logo

‘4 ARALIK DÜNYA MADENCİLER GÜNÜ’ KUTLAMA MESAJLARI…

4 Aralık Dünya Madenciler Günü yazılı mesajlarla kutlanıyor.

4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle yayın kurulumuza ulaşan yazılı mesajlar şöyle :


Kdz. Ereği Kaymakamı Mehmet Yapıcı:

İçinde bulunduğumuz yüzyılda yer altı kaynakları insanın yaşamını sürdürebilmesi ve refah düzeyinin yükselmesi bakımından belirleyici olmuş ve gelecekte daha da belirleyici olacaktır.

Yaşadığımız dünyanın en zor ve anlamlı mesleklerinden biri olan madencilik mesleğini yaparak yer altı ve yer  üstü  kaynaklarını  insanlığın ve ülkemizin istifadesine sunan maden emekçilerimizin  bu anlamlı günlerini en kalbi  duygularımla kutluyorum.

Madencilerimize  bizleri  üzüntüye  boğan  her  türlü  kazadan  ve  olumsuzluktan uzak ve  aileleriyle  birlikte  sağlıklı,  huzurlu, mutlu  bir yaşam  diliyor, mesleğini yaparken hayatını kaybeden maden şehitlerimizi de  rahmetle  anıyorum.


AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt:

“Dünya ülkelerinde uzun yıllar boyunca kutlanan 4 Aralık Dünya Madenciler Günü, ülkemizde de 1960 yılından itibaren her yıl kutlanmaktadır.

Madencilik, dünyanın en eski mesleklerinden biridir. Ülkemizde madencilik sektörü, dünyanın en önemli maden yataklarına sahip olmamız nedeniyle gelişmiş bir sektördür. Maden üretiminin her aşamasında büyük özveriyle çalışan madenciler, çok riskli ve tehlikeli çalışma koşullarına sahiptir. Yerin yüzlerce metre altında her türlü tehlike ve zorluğa karşı doğayla mücadele ederek yer altı zenginliklerimizi üreten, gerektiğinde bu uğurda yaşamını yitiren maden emekçilerine, toplumun tüm kesimlerinin vefa borcu bulunmaktadır. Her vardiya başında ‘selametle’ diyerek uğurlanan, çıkışta birbirlerine ‘geçmiş olsun’ diyen ve ailelerinin de onları her gün ‘geçmiş olsun’ diye karşıladığı başka bir meslek yoktur. Bu insanlara ve mesleğe sahip çıkmak bir insanlık görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; yerin yüzlerce metre altında canı pahasına emek harcayarak bu ülkenin kalkınmasında önemli katkıları olan madencilerimizin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü kutluyor, bu uğurda Zonguldak’ta, Soma’da, Ermenek’te ve ülkemizin her köşesinde hayatını kaybeden maden şehitlerimizi saygı ve minnetle yad ediyor; halen çalışmakta olan madencilerimize sağlık ve mutluluk diliyorum.”


CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul:

“Madencilik, uzun yıllar boyunca dünyanın diğer devletlerinde olduğu gibi ülkemizde de sanayiyi şekillendiren temel sektörlerden biri olmuştur.
Sanayi Devrimi’nden itibaren sanayinin bu denli gelişmiş bir noktaya gelmesinde madenciliğin payı ve önemi yadsınamaz.

Günümüzde birçok iş kolunda en temel enerji gereksinimi madenlerden karşılandığı gibi hayatımızdaki birçok vazgeçilmez, madenler sayesinde değer bulmaktadır.

Ülkemizde ise madenciliğin kalbi olarak kabul ettiğimiz Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun içinde bulunduğu sıkıntı ve şartlar, madencilik sektörünün geleceği açısından bizleri endişeye sevk etmektedir. Yıllardır arzu edilen modernizasyon çalışmalarına kavuşturulamayan, işçi açıkları kapatılamayan kurumun yarın bir gün özelleştirilme kapsamına alınacağına yönelik düşünceler bu endişemizi artırmaktadır.

Sadece Zonguldak’a değil Türkiye’ye yıllarca itici güç olmuş TTK’nın ve ona can veren madencilerimizin, geleceğin Türkiye’sinde hak ettikleri değere kavuşturulması bizlerin de en temel hedefidir. Ülkemizin bugünlere erişebilmesinin diyetini canlarıyla ödeyen binlerce maden işçimiz için hepimizin ödemesi gereken asıl borç da madenlerimizi ve kurumumuzu hak ettiği noktaya getirebilmektir.

Bu düşüncelerle Zonguldak’ı Zonguldak ve Emeğin Başkenti yapan maden işçilerimizin Dünya Madenciler Günü’nü kutluyorum. CHP iktidarında özelleştirme ve TTK kelimelerinin bir daha yan yana dillendirilmeyeceği ve daha güçlü bir madencilik sektörünün ulusumuza hizmet edeceği hedefi ve düşüncesiyle emekçilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”


İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı OP. DR. Evrim Balbaloğlu :

İnsanlık tarihinin en köklü, en eski mesleği olan madenciliğin cefakar maden işçileri ve emekçilerinin dünya madenciler gününü kutluyor; zor ve en ağır koşullarda madenleri yeraltından bin bir zahmetle çıkararak evine ekmek götürme kavgası verirken yaşamını yitiren madencilerimizi saygıyla anıyorum.Bir avuç kömür için bir ömür verenlere selam olsun.. Dualarımız sizinle.


Paylaşın:
1679 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ