logo

23 NİSAN COŞKUSU SPOR SALONUNDA DEVAM ETTİ

  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde coşku ile kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar, kapalı spor salonunda gerçekleştirilen tören ile devam etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104’ncü yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurtta olduğu gibi Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde de kutlandı. Anıt Park’taki tören İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül’ün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

Karadeniz Ereğli Gençlik ve Spor Bakanlığı Ereğli Kapalı Spor Salonu’nda devam eden kutlamalarda da ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

AKGÜL: “DÜNYADA ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYE EDEN TEK ÜLKE TÜRKİYE”

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, Milli Mücadele ve Kurtuluş savaşı dönemlerini özetledikten sonra , 23 Nisan’ın Dünyada ilk defa 1929 yılında çocuk bayramı olarak kutlanmaya başlandığını hatırlattı.

Yurt ve yurtdışındaki temsilciliklerde kutlanan 23 Nisan’ın milli birlik ve beraberliğin kenetlenmiş ifadesini temsil ettiğini de söyleyen Akgül, şu sözlerle devam etti:

“Bugünde bizlere düşen görev; hem atalarımızın emanetlerinin sahibi olduğumuzu göstermek, hem de onların aziz hatırasını en yoğun ve güzel biçimde yad etmek olmalıdır. 23 Nisan gibi milli bayramlarımız birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Halkımızın ve öğrencilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Bu bayramı ve bu günleri bizlere hediye eden başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle yad ediyorum.”

Törende; Şevval Berber Kaya “Milletin Meclisi” şiirini, öğrenci Belgin Durgut da “Ulusal Egemenlik ve Atatürk” şiirini okudu.

Ardından öğrenciler tarafından Anadolu’nun Renkleri Halk Oyunu sergilendi, step dans gösterisi izletildi. Tören yine öğrencilerin pelerinli dans gösterisinin ardından son buldu.

Kaymakam Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve diğer protokolün takip ettiği törene yoğun katılım sağlandı.

Paylaşın:
161 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ