logo

14 MART TIP BAYRAMI MESAJLARI…

Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilen 14 Mart, Tıp Bayramı olarak kutlanıyor. 14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile siyasiler, bürokratlar ve stk’lar açıklama yaparak tıp dünyasının temsilcilerini kutluyorlar.

Yayın kurulumuza ulaşan Tıp Bayramı mesajları şöyle :

ZONGULDAK VALİSİ MUSTAFA TUTULMAZ :

Sağlık göstergeleri ülkelerin gelişmişlik düzeylerini belirleyen temel etkenlerden biri olarak kabul edilirken; toplumun huzur ve refahı, ekonomik büyüme ve kalkınmanın, işgücü verimliliğinin artırılabilmesi için sağlık hizmetlerinin kaliteli ve kesintisiz olarak sunumu büyük önem arz etmektedir.

Devletimizin “sosyal devlet” ve “önce insan” anlayışıyla hareket ederek özellikle son yıllarda sağlık sektöründe yaptığı yatırımlarla gelişmiş, modern tıbbi teknolojik imkanlara ulaşılmış; vatandaşlarımıza nitelikli, erişilebilir sağlık hizmeti sunma noktasında tıbbi gelişmeleri yakından takip eden, yeni teknikleri araştırarak uygulayan, bilgi ve beceri ile donanmış hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmaları ve değerli katkıları sayesinde önemli bir noktaya gelinmiştir.

Sağlık çalışanlarımız; 2020 yılı Mart ayında başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan salgınla mücadelede, 2023 yılı Şubat ayında yaşanan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem felaketi sonrasında bölgede depremzede vatandaşlarımıza sunulan sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde hiçbir aksaklığın yaşanmaması için insanüstü gayret göstererek mesleklerini fedakarca yürütmüşlerdir. Her türlü zorluğa rağmen çalışmalarına devam eden, hayatımızın her anında yanımızda olan sağlık çalışanlarımıza duyduğumuz minnet tarifsizdir.

Ülkemizin dört bir köşesinde, Milletimizin sağlığı ve varlığı için gece gündüz demeden üstün bir gayret ile çalışan, derdimize derman olan, insanı yaşatmayı meslek olarak seçen tüm sağlık çalışanlarımızın “14 Mart Tıp Bayramı”nı en içten dileklerimle kutluyor; çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum.


SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. GÜNER DAĞLI:

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Prof. Dr. Dağlı, “Hekimlik, çok büyük sorumluluk ve özveri gerektiren kutsal bir meslektir” dedi.

Yaşamın her anında toplum sağlığı için büyük fedakarlıkla görevlerini yerine getiren sağlık çalışanlarının, pandemi sürecinde olduğu gibi deprem felaketinde de büyük sorumluluklar üstlendiğini kaydeden Prof. Dr. Dağlı, mesajını şöyle sürdürdü:

“6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen, tüm dünyayı derinden sarsan deprem felaketinin ardından içinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte hepimize büyük görevler düşüyor. Bu bilinçle yaralarımızı sarmak, insanlığa umut olmak ve bu zor günleri birlikte aşmak için akademik, idari personelimiz ve öğrencilerimiz ile var gücümüzle çalışıyoruz.

Her dönemde olduğu gibi bugün de depremin ilk dakikalarından itibaren toplumun sağlığını korumak için ailelerinden uzakta, üstün bir gayret ve özveriyle gece gündüz demeden mücadele veren hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Değerli sağlık çalışanlarımıza sonsuz bir minnet borçluyuz.”

Prof. Dr. Dağlı, “Yüreğimizde derin yaralar açan deprem felaketinde meslektaşlarımızdan ve ailelerimizden de can yakan kayıplarımız oldu. Başta öğrencilerimiz ve yakınları olmak üzere hayatını kaybeden vatandaşlarımızın derin üzüntüsü içindeyiz. Vefat edenlere Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum” diyerek mesajını sonlandırdı.


 KDZ. EREĞLİ KAYMAKAMI MEHMET YAPICI

14 Mart 1827 tarihinde Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire’nin kuruluşu Türkiye’de modern Tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilmektedir ve okulun kuruluş günü olan 14 Mart, Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturunca tüm bireylerin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanması, insan sağlığının korunması ve mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi insanlığın ve tüm toplumların en önemli hedefidir.

Sağlık hizmetlerinin arzu edilen en üst seviyeye çıkartılmasında ve sağlıklı bir gelecek tesis edilmesinde yeni yapılanmaların yanında özellikle hekimlerimize ve tüm sağlık personellerine büyük sorumluluk ve görevler düşmektedir.

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözüyle Mustafa Kemal Atatürk’ün güven ve takdirini kazanmış değerli hekimlerimiz ve her düzeydeki sağlık çalışanlarımızın, en temel insan hakkı olan yaşama hakkının korunmasında ve bu hakkı kullanmamızda gösterdikleri titiz ve insanüstü gayretleri her türlü övgünün üzerindedir.

İlçemiz sağlık hizmetlerinin sunumunda önemli bir misyonu üstlenmiş bulunmaktadır. Nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunmak amacıyla tüm sağlık çalışanlarımızın büyük bir azim ve özveriyle hizmet ettiklerine yürekten inanıyorum.

İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI YÖNETİM KURULU

“Osmanlı Padişahı II. Mahmut döneminde Hekimbaşı Behçet Efendi’nin girişimi ile 14 Mart 1827’de Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire kurulmuştur. Bu modern tıp okulu Osmanlı İmparatorluğu’ndaki sağlık eğitimi ve örgütlenmesine atılan ilk modern adımlardan biridir.

Tıp Bayramı ilk kez 14 Mart 1919’da işgal altındaki İstanbul’da kutlanmış, bir direniş simgesi olarak düşünülüp yaşama geçirilmiştir.

Yani 14 Mart Tıp Bayramı, vatanseverlerin ülkesine sahip çıkan bir refleksi olarak ülkemizde kutlanmaya başlamıştır.

Tıp alanında o günden bugüne kat edilen mesafe büyüktür.

Doktor, ebe, hemşire, hizmetli ve diğer tüm sağlık personeli, gece-gündüz demeden, büyük bir özveriyle çalışmaktadır.

Sağlık çalışanları, sağlık hizmeti verirken şiddetle de karşı karşıya kalmaktadır. Sağlıkta şiddetin son bulmasını diliyoruz.

Sorunlarının çözümünde tüm sağlık çalışanlarımızın yanındayız.

Emeğini ve hayatını insan sağlığına adayan, bu yolda takdire değer büyük bir özveriyle sağlık hizmeti veren tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyoruz”.


CHP KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI HİKMET UZUNER

Ülkemizde de, 1976’dan bu yana kutlanmakta olan Tıp Bayramını bu yılda sağlık sistemimizdeki bazı temel sorunlarının çözüme kavuşturulamadığı gibi büyüyen yeni sorunların olduğu gerçeği altında kutluyoruz. Hastalarımızın ilaca erişimi giderek zorlaşıyor ve eczaneler çaresiz. İktidar kalıcı çözümler üretmek yerine aldığı ve bize göre yanlış olan kararlarla günü kurtarmaya çalışıyor.

Yinede Bu özel günde her şeyden önemli olan sağlığımızı korumak veya bize kazandırmak için çabalayan tıp çalışanları için ülkemizi yöneten siyasal otorite başta olmak üzere hepimizin vereceği mesajlar, sağlık sektöründe çalışanlar için büyük bir önem taşıyor.
Ancak Ülkemizin her köşesinde, İnsan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sonsuz sabır ve üstün gayret ile çalışan ülkesini ve milletini veren, iyi yetişmiş doktorlarımız için “Beni Türk hekimlerine emanet edin.”, diyerek kendilerinin önünde geniş bir ufuk açan Mustafa Kemal Atatürk’ün sahiplenmesinden ‘Giderlerse gitsinler ‘ diyerek değersizleştiren bir söylemle karşı karşıyayız maalesef..
Zorluklarla dolu mesleklerini insan onuruna yakışır şekilde yerine getirmeye çalışan tüm fedakâr sağlık çalışanlarının birçok açıdan aynı onura yakışan şartlara haiz olmadıkları, birçok hastanede bir doktor başına düşmesi gereken ortalama hasta sayısının çok çok üzerinde hasta kabulü yaparak insanüstü emek harcama durumuna itildiği gerçeği karşımızdadır. Buna rağmen gece-gündüz, kar-çamur, bayram-tatil demeden büyük bir özveriyle insanların sağlıklı ve daha sağlıklı yaşaması için ellerinden gelen her türlü çabayı esirgemeyen, sunan verilen görevleri zamanında ve tam yapan sağlık çalışanları, birçok sosyal haktan yoksun biçimde görevlerini ifa etmektedir.

Zaman zaman, görev yaptıkları hastanelerde darp edilen, hakarete uğrayan, horlanan sağlık personeli, bugünlerde de toplumumuzun en vefakar çalışanları olarak öne çıkmıştır. Dünyayı etkisi altına alan ölümcül virüsle mücadelede birçok önlem alınırken, insanların sokağa çıkmaya korktuğu günlerde onlar her daim görevlerinin başındadır.
Nitekim 11 ilimizde meydana gelen onbinlerce insanımızın enkaz altında kalarak hayatlarını kaybettiği depremin ardından bütün sağlık çalışanlarımız seferber olarak yaralı olan vatandaşlarımızın sağlığına kavuşması için zor şartlarda üstün bir gayretle çalışmışlardır. Bu vesile ile depremde hayatını kaybeden başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet geride kalanlara sabır ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.
Geçmişte olduğu gibi bugün de sağlıklı bireylerin yetişmesinde ve her insanın sağlığın korunmasında özveri ile çalışan sağlık çalışanlarımız, gelecekte de hepimizin en sağlam güvencesi olmaya devam edeceklerdir.
Bu duygu ve düşüncelerle bütün sağlık çalışanlarının burukta olsa 14 Mart Tıp Bayramlarını kutluyor, şükranlarımı sunuyorum.



Paylaşın:
368 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ