logo

15 TEMMUZ ETKİNLİK PROGRAMI VE MESAJLARI

15 Temmuz 2016’da hain Fetö’nün darbe girişiminin yıldönümünde, tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak ve Ereğli’de de direniş gününü hatırlatmak adına çeşitli etkinlikler düzenlenecek, mesajlar yayınlanacak.

15 Temmuz 2021’in teması olan “Türkiye Geçilmez” sloganı ile Kdz. Ereğli Kaymakamlığı tarafından ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ kapsamında gerçekleştirilecek programa göre ; 15 Temmuz Perşembe günü saat 12.30’da Meydanbaşı camisinde Kura-Kerim ziyafeti, 13.30’da Şehitlik ziyareti, 14.30’da fidan dikimi, 19.00’da Şehit ve Gazi Aileleri yemek daveti ve saat 20.45’te Atatürk Anıtı önünde anma etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Öte yandan, günün anlam ve önemini belirten açıklamalar şöyle :

ZONGULDAK VALİSİ MUSTAFA TUTULMAZ

15 Temmuz 2016 gecesi ülkemiz, milli iradeye, onun temsilcisi olan meclisimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza FETÖ terör örgütünce yapılmaya çalışılan tarihimizin en büyük, en hain, en sinsi darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır.

Demokrasi tarihimizin dönüm noktası olan bu hain kalkışmanın beşinci yılında, hain darbe girişiminin, aziz milletimizin tarihe geçen destansı direniş ve milli mücadele ruhuyla engellenmesiyle büyük bir gururu yaşarken, 251 kahraman güvenlik görevlisi ve vatandaşımızın şehit olması, 2194 vatandaşımızın ise gazi olması nedeniyle büyük bir hüznü de yüreğimizde taşıyoruz.

Tarihi boyunca hürriyeti, birlik ve beraberliği uğrunda azim, inanç ve kararlılıkla mücadele eden, ödün vermeyen, asil, cesur ve necip milletimiz, bunun en son örneğini 15 Temmuz 2016 gecesi göstermiş, o kutlu gecede, Milli İradeyi yok saymaya çalışan,aklını kiraya vermiş, dış güçlerce yönlendirilen ve kullanılan, şuursuz, alçak FETÖ hainlerine karşı Milletimizin, ülkemizin geleceğine, milli irade ve demokrasiye sahip çıkmıştır.

15 Temmuz 2016 gecesi, devletimizinbüyük ve güçlü Türkiye yolundaki inançlı, kararlı ve hızlı yükselişini, bölgemizdeki gücünü ve etkinliğini hazmedemeyen, ülkemizin ekonomik, toplumsal ve siyasaldüzenini yıkmak, varlığımızı, birlik ve beraberliğimizi yok etmek, bizleri karanlığa boğmak amacıyla hareket eden hainler, kalleş bir planı uygulamaya koyarak soysuzca bir darbe girişimine yeltenmişlerdir. 

Bu asil millet;   düşmana çevrilmesi gerektiğine inandığı silahların kendisine yönelmesiyle birlikte, tankları insanımızın üzerine süren, kurşun yağdıran, uçaklardan bomba atan hainlere karşı Sayın Cumhurbaşkanımızın dik ve kararlı duruşu ile“halkın gücünün üstünde bir güç tanımadığını” ifade eden konuşması ve çağrısının ardındancanını ortaya koyarak bu aziz vatanı korumuştur. 

15 Temmuz gecesi Demokrasi, İstiklal ve istikbalimizden asla taviz verilmemiş, milletimizin varlığına, birliğine, dirliğine ve demokrasisine yönelen tehdidi bertaraf etmek için FETÖ Terör örgütüne ve hain harekete karşı gereken cevap milletimizce verilmiştir.

Geçtiğimiz süreçte FETÖ ve darbecilerle mücadelede önemli bir yol kat edilmiş, büyük bir başarı sağlanmış, mücadele halen etkin bir şekilde devam etmektedir, kararlılıkla devam etmektedir.

Hain FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016 gecesi kalkıştığı alçak, hain darbe girişimini ve ihaneti buna karşılık olarak aziz milletimizce canı pahasına ortaya konulan onurlu direnişi milletimiz hiçbir zaman unutmayacak, anlatacak ve hatırlatacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; devleti ve milleti uğrunda bizlerin huzuru ve refahı için gözünü kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum. 

Bu aziz vatan için her zaman olduğu gibi bundan sonra da demokrasi, birlik ve beraberlik nöbetimiz sonsuza dek bitmeyecek, dimdik ayakta duracak; vatan milletin, irade milletin olacaktır.  


AK PARTİ KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI AVUKAT SAFFET BOZKURT

“Topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan hainlere, bu toprakların sahipsiz olmadığını her zaman gösteren milletimiz; 15 Temmuz 2016 tarihindeki karanlık gecede de darbecilere karşı onurlu ve güçlü duruş sergileyerek, demokrasimize ve devletimize sahip çıkmıştır. Tehdit, yağma, alıkoyma ve bombalama şeklinde sergilenen şiddet; Türk Milletinin çelikten iradesini kıramamış ve darbe girişimi akamete uğratılmıştır. Yaşanan süreçte ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilçemizde de değerli hemşehrilerimiz, siyasi partilerimiz ve sivil toplum örgütlerimiz başta olmak üzere tüm dinamiklerimiz, darbe girişiminin öğrenildiği ilk andan itibaren ortaya koyduğu irade ile birlik ve beraberlik ruhunun bütün sorunların üstesinden geleceğini kanıtlamıştır. Böylesine kutlu bir mücadele bize, vatan mevzu bahis olduğunda milletimizin hiç düşünmeden aynı safta birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza duracağını ve ne pahasına olursa olsun vatanından, bayrağından, hürriyetinden, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini bir kez daha göstermiştir

Bu duygu ve düşüncelerle, destansı direnişimizin beşinci yıldönümünde millet olarak vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkmanın haklı gururunu yaşarken; hain terör örgütü FETÖ’yü bir kez daha lanetliyor, darbe girişiminde Şehitlik mertebesine ulaşan aziz Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, hainlere karşı mücadelede yaralanarak gazilik şerefine erişen kahramanlarımıza şükran ve minnetlerimi sunuyorum.”


İYİ PARTİ ZONGULDAK İL BAŞKANI YAVUZ ERKMEN

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde bugün vatanı, milleti, bayrağı ve milletin egemenliği için şehit olan vatan evlatlarini rahmet ve saygıyla anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Milletimizin iradesi herşeyin üstündedir. Baska bir güce teslim edilemez. Devletine sahip çıkan milletimizle gurur duyuyoruz. Bir daha böyle acı olaylarla karşılaşmamak içinde devlet yönetiminde liyakatin hakim olmasını, hiç bir gücün milletin iradesi yerine konmamasını özellikle devletimizi yönetenlerden bekliyoruz.


GENEL MADEN İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI HAKAN YEŞİL

“Bağımsızlığımıza, milli iradeye, ülkemiz demokrasisine ve cumhuriyete, ülkemizin ve milletimizin geleceğine karşı yapılan 15 Temmuz darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz. Darbecileri engelleme mücadelesine katılan ve şehit olan tüm güvenlik görevlilerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz. Darbe girişimine karşı sokaklara çıkan ve canı pahasına direnerek milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmak için şehit olan kahraman yurttaşlarımızı sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Kahraman gazilerimize uzun ömürler diliyoruz. Darbe girişiminin öğrenildiği andan itibaren demokrasi nöbetine katılan tüm madenci kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ediyor ve her zaman ve her şart altında demokrasiye, milli iradeye sahip çıkmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.”


GÜLÜÇ BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN DEMİRTAŞ

Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir. Türk tarihi milletimizin bütün dünyaya karşı onurunu, namusunu ve bağımsızlığını kanının son damlasına kadar koruduğunu gösteren emsalsiz destanlarla doludur. Beşinci yıl dönümünü onur ve gururla andığımız 15 Temmuz da bu destanlardan bir tanesidir.

Aziz milletimiz, iradesini gasp etmek isteyen, özgürlüğüne, bağımsızlığına kast etmek isteyen hain FETÖ’ye karşı şerefli bir mücadele vermiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, darbeye karşı durma çağrısı yapmasının ardından ülkemizin dört bir köşesinde genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle milli birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla gece boyunca tankın, tüfeğin, topun, uçağın, helikopterin karşısına imanıyla, inancıyla karşı duran milletimiz, darbe teşebbüsünde bulunanların heveslerini kursağında bırakmış, milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimize, demokrasimize ve devletimize sahip çıkmıştır. 

Milletimizin bu kararlılığı ve milli iradeye sahip çıkabilme becerisi, devletin en ücra köşelerine nüfuz eden bu çeteye, tarihi bir ders verirken, aynı zamanda içeriden ve dışarıdan gelebilecek her türlü tehdidi de her daim bertaraf edebilecek güçte olduğunu göstermiştir. Vatan söz konusu olunca gözünü karartan milletimiz, Allah’ın inayeti ve yardımıyla her zorluğun üstesinden gelmeyi bilmiştir. Anlatmakla gurur duyduğumuz, Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızdan; Mehmet Çavuşların, Şerife Bacıların, Nezahat Onbaşıların, Çanakkale’nin kahraman yiğidi; Seyit Onbaşıların taşımış olduğu o ruhun hala devam ettiği 15 Temmuz günü de açık bir şekilde görülmüştür.

Bizler şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu önemli günü hep şerefle yâd edecek, aziz milletimizin iradesine kast eden bu alçak girişimi hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmayacağız. Tüm dünya şunu bilmelidir ki; büyük Türk Milleti; nereden gelirse gelsin açıkça veya haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca kalkışmaları, 15 Temmuzda olduğu gibi, daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti; hedefleri doğrultusunda, bağımsız bir şekilde, aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerimle 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün beşinci  yıldönümünde bağımsızlığımız ve demokrasimiz uğruna mücadele veren 15 Temmuz şehitlerimize ve tarih boyunca aynı ortak mukaddes değerlerimiz uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, milli irademize sahip çıkan aziz milletimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.



Paylaşın:
539 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ