logo

“23 NİSAN 1920, TÜRK TARİHİNİN EN ÖNEMLİ GÜNLERİNDENDİR”

  • İyi Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Bayramını yazılı mesajla kutladı.

Balbaloğlu’nun Kdz. Ereğli’de kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Bayramı kutlamalarına protokol ile birlikte Atatürk Anıtı önünde ve Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinde katılım sağladığı fotoğraflarla yayınladığı mesajı şöyle :

23 Nisan 1920, Türk tarihinin en önemli günlerinden biridir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen Kurtuluş Mücadelesinden zaferle çıkan Türk Milleti, vatan topraklarının bütünlüğü ve korunmasında en önemli adımlardan biri işte bu tarihte atmıştır.

Gazi Mustafa Kemal, Türk Milletinin hür ve demokratik yaşamını en iyi şekilde sürdürebileceği “Cumhuriyet”in temellerini 23 Nisan 1920’de oluşturulan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile atmıştır. Gazi Meclis’in oluşması ve sonrasında süren mücadele ile ilerleme kaydeden Türkiye, aradan 3 yıl gibi bir süre geçmesinin ardından da “Türkiye Cumhuriyeti”ni resmen ilan etmiştir. Büyük Önder Atatürk, böylesi anlamlı bir günü çocuklara armağan ederek, geleceğimizi de teminat altına almıştır.

103. Yılına ulaştığımız 23 Nisan Atatürk’ün Anma Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yaşadığımız bugünlerde çok daha büyük anlam kazanmıştır. Bu vesileyle 23 Nisan Atatürk’ün Anma Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, İYİ Parti olarak biz de Büyük Önder’in çizdiği yolda, belirlediği ilkelerde yürüyerek, Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşaması mücadelemizi sürdüreceğimizin bir kez daha bilinmesini istiyoruz. Sevgi ve Saygılarımla.

Paylaşın:
289 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ