logo

2022 EREĞLİ FESTİVALİ CAM SANATLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

22.Kdz.Ereğli Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Festivali’nde cam sanatlarına ağırlık verilecek.

Kdz. Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından STK temsilcilerinin katılımı ile 22.Kdz.Ereğli Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Festivali ön hazırlık toplantısı yapıldı.

8 Nisan Cumartesi günü saat 18.00’de Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda yapılan toplantıya katılım düşük oldu.

ATEŞ: “SAHİP ÇIKILMASINDAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ”

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammet Ali Ateş, toplantıda yaptığı konuşmada Kdz.Ereğli Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Festivali’nin pandemi nedeni ile 2 yıldır yapılamadığına dikkat çekerek bu sene 22-23-24 Temmuz 2022 tarihlerinde yapılacağını açıkladı. Festivalin belediye tarafından organize edildiğini ancak tüm halk ve stk’lar tarafından sahiplenildiğini, belediye olarak bundan memnuniyet duyulduğunu ifade eden Ateş, 2022 yılı festivalinde cam sanatlarına ağırlık verileceğini, ilgili kişi ve kurumlarla görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.

ULAŞIM, KONAKLAMA VE AĞIRLAMA BELEDİYEDEN

Ateş, STK temsilcilerine yönelik yaptığı konuşmada festival kapsamında yöresel değerleri ön plana çıkartacak etkinliklere ağırlık verilmesini istedi. Şehir dışından etkinlik için davet edilecek konuşmacı, halk oyunları ekibi, yazar-çizer veya sanatçıların ulaşım, konaklama ve ağırlama ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılanacağını duyuran Ateş, STK temsilcilerine imza karşılığı teslim edilen festival katılım ve takip formlarının 22 Nisan tarihine kadar belediyeye teslim edilmesini istedi.

ÖNEMLİ TOPLANTI MAYIS AYINDA

Soru üzerine, 2022 festivalinin ‘tema’sının henüz netleşmediğini belirten Ateş, Uluslararası Festivaller Birliği 2022 yılı toplantılarından 1 tanesinin de 13-14-15 Mayıs tarihlerinde Kdz. Ereğli’de yapılacağını açıkladı.

“KATKIYA HAZIRIZ” DEDİLER

Toplantıda söz alan ; Aydın Erol, Cihangir Amca, Doğan Gönüllü, Kadriye Akkoç, Sezai Çimenoğlu, Aziz Boy, Şaban Çetinkaya, Taner Tatoğlu ve diğer stk temsilcileri de soru, görüş ve önerilerini dile getirerek, Kdz. Ereğli ve festival için her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade ettiler. Katılımcıların talepleri Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevlisi Halime Çetin Subaşı tarafından değerlendirilmek üzere not alındı.

Paylaşın:
982 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ