logo

13 MART’TA RESMİLEŞEN 28 ŞUBAT KARARLARINI HATIRLATTI

  • ADD Kdz. Ereğli Başkanı Turgay Erdoğan 28 Şubat Kararlarının 13 Mart 1997’de resmileştirildiğini hatırlatarak “O gün herkesin desteklediği bu süreç, günümüzde yok sayılmaktadır.” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Kdz.Ereğli Şube Başkanı Turgay Erdoğan, 28 Şubat 1997’de ülkede irtica tehdidi gerekçesi ile MGK tarafından alınan 18 maddelik tavsiye kararlarının 13 Mart 1997 tarihinde toplanan Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilerek resmi nitelik kazandığını hatırlatarak,  “Bu kararlar, tarikatların devleti ele geçirmesine son verilmesi bakımından çok önemliydi ve ülkemiz için bir dönüm noktasıydı.” dedi.

Kimi çevrelerce “post modern darbe” olarak yorumlanan kararlarının uygulanmaması eleştiren Erdoğan,  “28 Şubat, tarikatları ve cemaatleri tehdit olarak kabul etti ve ABD ile işbirliği içindeki siyasal İslamcılıkla mücadele etmeye başladı. 28 Şubat’ın en önemli amacı, demokratik ve laik cumhuriyetimizin yaşamasını sağlayacak girişimleri başarmaktı. Bugün laiklik ilkesi yok edilirken bu kararlar, daha da önem kazanmaktadır. O gün herkesin desteklediği bu süreç, günümüzde yok sayılmaktadır.” Uyarısında bulundu.

Erdoğan açıklamasının sonunda “Türk Ordusunun şerefli subaylarına bu zulümleri, bu işkenceleri yapanlar suçludur. Bununla birlikte bu olaylara tepki vermeyenler, gündeme getirmeyenler de bu suçlara ortaktır. Cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine bağlı Türk Ordusunun şerefli subayları sahte kanıtlarla, FETÖ’cü yargıçların kararıyla cezaevine yollandı ve orada ölmeleri için her şey yapılıyor. Bu kinin nedeni Atatürk’ten ve laik cumhuriyetten intikam almaktır. Unutmayalım hukuk, bir gün herkese gerekecektir, bu hesaplar günü geldiğinde sorulacaktır. Bu zulümleri yapanların da yargılanacağını unutmayalım…” görüşüne yer verdi.

Paylaşın:
230 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ