logo

YEREL MEDYA ANKARA’DA BULUŞTU

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Medya Derneği işbirliği ile değişik illerde sürdürülen ‘Yerel Medya Buluşması’ Ankara’da gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Medya Derneği işbirliği ile değişik illerde sürdürülen ‘Yerel Medya Buluşması’nın 18.si Ankara’da gerçekleştirildi.

18 Eylül Cumartesi günü İletişim Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Basın Yayın Dairesi Başkanı Büşra Karaduman Aktuna, daire yöneticileri, Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş ile Ankara, Zonguldak, Bolu, Düzce Karabük, Kastamonu il ve ilçelerinden medya temsilcileri ile gazeteciler katıldı. Katılımcılar arasında Zonguldak Gazeteciler Derneği(ZGD) Başkanı Derya Akbulut, Kozlu Gazeteciler Derneği  Başkanı Tansel Kardeş, Kdz. Ereğli Dijital medya ve Gazeteciler Derneği(ERMED) Başkanı/Haber Hayat İmtiyaz Sahibi Doğan Gönüllü, ERMED Yöneticisi/67300 Dergisi İmtiyaz Sahibi Aykut Ateş ile Arife Güleryüz ve Aysun Doruk da yer aldı.

KIZILTAŞ: “DURUM TESPİT EDİLİP RAPOR DÜZENLENECEK”

Toplantı Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş’ın açılış konuşması ile başladı. Kızıltaş konuşmasında Medya Buluşmaları Toplantılarına devam edileceğini kaydederek, yerel medyanın durumunu tespit etmek ve yapılanları, yapılacak olanları rapor etmek için farklı bölgelerde bir dizi toplantılar düzenlendiğini belirtti.

AKTUNA: “YEREL MEDYA OKULDUR”

İletişim Başkanlığı Basın Yayın Dairesi Başkanı Büşra Karaduman Aktuna ise basın kuruluşlarının çalışmalarının kolaylaştırılması amacıyla toplantılar düzenlendiğini ifade etti ve “bu kapsamda eğitimler düzenleniyor, yeni ihtiyaçlar tespit edilip gideriliyor” dedi. Yerel medyanın yaygın medyaya adeta insan kaynağı görevini yaptığını belirten Karaduman Aktuna, “yerel medya bir okuldur.” tespitinde bulundu.

DONAT, MESLEKİ ANILARINDAN ÖRNEKLER VERDİ

Daha sonra söz alan Deneyimli Gazeteci Yavuz Donat ise gazetecilerin iletişim fakültelerde ders vermesi gerektiğini savunarak, saha deneyimi olmadan teorik eğitimle gazeteci yetiştirilemeyeceğini söyledi. “Yerel medya sahipsizdir, sahiplenilmeye ihtiyaç var” şeklinde konuşan Donat, en başarılı İletişim Fakültesi yöneticisi olarak şu an Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı olan Yılmaz Büyükerşen’i örnek gösterdi. Konuşmasında mesleki anılarına da yer veren Donat, bazı anket firmalarının siyasiler için yaptıkları anketlerin güvenilmez olduğunu iddia etti ve tv programlarına iletişim fakültelerinden akademisyenlerin konuşmacı olarak katılmalarını önerdi.  

PAZARCI: “HABER, CERRAH HASSASİYETİ İLE YAZILMALI”

Gazeteci Emin Pazarcı ise bu tür toplantıların öneminde dikkat çekti ve yerel medyanın desteklenmesi görüşünü savundu. “Mesleğin sahipleri kendi sorunlarını ortaya koymalı” diye konuşan Pazarcı, haberin kutsallığına ve cerrah hassasiyeti ile yazılması gerektiği ilkesine dikkat çekerek, “meslekte kaybolan değerler tekrar kazanılması gereklidir.” dedi.

DİJİTAL MEDYA OPTİMİZASYONU İP UÇLARI

Son bölümde, Medya Derneği Başkanı Kızıltaş’ın yönettiği oturumun konuşmacıları Daily Sabah Gazetesi Rahmi Osman Kaçmaz ile Can Kazancıoğlu oldu. İkili, “Çok kanallı yayıncılık” başlığı ile dijital medya konularında sunum yaparak web sitelerinin yayınlanması, güncellenmesi ve optimizasyonu aşamalarında karşılaşılan editöryal ve teknik sorunlara yönelik bilgilerini aktardı.

ZONGULDAKLI GAZETECİLER SÖZ ALDI

Toplantıda söz alan diğer gazeteciler ile Zonguldak’tan Derya Akbıyık, Tansel Kardeş ve Doğan Gönüllü’de mesleki sorunların ekonomik, etik ve hukuki boyutları üzerine görüş ve önerilerini dile getirdi.

Toplantı, mesleki konularda sohbet ve katılımcılara ikramlar ile hediyelerin sunulması ile sona erdi.

Paylaşın:
633 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ