logo

2019 İLK YARI RAPORU

Manşet haberimizde yılın ‘en’lerini seçmişken, köşemde de 2019 manşet ve köşelerinden panoramik derleme yapayım istedim.  Amacım okuyucuya rapor vermek ve hafızaları tazelemek…

2019’a yaklaşan yerel seçimler hazırlıkları ile girdik ama biz ekonomi gazetesi olmanın verdiği farkındalığı göz önüne alarak ilk sayımızda ESNAF AĞIR YÜKTEN KURTULMALI demiştik. Hemen ardından Ocak 2. sayımızda CHP Milletvekili Ünal Demirtaş’ın TERSANELERE ÖZEL TEŞVİK VE DESTEK VERİLSİN sözünü manşete çekmişiz. Diğer yandanbelediye başkan adayları sür manşetlerimizde yer bulmuş. Ocak sayılarının köşe yazılarında da bendeniz(D.G.) MERHABA BAŞKANIM ve LİDER ; Can Canver’de(C.C.)ise KLASİK ÇAĞ HERAKLİA PONTİKA TIBBI ve CEVİZ CAFE’DE BİR EREĞLİ SABAHI  başlıklarının altını doldurmuşuz.

Yerel seçim maratonu devam ederken; Şubat ayının ilk sayısında “halk oyuna talip olan adaylardan şeffalık istiyor” üst başlığı ile ADAYLAR MAL BEYANINDA BULUNSUN çağrısında bulunmakla kalmamış, bir sonraki sayıda SIRA PROJELERİNDE başlığı ile belediye başkan adaylarının projelerini sorgulamışız. 7 Aday ise bolca propaganda yapmış. Hepsine yer vermişiz. Köşelerde D.G: İYİ Kİ VARLAR ve İLLE DE SİYASET… C.C: KDZ. EREĞLİ’Lİ HATTAT ÖMER FAİK EFENDİ

Mart ayının ilk manşeti BEKLİYORUZ olmuş. Burada; hem cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ereğli’ye gelecek olmasını, hem de 10 madde halinde şehrin beklentilerini çağrıştırmış olduk. İkinci sayıda ise Erdemir’in 1 milyar dolarlık yatırım sözü ERDEMİR GÜÇLENECEK manşeti ile yer alırken, PARTİ BAŞKANLARININ EREĞLİ İLGİSİ alt manşet olarak okuyucuya detaylıca sunulmuş. Köşe başlıklarımız ise  DG: TÜM ADAYLAR CANLI YAYINDA-ÜNYE ÇALIŞTAYI ve BELEDİYE İZELME VE DEĞERLENDİRME KURULU”…  CANVER: ÇAKALOĞLU MEHMET ÇELİKEL” olmuş.

Nisan ayı ilk sayısı Başkan Posbıyık’ın seçimi kazanmasının hemen ardından söylediği “YATIRIMCIYA İLGİ, İŞSİZLİĞE ÇARE” sözleri ilgimize çekerek manşetten vermişiz. Aynı sayıda “ERDEMİR’DEN AR-GE’YE 30 MİLYON USD’LİK YATIRIM” haberi sür manşetimizi kaplamış. 2. Sayımızda ise her zaman olduğu gibi turizm haberini manşet yapmış ve şu başlıkla vermişiz: TURİZM BARIŞ VE KALKINMA YOLUDUR. Köşelere bakacak olursak DG: POSBIYIK’IN YENİ DÖNEMİ ve TURİZM ÇALIŞTAYI… CANVER: BİR SEVDA ŞARKISIDIR EREĞLİ VE KÖYLERİ ve ÇOCUKLUĞUMUN OYUNLARI.

Mayıs ayı geldiğinde artık siyasetten uzaklaşarak, Zonguldak hava limanımızın uçuşlara başladığını  “VE UÇUYORUZ” başlığı ile sunarken, sür manşetlerde  “ERDEMİR 54. YILINI KUTLUYOR” ve “DENİZ MÜZESİ VE SANAT GALERİMİZ OLACAK “ başlıkların kullanmışız. Mayıs ayının 2. Sayısında ise CHP milletvekili Ünal Demirtaş’ın meclis kürsüsünden işsizlik sorununa dikkat çekmesini “ACİL ÖNLEM!” manşeti ile duyurduğumuzu arşiv kayıtlarımız söylüyor. Köşeler şöyle: DG: GÜNDEMDEKİ İYİ ŞEYLER ve EKONOMİ İYİ GİTMİYOR…. CANVER: TAŞKÖPRÜ SARIMSAĞININ MUCİZESİ ve ZONGOLDAK’LA GURUR DUYDUĞUM AN

Haziran ayının ilk sayısında sormuşuz : “KAMPÜS NE OLDU?” diye… Haberin detayında ise süreci özetleyerek okuyucularımız adına seçilmiş ve atanmış yetkilere tekrar tekrar sorarak konuyu gündemde tutmayı hedeflemişiz.  Haziran ayının 2 sayısının manşetini Ereğli Festivali’ne ayırarak Başkan Posbıyık’ın festival tanıtım ekinliğinde söylediği AMAÇ EREĞLİ’NİN TANITIMI VE EKONOMİK HAREKETLİLİK sözlerini manşet yapmışız. Köşelerde D.G: ÇIT YOKLAR KERVANI ve AÇIKLAMA VAR AÇIKLIK YOK…Canver’de : EREĞLİ YÖRESİNDE GAGAVUZLAR ve KDZ. EREĞLİSİ VE YÖRESİ ÇEPNİLERİ konularını işlemiş.

Evet, başta da söylediğim gibi amacım (‘manşet ve köşeler gazetenin/gazetecinin kimliğidir’ görüşünden yola çıkarak )okuyucuya rapor vermek ve hafızaları tazelemek… Diğer yandan da mesleğimizin bir “konum” değil, bir “oluş” olduğu kabulü ile sorumluluğumuzun farkında olduğumuzun görüntüsünü selfie(özçekim) olarakçekme/gösterme gayretindeyim…Önde Haber Hayat, arkada manşet ve köşeler…  Ah karikatür ustası meslektaşım Kurtuluş Ayyıldız bunu çizse ne güzel olurdu.

Meslektaşım demişken… Geçtiğimiz 7 yılda özellikle dayanışma içinde olduğumuz değerli refiklerimize, emeğe saygılı tüm meslektaşlarımıza ve fahri olarak destek veren haber kaynaklarımıza en samimi teşekkürlerimizi sunarız. Bize güvenmeye devam edebilirsiniz dostlar.

Ve tabi ki “2019 İKİNCİ YARI RAPORU” na bir sonraki köşemizde devam edeceğiz.

Merhaba 2020. Hoş geldin. Sefa getirirsin inşallah; Hepimize kutlu olsun.

Paylaşın:
1462 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ