmektedir. Bizlere düşen, çağdaş, güçlü ve müreffeh ülkeler mertebesinde olmasını hayal ettiği Türkiye için çalışmaktır. Dünyaya örnek olan fikirlerini ve başarılarını, gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz. Gelecek nesillerin de aynı şuur, inanç ve kararlılıkla bayrağı devralacaklarına ve ülkemizi daha ileri noktalara taşıyacaklarına olan inancımız ve güvencimiz tamdır.

Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun  şahsında tüm silah arkadaşlarını ve bu toprakları bize vatan kılan kahraman şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.


ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI DR. SELİM ALAN

“Cumhuriyet’imizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82’nci yıldönümünde milletçe saygı ve minnetle anıyoruz. 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı İstiklal Harbimizi, 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak zafere ulaştıran Atatürk; kahraman bir asker, saygın bir lider olarak adını tarihe yazdırmıştır. Aziz Türk Milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla çıktığı zorlu yolda, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal mücadelemizi Cumhuriyet’imizin kuruluşuyla taçlandırmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadeleci ve kurucu vasıflarını gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatmalı, onun ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’imizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, ülkemizin istikrar ve güven içerisinde büyümesi için yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet’imizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz.


GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI YÖNETİMİ (GMİS)

“Türk ulusu; Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 82’nci yılında büyük bir özlemle anıyor.19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak, tüm imkansızlıklara rağmen, ulus bilinci ve tam bağımsızlık inancıyla başlattığı Kurtuluş Savaşı ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, büyük bir değişim ve gelişim yaşadı. Dünyanın geleceğini sanayinin belirlediğini gören Atatürk ve arkadaşları, madenlerimize sahip çıktı ve Zonguldak ile yakından ilgilendiler. Zonguldak’ı Ankara’nın ardından ilk il yaptılar. Yabancıların elinde bulunan Zonguldak Kömür Havzası, devletleştirilerek ulusal sanayimize ve Türkiye’ye hizmet eder hale getirildi. Atatürk’ün “Derin toprakları altındaki servet-i madeniye ne kadar kıymetli ise bizim nazarımızda Zonguldak da o kadar kıymetli bir vilayetimizdir” sözü hayata geçirildi. Ulusal ve tam bağımsızlıkçı anlayış, Türkiye’nin hızla gelişmesinin ve dünyanın en güçlü ve onurlu ülkelerinden biri olmasının yolunu açtı. Türkiye’ye Cumhuriyetin ilk yıllarındaki dinamizmi kazandırmak mecburiyetindeyiz. Atatürk’ün ortaya koyduğu ve yaşamı boyunca uyguladığı ilkeler, her türlü zorlukları aşmamıza ve çağdaş medeniyeti yakalamamıza yeter. Bizler, O’nun ilkelerinin takipçisi olmaya, aydınlattığı yolda ilerlemeye devam edeceğiz. O’nu bir kez daha rahmet, saygı ve şükranla anıyoruz.”


Paylaşın:
2324 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ