logo

3 GÜNLÜK KISITLAMA SONRASI KORKUTAN MANZARA!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından vatandaşlar pazar yerine akın etti. Yoğunluğun arttığı pazarda korona virüs tedbirleri hiçe sayıldı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında 23 Nisan’ı da içine alan 3 günlük hafta sonu kısıtlaması getirilmişti. Kısıtlamanın ardından pazartesi günü Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kurulan halk pazarına vatandaşlar adeta akın etti.

YOĞUNLUK GEREKÇESİNİ FARKLI FARKLI YORUMLADILAR

Sağlık Bakanlığı verilerine göre en çok vaka artışı olan iller arasında yer alan Zonguldak’ta haftanın ilk gününde pazar yerine gelen vatandaşlar alışverişlerini yaparken, korona virüs tedbirlerine uyulmadığı görüldü. Pazar esnafı büyük marketlerden şikayetçi olurken, bazı vatandaşlar da tedbirlerin artırılması gerektiğini ifade ettiler.
Alışveriş için pazar yerine gelen vatandaşlar, “Tedbirler gelirse 1 ay sonra düzelir, daha iyi olur. Ne kadar dikkat etsek de virüsü kapıyoruz. Kimse dikkat etmiyor. Yoğunluğun olması 3 günlük vatandaşların evde olmasından dolayı. Yasak gelsin milletimiz dikkat etmiyor. Yeni tedbirlerin biraz daha sıkı olması lazım” dediler.
Kimileri ise yoğunluğun 3 günlük kısıtlamadan kaynaklandığını vurgulayarak, “Bugün pazartesi, 4 günün yoğunluğu var. Millet markete gidiyor alışverişini yapıyor, pazar alışverişini pazardan yapıyor. 4 günlük yasakta manav kapatılırsa yoğunluk olması normal” diye konuştular. (iha)

Paylaşın:
683 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ