logo

21 EKİM DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJLARI

İlk özel gazete olan Tercüman-ı Ahval gazetesinin 21 Ekim 1860’ta ilk yayınını gerçekleştirmesinin yıl dönümü Dünya Gazeteciler Günü olarak kutlanıyor. İstanbul’da 1860-1866 arasında yayımlanan ilk özel gazete Tercüman-ı Ahvâl, 22 Ekim 1860’ta Agah Efendi ve Şinasi tarafından çıkarıldı. 

Gazeteciliğin(‘Basın’ın) tanımı dahi tartışılırken; siyaset, sermaye ve bürokrasi arasında sıkışan meslek, bugünlerde ekonomik zorlukların da eklenmesi ile zor bir iş haline geldi. Demokratik yönetimlerde “yasama, yürütme ve yargı”dan sonra dördüncü temel güç sayılan basın ve mensupları, halkın özgürce haber alması adına “bağımsızlık ve tarafsızlık” mücadelesi vermeye (1860 yılından beri hala) devam ediyor.

…Ve son söz olarak ‘iş’te Haber Hayat Gazetemizin çıktığın günden bu yana logosunda yer alan ve misyonunu da içeren “daha aydınlık bir dünya daha aydınlık bir hayat” tümcesinin açılımını “unutmayın” başlığı ile hatırlatıyoruz :

UNUTMAYIN!

“SİZE ULAŞAN HER BİLGİNİN, HER HABERİN KAYNAĞINDA
GAZETECİLERİN ÖZVERİSİ VAR. DAHA AYDINLIK BİR DÜNYA,
DAHA AYDINLIK BİR HAYAT ÖZLEMİ VAR”

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeni ile yayın kuruluşumuza ulaşan kutlama mesajları için teşekkür ederiz.

Mesajlar geliş sırasına göre şöyle :





ARSLAN KELEŞ /KDZ. EREĞLİ TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI :

Görevini her türlü zorluğa rağmen yerine getiren canları pahasına gece gündüz demeden bizlere doğru bilgi vermeyi amaç edinmiş tüm Basın Mensuplarımızın 21 EKİM DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ Kutlu Olsun.


ZONGULDAK VALİSİ MUSTAFA TUTULMAZ :

Toplumsal hayatın gelişmesi, güçlenmesi, toplumun bilinçlenmesi, bilgilendirilmesi ve kamuoyu oluşturulmasına büyük katkı sağlayan, görevlerini “Basın Meslek İlkelerini”ni esas alarak özveriyle yerine getiren basın mensuplarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum.


YUSUF ARSLAN / ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ KDZ. EREĞLİ ŞUBE BAŞKANI

Ülkemizde, Bölgemizde doğru ve ilkeli habercilik anlayışı için her türlü zorluğa rağmen kamuoyunu bilgi vermeyi amaç edinmiş tüm Basın Mensuplarımızın 21 EKİM DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ Kutlu Olsun.


BEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. MUSTAFA ÇUFALI

Büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapan, kamuoyuna objektif haberleri ulaştırmaya çalışan ve başta ilimizde görev yapan gazeteciler olmak üzere tüm gazetecilerimizin “21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü”nü kutluyorum.


Paylaşın:
777 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ