logo

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI…

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta kutlanıyor. Pandemi önlemleri gerekçesi ile halkın katılımı ve geçit törenlerinin yapılmayacağı Zafer Bayramı öncesinde kişi ve kurumlar yazılı açıklamalar yaptılar. Yayın kuruluşumuza gelen açıklamalar şöyle :


Dr. selim Alan / Zonguldak Belediye Başkanı

“Tarih boyunca birlik ve beraberliğimizi yıkmaya tevessül eden her türlü girişimi, her türlü saldırıyı boşa çıkaran aziz milletimiz, 1071’de Malazgirt Zaferi ile başlattığı şanlı yürüyüşü 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da elde ettiği büyük zaferle taçlandırmıştır. Bu zafer, aziz milletimize aydınlık bir geleceğe ulaşma yolunda önemli hamleleri hayata geçirme moral ve gücünü vermiş; Cumhuriyet’in ilanının ardından hızla, ilerleme ve gelişme yolunda adımlar atılmaya başlanmıştır. Gücünü ve bekasını birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan milletimizin, tarih boyunca yüce değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenmenin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız her türlü badireyi aşmamızı sağlayacağına inancımız sonsuzdur. Ülkemizin birliğine, dirliğine ve bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan saldırılar, Aziz Milletimizin geçmişinden aldığı ilham ve şehitlerimizin bıraktığı mukaddes emanet bilincinin idrakiyle yok edilmiş, milli birlik ve kardeşlik şuuru doğrultusunda bağımsız yaşama azim ve kararlılığı bir kez daha tescillenmiştir. Bu toprakları kanlarıyla sulayan vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayreti ile Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’nci yılını can-ı gönülden kutlar başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”

Prof. Dr. Mustafa Çufalı  / ZBEÜ Rektörü  

26 Ağustos 1071’den 30 Ağustos 1922’ye kadar, tarihimize damga vuran birçok zaferin bu ayda kazanılması sebebiyle Ağustos ayını ‘Zaferler Ayı’ olarak adlandırmaktayız.

26 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan ve silah arkadaşları, üstün cesaret ve kahramanlıkları, ilim ve irfan geleneğiyle büyük bir medeniyetin temelini atmıştır. 26 Ağustos 1922’den başlayıp 30 Ağustos’ta sonuçlanan Büyük Taarruz, en zor şartlarda milletimizin yeniden dirilişinin, ayağa kalkışının ve geleceğine sahip çıkışının bir destanı olmuştur. Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük için verdiği mücadelenin timsali olan 30 Ağustos zaferi tüm mazlum milletlere örnek olmuştur.

Bu vesilesiyle, bize bu muhteşem zaferleri armağan eden başta Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, milletimizin Zafer Haftasını ve 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyorum.


Op. DR. Eylem Ertuğ Ertuğrul / CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı

Dünya milletler tarihinde, Batı’nın emperyalist ve sömürgeci düzenine karşı en kutsal direniş ve kurtuluş mücadelesi olarak kabul edilen ve bu yönüyle de birçok millete örnek olan İstiklal Mücadelesi’nin zaferle taçlandığı günün 98. yıldönümü yaşıyoruz.

Dört yıl süren Birinci Dünya Savaşı sonrasında yenik kabul edilen İttifak Devletleri’nin bir parçası olan Osmanlı İmparatorluğunun, Sevr Antlaşması hükümleri ile parça parça yağma edilmek istendiği günlerde, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşiyle, kısa sayılabilecek bir süre içinde bütün Anadolu’yu aydınlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde; Sakarya’da, Eskişehir’de, İnönü’de, Maraş’ta, Antep’te, İzmir’de ve vatan sınırları içindeki her karış toprak parçası üstünde yapılan savaşlar, 26 Ağustos 1992 günü başlayıp 30 Ağustos günü biten Büyük Taarruz ile sonuçlanmış ve Türk toprakları işgalci postalların altında ezilmekten kurtarılmış, 9 Eylül 1922’de, Yunan askerinin denize dökülmesiyle İzmir’in dağlarında, ülkenin bütün ovalarında çiçekler açmıştı.

Üç yıla yakın bir süre devam eden bu mücadele; yoksul, yoksun ve her imkandan yoksun; nüfusu sefaletten kırılmış, çeşitli hastalıklara karşı direnememiş bir milletin destanı olarak tarihteki yerini almıştır. Eşini, çocuklarını vatan uğruna şehit vermiş anaların, küçük yaşta yetim kalmış çocukların bile cephelerde canları pahasına savaştıkları bu üç yıl içinde toprağa karışan her şehit kanı, al bayrağımıza o eşsiz rengini vermiş, yaşam topraklarını vatan toprağı haline getirmiştir. Şehitlerimizin ruhları şâd olsun.

Karadeniz Ereğli’nin evlatları olarak, bir diğer onurumuz da, bu kutlu mücadelenin ilk ve tek deniz savaşını yapanların da Gazi Alemdar Gemisi’nin çocukları olmasıdır. Serdümen Recep Kahya ve kahraman arkadaşlarının da mekanları cennet olsun.

Türk’ün sarsılmaz kimliğini, dünya milletlerinin her birinin tarihine altın harflerle kazıyan, aziz Türkiye Cumhuriyeti’nin de temeli olarak kabul edilen Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı sonunda elde edilen zaferin 98. yıldönümünde, vatansever kahramanların torunları olan bizler onurluyuz, mutluyuz. Ne mutlu bu zaferi yaşayan, yaşatan ve emanet bırakanlara; ne mutlu 98 yıldır bu şeref dolu zaferi doyasıya kutlayanlara!

Zafer Bayramımız kutlu olsun!


Ali Tosun / İl Millî Eğitim Müdürü

Bir Ağustos şafağı

Ölüm dirim savaşıyla uyandı evren

Gürül gürül akan ırmaklar gibiydik

Yedisinden yetmişine dek

…………………..

Ölüm kalım savaşıydı bu

Ya egemenlik ,ya ölüm !

Yaman vuruşuyorduk yaman

Özgürlük adına TÜRKLÜK adına

        Ulusumuzun Milli Mücadele sürecindeki en büyük adımı Büyük Taarruz ve akabinde şanlı zaferimiz, Türklüğün var olma mücadelesinin mihenk taşı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. Yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

       Şairin deyişiyle ’’Yaşamaz ölümü göze almayan; Zafer, göz yummadan koşana gider. ’’Evet, yüce Türk Milleti ve onun şanlı ordusu destansı mücadeleleriyle Anadolu’yu vatan kılma arzusundan asla vazgeçmeyeceklerini tüm dünyaya ilan etmiş, yedi düveli dize getirmiştir.

      98 yıl önce bugün, sadece Türklüğün değil tarihin de altın sayfalarında yerini alan bu yüce zaferimiz, vatanımızın her bir kilometresinden engin hatıralar taşır. Bu vatan toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranlarla yücelmiş, bayrağımızın al renginin haklı gururunu taşımayı onur bilen yeni nesillerle de sonsuza dek payidar kalmayı bilecektir.

       Zafer Haftası vesilesiyle, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmetle, şükranla yâd ediyor, şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.


                                                                      

Paylaşın:
867 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ