logo

“31 MART’TAN SONRA RANT ÇETELERİNE PAPUÇ BIRAKMAM!”

  • Ak Parti Kdz. Ereğli Belediye Bakan Adayı İbrahim Sezer,  Ereğli’de rant çetelerine kesinlikle pabuç bırakmayacağını söylediği açıklamasında “Evet ben zaten bu güç odaklarının beni istemeyeceklerini biliyorum. Zaten her günde görüyorsunuz, Sosyal Medyadan basından bu güç odakları birileri vasıtasıyla bize sürekli saldırıyor. Niye saldırıyorlar? Bizim Ereğli’de Belediye Başkanı olmamızı istemiyorlar. Olduğumuzda zaten kendilerinin bugüne kadar yapmış oldukları hiçbir şeyin artık devamı olmayacak.” dedi.

Ak Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Adayı İbrahim Sezer’in, CHP Adayı Halil Posbıyık’ın ‘Ereğli’de çeteler ve kaotik ortam’ konularında yaptığı açıklamalarına cevap niteliğinde  açıklamalar yaptığı bildirildi.

Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Medya Tanıtım Ve Basın Birimi’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle :  

 CHP Adayının Ereğli’de çeteler ve kaotik ortam üzerine yaptığı açıklamalar üzerine sorulan sorulara cevap veren Ak Parti Belediye Başkanı Adayı İbrahim Sezer; çetelere kesinlikle pabuç bırakmayacaklarını belirterek, “Sayın Posbıyık bu bahsettiğiniz konuları her seçim döneminde gündeme getiren bir isim. Çünkü bundan nemalanmayı beklenti içine girmeyi adet haline getirmiş bir siyasetçi. Şunu açıkça ifade edeyim, bizim bu bahsettiğiniz çeteler, Ereğli’yi kaotik ortama sürüklemek isteyen kişiler, guruplarla hiçbir işimiz olmaz. Hiçbirisine de Allah’ın izniyle pabuç bırakmayız. Bunu kesinlikle ifade etmek istiyorum. Şunu da peşinen söyleyeyim. Ereğli’de eğer böyle bir çete, böyle bir guruplar varsa, onlarda kesinlikle şuandaki Belediye Başkanının etrafında kümelenmiş olduklarını açıkça görmek mümkün. Bunu kendisinin başkalarına korku salmak içinden söylemlerinden ziyade kendi yanındakilere dikkat etmesi gerektiğini tavsiye ediyorum. Ereğli’de bu guruplara, bu çetelere kesinlikle pabuç bırakmayız. Müsaade etmeyiz. Biz vatandaşlarımızın, seçmenimizin, insanlarımızın huzur ve rahat içerisinde yaşayacağı bir Ereğli’yi tekrar imar etmek için elimizden geleni yapacağız.” Dedi. 

RANT HAZIRLIKLARINI BİTİREMEDİKLERİ SÜRECE REVİZYON YAPMAZLAR!

Revizyon uygulamasının neden yapılmadığı sorusuna da hazırlıklarını tamamlayamadıkları için yapmadıklarını söyleyen Ak Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, “18 uygulaması ve Revizyon uygulamaları Ereğli’de imar yapılanması için, imarın düzenlenmesi için gerekli bir hazırlık ve gerekli bir süreç. Ancak şunu hep beraber gözlemliyoruz. Bu yönetim için söylüyorum, Ereğli’de revizyonda birilerinin önce hazırlık yapmış olması gerekir ki, arsa toplamadır, hisse almadır gibi işleri önce yapacaklar ki, daha sonra revizyonla 18 yapacaklar. Az önce sizin bahsettiğiniz o çete ve guruplar işte bu ortamdan fayda sağlamak isteyen guruplar bunlar 18 ve revizyon uygulamalarında kendilerine çıkar sağlamak istemek isteyenlerle aynı guruplar zaten. Dolayısıyla onlar garibanın, köylünün mümkün olduğu kadar çok uygun paralara hisseler toplayıp, parseller alıp, yeşil alanlar alıp buralardaki beklentileri 1 liralık yeri nasıl 100 lira nasıl yapılabilir, nasıl imara, nasıl konut alanına, nasıl ticari alanlarına açılabilir bunların hazırlıklarındalar. Dolayısıyla bu hazırlıkları bitiremedikleri sürece revizyon yapılamaz.” İfadelerini kullandı.

“18 UYGULAMALARINDA VATANDAŞIN MALINI PEŞKEŞ ÇEKTİRMEYECEĞİM! “

Özellikle İmarda 18 uygulamasında vatandaşların çok ciddi mağdur edildiğinin altını çizen Ak Parti Adayı Sezer, “Geçenlerde gündem konusu oldu, bir vatandaşımız belki 30-40 yıl önce yapmış olduğu bir evi var, bahçesi var. 18 uygulamaları sırasında daha önce tek kendisine ait olan parsele 16 tane hissedar koymuşlar. Bu ne manaya gelir? Ben buraya 16 kişi koydum, senin tanımadığın hissedarlar koydum, belki hiç anlaşamayacağın birilerini koydum. Çok manasız bir şeyde, ben sana bu baba toprağını, ata toprağını yar etmeyeceğim. Bunu elinden mutlaka alacam. Birilerine peşkeş çekeceğim anlamına gelir. Bu arkadaşımızın da ben feryatlarını figanlarını ciddi bir şekilde takip ediyorum. Allah nasip ederse Belediye Başkanı olduğumda kesinlikle çözüm odaklı olacağız, çözeceğiz. Vatandaşlarımızın yanında olacağız. Gerekirse, Mahkeme süreçlerinde Belediye olarak, Belediye Başkanı olarak kendilerini destekleyecek, her türlü imkanlarını seferber edeceğim. “dedi.

“İZALE-İ ŞUYU HAKKINI KÖTÜYE KULLANIP MAĞDUR EDENLERLER ŞU ANDA KENDİSİNİN YANINDA KÜMELENMİŞ! “

İzale-i Şuyu hakkının kötüye kullanılması nedeniyle birçok insanın mağdur edildiğini bildiklerini belirten Ak Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, “Bunu yanısıra baba toprağı, ata toprağı 3 dönüm yeri var vatandaşın. 50 m2 si olan hissedarlardan, akrabalardan bir yer alıyorsunuz, aldırıyorsunuz, yine o sizin az önce bahsettiğiniz çete ve rant guruplarından bahsediyorum. Şu anda kendisinin yanında kümelenen guruplardan bahsediyorum. 50 m2 yer alıyorsunuz 3 bin m2’yi izale-i şuyu etmek için. Vatandaşın onlarla yarışacak parası yok, onlarla yarışacak gücü olmadığı için tabi izale-i şuyu süreçlerinde bitap, bitkin düşüyorlar. Yeniliyorlar o parayı basamadıkları için. Onun için biz kesinlikle bunlara müsaade etmeyeceğiz. Ereğli’de yaşayan herkes kendi malının mülkünün mükafatını kendisi alacak, keyfini sürecek. Atadan, babadan kalan toprağıyla çocuklarına düğün yapabilecek, çocuklarına ev yuva kurabilecek. Başkalarına kimsenin malını kaptırmaya müsaade ettirmeyeceğiz. “diyerek iddialı konuştu.

.

.

ÇETE TÜREVİ YAPILARA PABUÇ BIRAKMAM!

Özellikle kendisinin Ereğli’yi yönetmekte zorlanmayacağını ifade eden İbrahim Sezer, halkın desteğiyle kimseden korku ve çekincesi olmadığını belirterek, “Ben Ereğlili vatandaşlarımıza, hemşerilerimize hakikaten güveniyorum. Bu yapılara ben kesinlikle pabuç bırakmam. Kimseden de korkumuz, çekincemiz yok. Biz yapacağımız işleri düzgün yapalım, düzenli yapalım. Kimsenin hakkını hukukunu bir başkasına yedirmeyelim. Benim anlayışım bu. O tür bize de meydan okuyacak, karşımıza çıkıp bize farklı muamelelerde bulunacak kimseyi de tanımıyorum. Bunu da buradan açıkça ifade ediyorum. Hiç merak etmeyin, ben Ereğli’de yaşayan herkese güveniyorum. Bizim derdimiz Ereğli’ye hizmet etmek, kesinlikle birilerine hizmet etmek değil “dedi.

“İMARDA AYRIMCILIK VE KİŞİYE GÖRE FARKLI İMAR OLMAYACAK!”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı olduğunda İmarda herkese eşit hizmet ve adalet getireceğini belirten Sezer, “İmar Belediyenin öncelikli düzenlemesi gereken çalışması gereken konuların en başında geliyor. Tabi Ereğli’de durum biraz daha farklı. Şunu kesinlikle biliyoruz, bu işi çok iyi ve sistematik yapan belediyeler var. Bir girişimciye farklı kütle, diğerine farklı muamele yapan değil, herkese eşit! İmar Kanun ve mevzuatlarının gereğini, bir imar planının veya imar lotlarının gereğini yerine getiren hiç kimseye farklı muamele yapmayan tek uygulama yapan çok belediye var. Ereğli’de böyle bir belediye olması lazım ki, vatandaş Ereğli Belediyesinden bir parseliyle ilgili kütle istediğinde, imar durumu istediğinde şunu bilmeli. Bunu ben istersem farklı olur, başka bir müteahhit, başka bir mimar isterse farklı olur beklentisi olmaması lazım. Olmamalı ki, olmayacakta! İnsanlar parseline ne sığacağını, ilk aldığı bilgi itibariyle oraya ne sığacağını görebilecekler. Onun için farklı bir beklenti içine girecek hiçbir kimse ayrıcalık, hiç kimseye farklı bir yorum, farklı bir açıklama getirecek durum olmayacak. “

“GÜÇ ODAKLARI BENİ İSTEMİYOR VE BİRİLERİ VASITASIYLA BANA SALDIRIYORLAR! “

Özellikle İmar ile ilgili rant musluklarını kapattığında Ereğli’deki rant ve çıkar guruplarının kendisini desteklemeyeceğini ifade eden Ak Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, “Evet ben zaten bu güç odaklarının beni istemeyeceklerini biliyorum. Zaten her günde görüyorsunuz, Sosyal Medyadan basından bu güç odakları birileri vasıtasıyla bize sürekli saldırıyor. Niye saldırıyorlar? Bizim Ereğli’de Belediye Başkanı olmamızı istemiyorlar. Olduğumuzda zaten kendilerinin bugüne kadar yapmış oldukları hiçbir şeyin artık devamı olmayacak.” dedi.

Paylaşın:
263 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ