logo

23 NİSAN, MUHTEŞEM GÖSTERİLERLE TAÇLANDIRILDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kdz. Ereğli’de muhteşem salon gösterileri ile kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi kdz. Ereğli’de de törenlerle kutlandı.

ANITA ÇELENK SUNULDU

İlk tören saat 9.30’da Atatürk anıtı önünde düzenlendi. Burada İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı’nın okundu ve öğrenciler tarafından Türk Bayraklarını göndere çekildi. Törene; Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Servet Güyen, siyasi Partilerin ilçe başkanları, daire ve STK yöneticileri katıldı.

OĞUZ ÇİFTİ’DE KATILDI

Törenler, Kutlama Programı ile İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Salonunda devam etti. Buradaki törene Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Askeri ve sivil Erken ile daire yöneticileri katıldı. Gösterileri hazırlayan okulun kurucuları Eğitim Hayırseverleri Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz çifti de protokol locasından gösterileri izledi.

İlçede faaliyet gösteren Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu tarafından 283 öğrenci ve tüm öğretmenlerin katılımı ile icra edilen edilen program, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra Minikler Selamlama Korusu ve Ereğli Çocukları konulu barkovizyon sunumu gerçekleştirildi.

AKSOY, ‘BARIŞ VE MUTLULUK’ DİLEDİ

Günün anlam ve önemini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy ise “siz çocuklarımıza armağan edilen bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle bayramınızı kutluyorum.” diye konuştu.

ERCAN “ÇOCUKLAR ÜLKEMİZİN PARLAYAN YILDIZLARIDIR”

Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu Müdür Begüm Ercan ise konuşmasında, “1920 yılında, Ulusal Egemenliğimizin ilan edildiği 23 Nisan tarihi Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuza dek koruyacak olan çocuklara armağan edilmiş dünyadaki ilk çocuk bayramıdır. Koşulsuz sevginin, masumiyetin, hayal gücünün, çok renkliliğin sembolü olan çocuklar geleceğimizin mimarları ve ressamlarıdır. Onlar, geleceğe renkli kalemleriyle yön verecek ve ülkemizin parlayan yıldızları olacaklardır.” ifadelerine yer verdi. Müdür Ercan ile birlikte 2 minik öğrencide katılımcıları selamladı.

283 ÖĞRENCİ GÖREV ALDI, FİNAL AYAKTA ALKIŞLANDI

Program, Renkli Çocuklar Potpori Dans ve ve Adam Olacak Çocuklar Ritim gösterisi ile devam etti. Programa günlerce hazırlıktan sonra çıkan çocuklar, bu bölümde Barış Manço’nun şarkıları eşliğinde gösteri yaptılar. Beğeni ile izlenen programda, ilçede düzenlenen yarışmalarda birinci olan 2 öğrenci şiir ve kompozisyon okudu. Devamında ise Anadolu Ateşi Halk Dansları gösterisi, farklı yörelerin oyunlarını sergiledi. ‘Aç kanatlarını Çocuk’ adlı müzikli gösterinin sunumun ardından ‘Kelebek Final Gösterisinde’ Atatürk ve Türk Bayrakları ile süslü pano ile selamlama yapılırken salon ayakta alkışladı.

GÖSTERİ İÇİN EMEK VERENLER…

İzleyiciler tarafından muhteşem olarak değerlendirilen gösteriler, İlçe Mİlli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Nurdan Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu Müdürü Begüm Ercan ve öğretmenlerin hep birlikte toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Törenin ardından Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz çiftinin salonda bulunan öğretmen, veli ve öğrencilerle sohbet ettiği görüldü.

GALERİ FOTOĞRAFLARI İÇİN GÖRSELLERİ TIKLAYINIZ:

Paylaşın:
1370 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ