logo

“30 AĞUSTOS, KURTULUŞ MÜCADELESİNİN TAÇLANDIĞI GÜNDÜR”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 30 Ağustos Zafer Bayramının 99’uncu yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

CHP’li Demirtaş mesajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da büyük bir askeri başarıyla sonuçlanan Büyük Taarruz’un, Türkiye Cumhuriyetinin temellerini sağlamlaştıran bir destan olduğunu vurguladı.

Demirtaş, “30 Ağustos, Türk ulusunun kendini esir etmek isteyen emperyalistlere karşı topyekün mücadele verdiği Kurtuluş Savaşını onurlu ve büyük bir zaferle taçlandırdığı gündür.” dedi.

Ünal Demirtaş mesajında şu sözlere yer verdi:

“Bundan 99 yıl önce, Anadolu’nun ebediyen Türklerin vatanı olduğunu bir kez daha kanıtlayan kahraman Türk ulusu; çoluk çocuk, kadın erkek, genç yaşlı, sivil asker demeden giriştiği bu mücadeleden alnının akıyla çıkmıştır. Türk ulusu, 30 Ağustos’ta “Ya istiklal ya ölüm” diyerek yola çıkmış, bu topraklarda yaşayan insanların asla tutsak yaşamayacağını tüm dünyaya göstermiştir.

Başkomutan Mustafa Kemal, kazanılan zaferi, 1 Eylül 1922 tarihli telgrafıyla Türk Ulusuna, “Garp cephesinde 26 Ağustos’ta başlayan taarruzumuz Afyonkarahisar, Altuntaş, Dumlupınar arasında büyük bir meydan muharebesi halinde 5 gün 5 gece devam etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi Ordularının yiğitliği ile zalim ve mağrur düşman ordusunun ana unsurları akıllara dehşet verecek katiyetle imha edildi” sözleriyle duyurmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşı laik, demokratik ve çağdaş Cumhuriyetin yolunu açmıştır. Tarih boyunca özgür ve bağımsız yaşamış Türk ulusu esareti kabul etmeyip sonuna kadar mücadele vermiş ve kendine yeni bir yol çizmiştir. Düşman güçlerinin haksız ve alçak işgaline “dur” diyen, vatanın her karış toprağına sahip çıkan Türk ulusu, Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazandıkları zaferle dünyadaki mazlum milletler için de ilham kaynağı olmuştur.30 Ağustos’ta yakılan özgürlük ve bağımsızlık  ışığı, işgal altındaki tüm mazlum halklara da örnek olmuş, onlar da tutsaklık zincirlerini kırarak özgürlüğe kavuşmuşlardır.”

“Atatürk İlkelerine ve Cumhuriyetin Kazanımlarına Sahip Çıkacağız”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 30 Ağustos’un Mustafa Kemal Atatürk için askeri bir zafer olmanın ötesinde, kayıtsız şartsız milletin olacak egemenliğe aralanan tarihi bir dönüm noktası olduğunu hatırlattı ve “Bu nedenledir ki,  adalet, demokrasi, refah ve huzur talep eden herkes, ülkemizin içinden geçtiği bu karanlık dönemde birlik olmalıdır. Son dönemde Afganistan’da ve Ortadoğu’da yaşananlar, Atatürk’ün ne kadar büyük bir lider olduğunu bir kez daha ortaya koymuş, milli ve güçlü bir orduya sahip olmanın, laikliğin, ulusal bütünlüğün, kadın haklarının korunmasının ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Bu nedenle, demokratik kazanımları korumak için tek adam rejimine karşı kararlılıkla mücadele edecek, laikliğe sonuna kadar sahip çıkacak, çağdaşlaşma hedefinden ayrılmayacağız. Bağımsızlığımıza ve Cumhuriyet değerlerine kastedenlere karşı birlik ve beraberlik ruhu içinde olacağız.” ifadelerini kullandı.

CHP’li Demirtaş mesajında, “Bu duygu ve düşüncelerle, başta 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan ve büyük dehasıyla ülkemizin geleceğine ışık tutan Büyük Önder Atatürk olmak üzere, tüm kahramanlarımızı ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor; gazilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Paylaşın:
454 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ