logo

100. YIL KUTLAMALARI TÖRENLE BAŞLADI

Kdz. Ereğli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümü kutlama etkinlikleri; Atatürk Anıtına çelenk sunumu, Ereğlili kahramanların heykellerine gül bırakılması ve toplu fotoğraf çekimi ile resmen başladı.

Kdz. Ereğli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümü kutlama etkinlikleri Anıt önünde başladı. Törene Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge Komutana Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, Protokol üyeleri ve az sayıda vatandaş katıldı.

POSBIYIK HALKI “E-SEMPOZYUMA” DAVET ETTİ, ÇORUMLUOĞLU “ÇOK ÇALIŞMAMIZ LAZIM” DEDİ.

KOVİD 19 Salgını ile mücadele tedbirleri gözetilerek düzenlenen törende Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi, Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar; Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile Kaymakam İsmail Çorumluoğlu tarafından yapıldı. Posbıyık konuşmasında Ereğli’nin Fransızların işgalinden yerel kahramanların işbirliği sayesinde kurtulduğunu anlatarak ilçenin cumhuriyet tarihindeki önem ve değerine vurgu yaptı, tüm halkı e-sempozyumu izlemeye davet etti. Kaymakam Çorumluoğlu ise konuşmasında geçmişteki olaylardan dersler alınması gerektiğine dikkat çekti ve günümüzde daha çok çalışılması gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından Ereğlili kahramanların heykellerine gül bırakılması ve toplu fotoğraf çekimi ile kaymakamlığın hazırladığı resmi tören sona erdi.

Belediye Başkanlığının düzenlediği 100. yıl ışığında Kdz. Ereğli e-sempozyumu programı ise saat 15.00’te protokolün açılış konuşmaları ile başlayacak ve 20 Haziran Cumartesi gününe kadar farklı etkinliklerle devam edecek.

,

Paylaşın:
863 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ