logo

5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJLARI…

 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü nedeni ile açıklamalar yayınlanıyor, etkinlikler düzenleniyor. Buna göre yayın kurulumuza ulaşan yazılı mesajlar ve etkinlikler şöyle :

ZONGULDAK VALİSİ MUSTAFA TUTULMAZ:

           1972 yılında Birleşmiş Milletlerin girişimi ile ülkemizin de katılımıyla bir araya gelen çevre konferansı çevre sorunlarıyla küresel düzeyde etkin bir mücadele sürdürülmesinde önemli bir başlangıç olmuştur.

          Çevre bilincinin oluşturulması, çevre konusunda sorumluluk duygusunun arttırılması, farkındalık yaratılması ve çevrenin zararlı davranışlardan kaçınarak korunması amacıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kabul edilmiş ve çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlanmıştır.

          Ülkemiz, çevre sorunlarının yaşanmaması ve olası çevre sorunlarının çözümüne ilişkin  uluslararası  düzeyde sürdürülmekte olan bütün çabalara etkin bir şekilde destek vermekte, bu nedenle bölgesel ve küresel ölçekte  yapılan çevre sözleşmelerinde taraf olarak yer almaktadır.

          Dünyamızın boğuştuğu iklim değişikliği, çölleşme, kirlilik, ormansızlaşma ve benzeri çevre sorunları insan sağlığı ve güvenliğini tehdit etmekte, doğal dengeyi bozmakta, sürdürülebilir kalkınmayı tehlikeye atmakta ve tüm bu olumsuzluklar  bizlere çevre bilincinin artırılmasına yönelik eğitim faaliyetleri başta olmak üzere pek çok görev ve sorumluluklar yüklemektedir.

          Doğayı ve çevreyi  korumak, çevre sorunlarının giderilmesi ve yeni sorunların çıkmasının önlenmesi konusunda sorumlu davranmak, temiz bir doğayı sahiplenip, değerini anlatmak ve aktarmak, gelecek nesillere güzel, temiz ve yaşanılabilir bir çevre bırakmak için çaba sarf etmek hepimizin ortak görev ve sorumluluğu olduğu kadar bir vatandaşlık görevidir.

          Unutmayalım ki, temiz, sağlıklı, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevre konusunda sorumluluk bilinci ile atacağımız her adım geleceğe sağlıkla ve güvenle ulaşmamızı sağlayacaktır.

           Bu duygu ve düşüncelerle 5 Haziran Dünya Çevre  Günü’nün,  küresel bir sorun olan çevre sorunları konusundaki toplumsal farkındalığın ve çevre bilincinin artmasına vesile olacağına  inanıyor, yaşanılabilir temiz bir çevre için “Sıfır Atık” derken, Dünya Çevre Gününü kutluyor, saygılar sunuyorum.

.


KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ:


.

KERÇEP :

.


ZBEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. İ. HAKKI ÖZÖLÇER :

Doğal kaynakların giderek azalması, küresel ısınma, iklimlerin değişmesi gibi sorunlar, son yıllarda hem ülke hem de dünya gündemini meşgul eden en önemli konular arasına girmiştir.

Hızla gelişen teknolojinin çevreye verdiği zararlar ve artan dünya nüfusunun doğal kaynakları tüketir hale gelmesi, doğal çevrenin korunması konusunu çok daha fazla ön plana çıkarmıştır.

 Bugün ve gelecek kuşaklar için insanca bir çevrenin geliştirilmesi; bütün insanların, toplulukların, girişimlerin ve kuruluşların birlikte sorumluluk yüklenmesini gerektirmektedir. Çevreyi korumak ve güzelleştirmek her bireyin üstlenmesi gereken temel sorumluluklarından birisidir. Bu sorumluluğu hissetmenin ve buna uygun davranmanın yolu ise çevre bilincine sahip olmaktan geçer. Biz de üzerimize düşen sorumluluğun bilincinde bir yükseköğretim kurumu olarak çevre bilinci oluşturmayı ve çevreci politikaların sürdürülebilir kılınmasına katkı sunmayı öncelikli görevlerimiz arasına almakta, çevrenin gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir yer olması amacı ile öğrencilerimizle el ele vererek pek çok sosyal sorumluluk çalışmasını hayata geçirmekteyiz.

Daha temiz ve daha yaşanabilir bir çevre için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğimizi belirtmek istiyor, bu duygu ve düşüncelerle çevre ve doğa farkındalığının arttığı, mavi ve yeşilin hakim olduğu doğal bir çevrede herkese sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum.”


Paylaşın:
262 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ