logo

15 TEMMUZ ANMA PROGRAMINA EREĞLİ’DE YOĞUN KATILIM OLDU

  • 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Kdz. Ereğli’de düzenlenen gece programına yoğun katılım oldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Kdz. Ereğli’de gündüz ziyaretler, gece ise 15 Temmuz Fotoğrafları sergisi ve Anma etkinlikleri düzenlendi.

İlçe Merkezindeki Atatürk Anıtı önünde saat 20.00’deki Fotoğraf Sergisi ve 21.00’de gerçekleştirilen Anma Programına; Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı V. Serhat Akın Bekiroğlu, Önceki Dönem Zonguldak Milletvekillerinden Faruk Çaturoğlu, İçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Akça, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, Daire Müdürleri, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Sezer, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, BBP İlçe Başkanı Yusuf Karaoğlu, MÜSİAD Şube Başkanı Kemal Gülbay, Erdemir’i temsilen Sıcak Haddehaneler Direktörü Kenan Acar, Şehit ve Gazi yakınları ile kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

BAYRAK TESLİMİ DUYGULANDIRDI

Program Kdz. Ereğli Belediyesi Paravolley ve parayelken Takımı temsilcisinin takım arkadaşları ile birlikte alana gelerek Kaymakam Yapıcı’ya bayrak sunumu ile başladı. Türk Bayrağı 3 kez öpülerek teslim edilip, 3 kez öpülerek teslim alınırken duygulu anlar yaşandı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi, bayraklar askerler tarafından göndere çekildi, katılımcılara bayrak dağıtımı yapıldı.

MİLLETVEKİLİ BOZKURT: “İHANETİ UNUTMAYACAĞIZ”

Törende Konuşan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, “15 Temmuz 2016’daki hain kalkışmanın; ülkemizi işgali, milletimizin bölünmesi ve demokrasimizin ortadan kaldırılmasına yönelik olarak yapılmak istenen bir ihanet ve terör saldırısı olduğunu unutmadık ve asla da unutmayacağız! Her bakımdan bir dönüm noktası olan 15 Temmuz gecesi göstermiştir ki hiçbir ihanet odağı, ayağa kalkan millî ruh ve demokrasi inancımız karşısında duramayacak; Türk milleti yenilmeyecek ve hangi engel karşısına çıkarsa çıksın Türk devleti yıkılmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyorum. Bu şanlı direniş sürecinde gazilik mertebesine erişen kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

KAYMAKAM YAPICI : “DEMOKRASİNİN VE BAĞIMSIZLIĞIN GARANTİSİ BU MİLLETTİR”

Kaymakam Yapıcı ise, konuşmasının son bölümünde “15 Temmuz bize şu gerçeği gösterdi: Bu millet asil, cesur ve kahraman Bu millet vatanı söz konusu olduğunda aynı safta buluşma gösteren kahraman bir millettir. Türkiye’de demokrasinin de, bağımsızlığın da en büyük garantisi, ferdi olmaktan her zaman şeref duyduğumuz işte bu büyük millettir. Bu düşüncelerle başta Cumhuriyetimin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için canlarını feda eden şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimiz minnetle anıyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Kaymakamlık tarafından hazırlanan Program, video gösterimleri, şiirlerin okunması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşmasının yayınlanması Kuranı Kerim tilaveti ve tasavvuf Müziği ile devam etti.   

Programın devamında Kızılay Çadırında çorba ikramı yapıldı.  

Paylaşın:
419 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ